Eetspiratie » Tahoe in pindasaus
Tahoe in pindasaus

Tahoe in pindasaus

Tahoe in pindasaus, een perfecte combinatie! Ik ben gek op gado gado en dan vooral op de blokjes gebakken tahoe (ook bekend als tofu) die ik er altijd bij serveer. Maar soms heb ik geen tijd om een uitgebreide Indische maaltijd op tafel te zetten dus maak ik iets wat er een beetje op lijkt. Ik heb dus wel de ‘smaak’ maar dan net even anders.

Dit gerecht is redelijk snel klaar. Het enige wat een beetje tijd kost is het laten uitlekken en het bakken van de tahoe. Om het vocht uit de tahoe te krijgen kun je een speciale tofu pers gebruiken. Maar als je de tahoe in een vergiet legt en er iets zwaars op plaatst (zoals een vijzel) dan werkt dat ook prima. Na 15 minuten is het meeste vocht er wel uit.

Tahoe in pindasaus

Voordat je gaat bakken dep je de tahoe goed droog met keukenpapier. Daarna snijd je het in even grote blokjes en kun je ze gaan bakken. Het bakken doe je in een ruime hoeveelheid olie in een koekenpan. Zorg dat de bodem van de pan bedekt is met olie en bak de tahoe in twee rondes. Als de pan te vol is duurt het langer. Als de tahoe rondom bruin is, schep je de blokjes uit de pan en laat je ze uitlekken op een keukenpapiertje. Bestrooi met een snufje zout. De saus maak je gewoon direct in dezelfde pan. Op het eind voeg je de saus en de tahoe samen.

Dit gerecht past zowel bij een Indische rijsttafel als bij een vegetarische Indische rijsttafel.

Tahoe in pindasaus

Recipe by Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Course: Indofood, Vegan, Vegetarisch, Indische en Indonesische gerechtenCuisine: Indische en Indonesische gerechtenDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

15

minutes
Tijd totaal

45

minutes

Gebakken tahoe in pindasaus is een lekker en simpel gerecht.

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes of een ui

  • 2 tenen knoflook

  • sambal oelek naar smaak

  • 2 eetlepels tomatenketchup

  • 2 eetlepels pindakaas

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 1 theelepel (palm)suiker

  • 1 blok tahoe (500 gram)

  • scheutje water om de saus te verdunnen

  • bodem (rijst)olie om in te bakken

  • 2 takjes verse selderij als garnering

  • gebakken uitjes (bawang goreng)

Hoe maak je het?

  • Laat de tahoe uitlekken, dep het droog met keukenpapier en snijd het in blokjes. Verhit de olie in een wok en bak hierin in rondes de tahoe bruin en krokant. Laat het uitlekken op een bord bekleed met een stukje keukenpapier. Bestrooi met zout en zet apart.
  • Snipper de sjalotjes (of de ui) en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een koeken pan of wok en fruit hierin de ui, knoflook en sambal oelek aan.
  • Voeg de pindakaas toe samen met tomatenketchup, sojasaus, ketjap en suiker. Meng alles met een spatel goed door elkaar en laat de saus warm worden.
  • Proef of de saus op smaak is en voeg dan de gebakken tahoeblokjes toe. Schep alles om zodat alle blokjes bedekt zijn met een laagje pindasaus.
  • Garneer de tahoe met een beetje vers gehakte selderij en gebakken uitjes. Serveer met rijst en groenten.

Bekijk de video

Aantekeningen

  • Een frisse komkommersalade (acar ketimun) past goed bij dit gerecht. Toemis boontjes (gestoofde boontjes) zijn er ook erg lekker bij. Wil je het vega(n) houden laat dan de trassi uit het recept weg.
  • Van tahoe kun je ook lekkere burgers maken. Deze eet je net zoals een hamburger maar dan een vegetarische variant. Kijk hier voor het recept.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE