Eetspiratie » Simpele eiersalade
Simpele eiersalade

Simpele eiersalade

Simpele eiersalade, gewoon zoals het hoort te zijn. Als ik in de supermarkt de bakjes eiersalade bekijk, dan denk ik, die laat maar mooi staan. Een eiersalade is te simpel om zelf te maken en ook nog eens veel lekkerder. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis en je kunt hem helemaal naar je eigen smaak maken. Want zeg eens eerlijk, hoeveel ei proef jij in de eiersalade van de supermarkt?

Toen ik op de basisschool zat en op woensdagmiddag vrij was maakt mijn moeder altijd vissalade (tonijn of makreel) voor op brood, of eiersalade. Ik kon me daar altijd echt op verheugen. Het werd een soort traditie en iets wat ik nooit zal vergeten. Mijn moeder kocht nooit kant en klare salades maar maakte deze altijd zelf. Dit is dan ook het recept zo als mijn moeder het maakte. Natuurlijk heb ik wel een klein dingetje aangepast, ik combineer yoghurt met mayonaise in plaats van alleen maar mayonaise te gebruiken.

Simpele eiersalade

Mijn eieren kook ik meestal in de multicooker of airfryer omdat ik dit het handigst vind. Het gaat natuurlijk prima ouderwets in een pannetje met water, alhoewel ik dan vaker kapotte eieren heb. Mijn moeder had een klein dingetje waarmee ze voor het koken een klein gaatje in de eieren prikte. Zo bleven ze altijd heel.

Simpele eiersalade

Simpele eiersalade

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 2 stemmen
Niveau: makkelijk
Porties

6

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

10

minuten
Total time

25

minuten

Simpele eiersalade naar het recept van mijn moeder.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 6 hardgekookte eieren

  • 1 ui

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt

  • 1 theelepel pittige mosterd

  • 1 mespunt paprikapoeder

  • halve theelepel kerriepoeder

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook

  • zout en peper naar smaak

BEREIDING

  • Kook de eieren en laat ze afkoelen. Haal het eigeel uit de eieren. Leg het eigeel en het eiwit apart. Prak het eigeel in een schaaltje fijn met een vork. Snipper de ui zo fijn mogelijk en doe dit bij het eigeel. Doe de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd, paprikapoeder en knoflookpoederpoeder en het kerriepoeder erbij. Schep dit voorzichtig door elkaar.
  • Snijd nu het eiwit in kleine blokjes en voeg dit samen met de bieslook aan het eimengsel toe. Schep dit er voorzichtig door.
  • Breng goed op smaak met zout en peper. Bewaar de eiersalade in een afgesloten bakje. Op deze manier kun je hem ongeveer 5 dagen bewaren. Hij wordt wel ietwat waterig maar dit is niet erg. Roer hem voor gebruik even goed door.

AANTEKENINGEN

  • Een lekkere toevoeging aan deze eiersalade zijn blokjes augurk of je topt de salade met plakjes augurk.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.