Ik ben gek op gado gado en dan vooral op de blokjes gebakken tahoe die ik er meestal bij serveer. De combinatie van tahoe met pindasaus is namelijk superlekker. Maar soms heb ik wat minder tijd en maak ik in plaats van gado gado, tahoe in pindasaus. Ik serveer er rijst met een eitje en groente bij. Een simpel gerecht met de smaak van gado gado.
Dit gerecht is redelijk snel klaar. Het enige wat een beetje tijd kost is het bakken van de tahoe. Het beste kun je de tahoe een tijdje van tevoren al uit laten lekken. Natte tahoe bakt een beetje lastig. Giet het vocht uit het pakje tahoe en leg het blok in een vergiet. Om het uitlekken te versnellen kun je er een theedoek overheen doen en er iets zwaars opzetten zoals bijvoorbeeld een pan.
Voor het bakken dep je de tahoe goed droog met keukenpapier. Daarna snijd je het in blokjes en kun je ze gaan bakken. De saus maak je gewoon direct in de pan. Op het eind voeg je de twee onderdelen samen.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Goedemorgen Simone,
Tahoe in pindasaus lijkt mij zo lekker. Ik zou dit graag willen maken voor een gezelschap vegetariërs van 20 personen en serveren met lontong en komkommer.
Kan ik dit van tevoren maken en later opwarmen? Zo ja, hoe moet ik dan te werk gaan?
Ik kijk erg uit naar uw antwoord.
Met vriendelijke groet,
Ans Fockens
Hoi Ans, het is zeker lekker! Wat je zou kunnen doen is de tahoe als eerste bakken (niet te krokant). Dit kun je in de koelkast makkelijk een dag bewaren. Daarna zou ik de saus maken, deze kun je ook in de koelkast bewaren. Pas op de dag zelf zou ik de twee samen voegen. De tahoe in een beetje olie goed warm opbakken. De saus verwarmen, nog even proeven (eventueel iets verdunnen met water) en indien nodig op smaak brengen. Daarna samenvoegen en direct serveren. Ben heel benieuwd! Veel kookplezier toegewenst! Groetjes, Simone