Salade met vis en Thaise zoete dressing

Salade met vis en Thaise zoete dressing

Regelmatig maak ik in het weekend een grote salade om restjes groente uit de groentela op te maken. Het enige wat ik nodig heb, zijn lekkere groenten, een stukje vlees, vis, tahoe of tempeh en een dressing. Deze salade is ontstaan uit een rondje groentela en diepvries. Samen met wat producten uit mijn voorraadkast stond er binnen no time deze salade met vis en Thaise zoete dressing op tafel!

Voor deze salade heb ik een witte vis gebruikt. In principe kun je elke stevige witte vis gebruiken die je lekker vindt. De vis hoeft niet perse heel te blijven voor deze salade. Als je diepgevroren vis gebruikt, laat deze dan eerst ontdooien en dep hem voor het bakken goed droog met keukenpapier.

De basis voor deze salade is sla of babyspinazie of een combinatie daarvan. Neem een grote schaal en begin met een flinke laag sla en verdeel daarop laagjes van de gesneden groenten die je lekker vindt. Besprenkel dit lichtjes met olijfolie en bestrooi met peper en zout. De vis komt er later bovenop samen met de dressing.

Groenten die goed bij deze salade passen:

  • radijs
  • reepjes wortel
  • plakjes komkommer
  • ringetjes bosui
  • rode ui
  • dungesneden reepjes rode en gele paprika

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 stukken witte vis
  • 8 tot 10 zoete cherrytomaatjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels Thaise vissaus
  • theelepel dijon mosterd
  • teentje knoflook
  • eetlepel honing
  • snufje vers gemalen zwarte peper
  • olie of roomboter om in te bakken
  • groenten die je lekker vindt

Hoe maak je het?

  • Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes en rasp het teentje knoflook. Doe dit samen met de 4 eetlepels olijfolie, zwarte peper, honing, Thaise vissaus en mosterd in een kom en roer het tot een dressing. De cherrytomaatjes gaan dus in de dressing.
  • Maak ondertussen de salade op. Snijd de groenten en schik deze op een grote schaal. Besprenkel de salade lichtjes met olijfolie. Zet even apart tot gebruik.
  • Verhit een scheutje olie of roomboter in een grote koekenpan en dep de vis droog met keukenpapier. Bak de vis aan beide kanten bruin.
  • Als de vis bruin is, doe je de helft van de dressing en de cherrytomaatjes over de vis in de pan. Schud de vis een beetje in de pan, zodat de dressing goed verspreid. Dit hoeft maar heel kort te gebeuren, de tomaatjes mogen lauwwarm zijn.
  • Leg de gebakken vis met de tomaatjes op de salade en besprenkel royaal met de andere helft van de dressing.
  • Wil je nog wat meer dressing? Dan kun je nog een beetje extra olijfolie toevoegen.
Salade met vis en zoete Thaise dressing
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Lijkt me heerlijk! Waarschijnlijk vanavond hier op tafel!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*