Salade met vis en Thaise zoete dressing. Regelmatig maak ik in het weekend een grote salade om restjes uit de groentelade op te maken. Het enige wat ik nodig heb, zijn kleurrijke knapperige groenten en een superlekkere dressing. Ook had ik nog en stukje vis liggen die perfect bij deze salade paste. Het bleek een heerlijke frisse combinatie te zijn. Deze salade is een blijvertje.
Voor deze salade heb ik een stukje witte vis gebruikt. In principe kun je elke stevige witte vis gebruiken die je lekker vindt. De vis hoeft niet perse heel te blijven voor deze salade. Het is ook lekker om stukjes vis er een beetje over te verdelen. Als je vis uit de diepvries gebruikt, laat deze dan eerst ontdooien en dep hem voor het bakken heel goed droog met keukenpapier.
Salade met vis en Thaise zoete dressing
De basis voor deze salade is sla, babyspinazie of een combinatie daarvan. Neem een grote schaal en begin met een flinke laag sla en verdeel daarop laagjes van de gesneden groenten die je lekker vindt. Groenten zoals radijs, reepjes wortel en komkommer, ringetjes bosui en rode ui passen hier prima bij. Besprenkel dit lichtjes met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Meng het goed door elkaar. De vis komt er later bovenop samen met de dressing.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.