Pittige gestoofde boontjes (toemis boontjes), dit recept mag niet ontbreken op mijn blog! Dit gerecht is heel handig om in je kookrepertoire te hebben want het past namelijk bij ‘bijna’ alles. Op deze boontjes val ik ook vaak terug als ik even geen Eetspiratie heb. Lekker bij rijst of nasi goreng en een handig gerecht voor bij een rijsttafel. En hier thuis favoriet.
Voor dit gerecht gebruik ik vaak diepvries sperziebonen. Dit is handig omdat ik die altijd in huis heb en dan snel iets op tafel kan zetten. Gebruik je verse sperziebonen, dan heeft het een iets langere bereidingstijd. Ook zit er trassi (gefermenteerde garnalenpasta) in dit gerecht. Wil je deze pittige gestoofde boontjes vegetarisch maken? Laat dan de trassi weg.
Pittige gestoofde boontjes (toemis boontjes)
De sperziebonen bij dit gerecht worden eerst ‘geroerbakt’ in de wok waarna ze gestoofd worden in een klein beetje water of groentebouillon. Dit is lekker gecombineerd met rijst maar ook een prima combinatie met bijvoorbeeld aardappelpuree. Je serveert het bij bijvoorbeeld rendang of daging smoor. Of je laat de trassi weg en serveert het als onderdeel bij een vegetarische rijsttafel. Het recept wat ik gebruik is zoals ik het van mijn moeder heb meegekregen, lekker snel en simpel.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.