10 gezonde groene bladgroenten voor je dagelijkse gerechten. Als er iets is wat er bij ons dagelijks op het menu staat dan zijn het wel groene bladgroenten. Of het nu sla is in een salade, spinazie in mijn smoothie of boerenkool door de curry, ik eet het elke dag! Het is sowieso belangrijk om veel kleur aan je eten toe te voegen, zo krijg je van elke voedingstof iets binnen.
Eerder schreef ik een artikel over paarse groenten en hoe belangrijk het is om deze dagelijks op je menu te zetten. Dat artikel kun je hier teruglezen. Groene bladgroenten, ook wel ‘leafy greens’ genoemd, zijn ook erg belangrijk om toe te voegen aan je dagelijkse eetpatroon. Ik zet 10 groene bladgroenten op een rij die je makkelijk kan toevoegen aan je gerechten.
Een belangrijk stofje die deze groenten bevatten is chlorofyl, deze stof zorgt voor de groene kleur in de plant en maakt fotosynthese mogelijk. Bij fotosynthese zetten planten zonlicht om in voedingstoffen. Chlorofyl werkt ontstekingsremmend, is een krachtig antioxidant en het helpt je lichaam ontgiften. Bladgroenten bevatten naast vezels veel voedingsstoffen, zoals vitamine A, C, en K en daarnaast ook ijzer en calcium. Daarnaast zijn ze ook nog eens laag in calorieën, je kunt er dus grote hoeveelheden van eten ze en zorgen ervoor dat je maag goed wordt gevuld. Doordat je veel moet kauwen, heb je ook langer een verzadigd gevoel. Genoeg reden om dagelijks aan al je maaltijden iets ‘groens’ toe te voegen. Dit kan zowel bij het ontbijt, de lunch en het avondeten.
Wil je dit artikel bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op één van je Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.


