Tahoe in pindasaus

Tahoe in pindasaus

Ik ben gek op gado gado en dan vooral op de blokjes gebakken tahoe die ik er meestal bij serveer. De combinatie van tahoe met pindasaus is namelijk superlekker. Maar soms heb ik wat minder tijd en maak ik in plaats van gado gado, tahoe in pindasaus. Ik serveer er rijst met een eitje en groente bij. Een simpel gerecht met de smaak van gado gado.

Dit gerecht is redelijk snel klaar. Het enige wat een beetje tijd kost is het bakken van de tahoe. Het beste kun je de tahoe een tijdje van tevoren al uit laten lekken. Natte tahoe bakt een beetje lastig. Giet het vocht uit het pakje tahoe en leg het blok in een vergiet. Om het uitlekken te versnellen kun je er een theedoek overheen doen en er iets zwaars opzetten zoals bijvoorbeeld een pan.

Voor het bakken dep je de tahoe goed droog met keukenpapier. Daarna snijd je het in blokjes en kun je ze gaan bakken. De saus maak je gewoon direct in de pan. Op het eind voeg je de twee onderdelen samen.

Tahoe in pindasaus

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Indofood, Vegan, VegetarischKeuken: Indofood
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Gebakken tahoe in pindasaus is een lekker en simpel gerecht.

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes of een ui

  • 2 tenen knoflook

  • sambal oelek naar smaak

  • 2 eetlepels tomatenketchup

  • 2 eetlepels pindakaas

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 1 theelepel (palm)suiker

  • 1 blok tahoe (500 gram)

  • scheutje water om de saus te verdunnen

  • bodem (rijst)olie om in te bakken

  • 2 takjes verse selderij als garnering

  • gebakken uitjes (bawang goreng)

Hoe maak je het?

  • Laat de tahoe uitlekken, dep het droog met keukenpapier en snijd het in blokjes. Verhit de olie in een wok en bak hierin in rondes de tahoe bruin en krokant. Laat het uitlekken op een bord bekleed met een stukje keukenpapier. Bestrooi met zout en zet apart.
  • Snipper de sjalotjes (of de ui) en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een koeken pan of wok en fruit hierin de ui, knoflook en sambal oelek aan.
  • Voeg de pindakaas toe samen met tomatenketchup, sojasaus, ketjap en suiker. Meng alles met een spatel goed door elkaar en laat de saus warm worden.
  • Proef of de saus op smaak is en voeg dan de gebakken tahoeblokjes toe. Schep alles om zodat alle blokjes bedekt zijn met een laagje pindasaus.
  • Garneer de tahoe met een beetje vers gehakte selderij en gebakken uitjes. Serveer met rijst en groenten.

Bekijk de video

Aantekeningen

  • Een frisse komkommersalade (acar ketimun) past goed bij dit gerecht. Toemis boontjes (gestoofde boontjes) zijn er ook erg lekker bij. Wil je het vega(n) houden laat dan de trassi uit het recept weg.
  • Van tahoe kun je ook lekkere burgers maken. Deze eet je net zoals een hamburger maar dan een vegetarische variant. Kijk hier voor het recept.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

2 Reacties

  1. Ans Fockens

    Goedemorgen Simone,

    Tahoe in pindasaus lijkt mij zo lekker. Ik zou dit graag willen maken voor een gezelschap vegetariërs van 20 personen en serveren met lontong en komkommer.
    Kan ik dit van tevoren maken en later opwarmen? Zo ja, hoe moet ik dan te werk gaan?

    Ik kijk erg uit naar uw antwoord.

    Met vriendelijke groet,
    Ans Fockens

    • Hoi Ans, het is zeker lekker! Wat je zou kunnen doen is de tahoe als eerste bakken (niet te krokant). Dit kun je in de koelkast makkelijk een dag bewaren. Daarna zou ik de saus maken, deze kun je ook in de koelkast bewaren. Pas op de dag zelf zou ik de twee samen voegen. De tahoe in een beetje olie goed warm opbakken. De saus verwarmen, nog even proeven (eventueel iets verdunnen met water) en indien nodig op smaak brengen. Daarna samenvoegen en direct serveren. Ben heel benieuwd! Veel kookplezier toegewenst! Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*