Eetspiratie » Salade met vis en Thaise zoete dressing
Salade met vis en Thaise zoete dressing

Salade met vis en Thaise zoete dressing

Salade met vis en Thaise zoete dressing. Regelmatig maak ik in het weekend een grote salade om restjes uit de groentelade op te maken. Het enige wat ik nodig heb, zijn kleurrijke knapperige groenten en een superlekkere dressing. Ook had ik nog en stukje vis liggen die perfect bij deze salade paste. Het bleek een heerlijke frisse combinatie te zijn. Deze salade is een blijvertje.

Voor deze salade heb ik een stukje witte vis gebruikt. In principe kun je elke stevige witte vis gebruiken die je lekker vindt. De vis hoeft niet perse heel te blijven voor deze salade. Het is ook lekker om stukjes vis er een beetje over te verdelen. Als je vis uit de diepvries gebruikt, laat deze dan eerst ontdooien en dep hem voor het bakken heel goed droog met keukenpapier.

Salade met vis en Thaise zoete dressing

De basis voor deze salade is sla, babyspinazie of een combinatie daarvan. Neem een grote schaal en begin met een flinke laag sla en verdeel daarop laagjes van de gesneden groenten die je lekker vindt. Groenten zoals radijs, reepjes wortel en komkommer, ringetjes bosui en rode ui passen hier prima bij. Besprenkel dit lichtjes met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Meng het goed door elkaar. De vis komt er later bovenop samen met de dressing.

Salade met vis en Thaise zoete dressing

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

35

minuten

Met de inhoud van de groentelade, je vriezer en je voorraadkast kun je de lekkerste salades maken zoals deze salade met vis en een Thaise zoete dressing.

Ingrediënten

  • 4 stukken 4 witte vis

  • 8-10 8-10 zoete cherrytomaatjes

  • 4 eetlepels 4 olijfolie

  • 2 theelepels 2 Thaise vissaus

  • 1 theelepel 1 dijon mosterd

  • 1 teentje 1 knoflook

  • 1 eetlepel 1 honing

  • 1 snufje 1 vers gemalen zwarte peper

  • olie of roomboter om in te bakken

  • 250 gram 250 sla of babyspinazie (of een combinatie hiervan)

  • groenten naar keuze

Hoe maak je het?

  • Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes en rasp het teentje knoflook. Doe dit samen met de 4 eetlepels olijfolie, zwarte peper, honing, Thaise vissaus en mosterd in een kom en roer het tot een dressing. De cherrytomaatjes gaan dus in de dressing.
  • Maak ondertussen de salade op. Snijd de groenten en schik deze op een grote schaal. Besprenkel de salade lichtjes met olijfolie, meng het door elkaar en zet even apart tot gebruik.
  • Verhit een scheutje olie of roomboter in een grote koekenpan (dep de vis droog met keukenpapier als je ontdooide vis gebruikt). Bak de vis aan beide kanten bruin.
  • Als de vis bruin is, doe je de helft van de dressing en de cherrytomaatjes over de vis in de pan. Schud de vis een beetje in de pan, zodat de dressing goed verspreid. Dit hoeft maar heel kort te gebeuren, de tomaatjes mogen lauwwarm zijn.
  • Leg de gebakken vis met de tomaatjes op de salade en besprenkel royaal met de andere helft van de dressing.
  • Wil je nog wat meer dressing? Dan kun je nog een beetje extra olijfolie toevoegen.Thaise vissalade

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE