Yakitori (Japanse saté). Tijdens een sushi avondje in een restaurant at ik weer eens yakitori, oftewel Japanse kipsaté. Deze kleine spiesjes wilde ik thuis ook eens gaan maken. Kenmerkend voor dit gerecht is de grillsmaak en daarom kun je deze saté dus heel goed op een (saté)barbecue bereiden.
Voor yakitori heb je twee ingrediënten nodig die je waarschijnlijk niet standaard in je keukenkastje hebt staan namelijk: mirin en sake. Mirin is Japanse rijstwijn (verwar het niet met rijstazijn). Een tripje naar de toko is dus misschien wel nodig, maar grotere supermarkten verkopen het ook. Je vindt het op de Oosterse afdeling in de buurt van de sushi producten. Ik heb in plaats van sake, Shaoxing (Chinese kookwijn) gebruikt. Zonder deze ingrediënten krijg je niet de ‘echte’ yakitori smaak.
Yakitori (Japanse kipsaté)
Dit recept is zeker niet authentiek, maar wel erg lekker. Eigenlijk heb je helemaal niet veel ingrediënten nodig om deze lekkere Japanse saté te maken. Je hoeft er zelfs geen sausje bij te serveren. De saté is al lekker genoeg van zichzelf. Je eet het als een hapje, of samen met rijst en gewokte groenten. Ik serveerde er sugar snaps met kastanjechampignons en bosui bij.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.