Sajoer toemis andijvie

Sajoer toemis andijvie

Waarom eet ik zo weinig andijvie? Eigenlijk vind ik andijvie heel erg lekker maar als ik het maak is het meestal in de vorm van een stamppot. Wel met sambal erbij natuurlijk! Mijn moeder vertelde mij dat ze vroeger regelmatig andijvie at met rijst en sambal. Dus toen ik laatst een halve zak andijvie over had wilde ik dat gerecht van mama weleens maken. Sajoer toemis andijvie is echt een supersnel en simpel gerecht.

De basis van een sajoer is meestal ui en knoflook met kruiden/specerijen en bouillon. Een sajoer is net geen soep maar wel een gerecht met redelijk wat vocht. Dit smaakt natuurlijk heerlijk bij rijst. In dit recept wordt er sambal trassi gebruikt, dit kun je gewoon kopen in de supermarkt. Het is een pittige sambal met de toevoeging van trassi (gefermenteerde garnalen). Kun je dat niet vinden dan is gewone sambal oelek ook prima.

De Indische keuken lijkt vaak ingewikkeld maar een simpel bordje met rijst, groenten en sambal is bij veel mensen favoriet.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram gesneden andijvie
  • 1 eetlepel sambal trassi of oelek
  • flinke teen knoflook
  • 1 ui
  • eetlepel groentebouillonpoeder of half bouillonblokje
  • citroensap naar smaak
  • snufje zout en peper
  • scheutje olie om in te bakken
  • gebakken uitjes

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Hoe maak je het?

  • Was de andijvie, snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olie in de pan.
  • Fruit de ui, knoflook en de sambal aan in de olie en voeg de andijvie toe. Schep dit goed om, het gaat slinken.
  • Voeg het groentebouillonpoeder of half verkruimeld bouillonblokje toe en schep alles om.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Voeg naar wens water toe. De één houdt van veel bouillon en de ander niet. Kijk wat je zelf het lekkerst vindt.
  • Serveer de sajoer toemis andijvie met rijst, gebakken uitjes en sambal.

Mijn favoriete sajoer recept is die van toemis boontjes. Kijk hier voor het recept.

Sajoer toemis andijvie
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

4 Reacties

  1. Hi Simone, ik ben een enthousiaste fan van jouw blog. Vooral de Oosterse en de Slowcooker recepten zijn bij mij favoriet. Dit andijviegerechtje heb ik al vaker gemaakt, zo ook vandaag weer. Zó simpel en zó lekker!
    Ben je al gewend aan je nieuwe keuken?
    Groeten van Willy

    • Hoi Willy, wat leuk dat je zo enthousiast bent! De andijvie is inderdaad erg lekker vooral met een beetje rijst. En mijn nieuwe keuken, ja! Ik ben er helemaal blij mee. In het begin was het even mijn draai vinden maar nu is het helemaal top! Binnenkort ga ik er wat foto’s van plaatsen. Bedankt voor je leuke bericht! Groetjes, Simone

  2. Ik vind andijvie ook heerlijk maar deze variant kende ik nog niet. Heb het gemaakt met iets minder andijvie en met vegetarisch gehakt. Smaakt ook goed!

    • Hoi Astrid, in combinatie met vegetarisch gehakt lijkt het me ook lekker! Wellicht vind je dan de sambal goreng met paksoi en (vegetarisch) gehakt ook lekker. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*