Tahoe in pindasaus, een perfecte combinatie! Ik ben gek op gado gado en dan vooral op de blokjes gebakken tahoe (ook bekend als tofu) die ik er altijd bij serveer. Maar soms heb ik geen tijd om een uitgebreide Indische maaltijd op tafel te zetten dus maak ik iets wat er een beetje op lijkt. Ik heb dus wel de ‘smaak’ maar dan net even anders.
Dit gerecht is redelijk snel klaar. Het enige wat een beetje tijd kost is het laten uitlekken en het bakken van de tahoe. Om het vocht uit de tahoe te krijgen kun je een speciale tofu pers gebruiken. Maar als je de tahoe in een vergiet legt en er iets zwaars op plaatst (zoals een vijzel) dan werkt dat ook prima. Na 15 minuten is het meeste vocht er wel uit.
Tahoe in pindasaus
Voordat je gaat bakken dep je de tahoe goed droog met keukenpapier. Daarna snijd je het in even grote blokjes en kun je ze gaan bakken. Het bakken doe je in een ruime hoeveelheid olie in een koekenpan. Zorg dat de bodem van de pan bedekt is met olie en bak de tahoe in twee rondes. Als de pan te vol is duurt het langer. Als de tahoe rondom bruin is, schep je de blokjes uit de pan en laat je ze uitlekken op een keukenpapiertje. Bestrooi met een snufje zout. De saus maak je gewoon direct in dezelfde pan. Op het eind voeg je de saus en de tahoe samen.
Dit gerecht past zowel bij een Indische rijsttafel als bij een vegetarische Indische rijsttafel.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE