Eetspiratie » Simpele eiersalade
Zelf eiersalade maken

Simpele eiersalade

Als ik in de supermarkt de bakjes eiersalade bekijk, dan denk ik… Laat maar mooi staan! Een eiersalade is simpel om zelf te maken en ook nog eens veel lekkerder. Ik maak de eiersalade minder vet en zonder gekke toevoegingen. En ik vraag me altijd af waarom er suiker in zit. Dit zetten ze er dan wel op onder een schuilnaam zodat het niet opvalt als je snel de ingrediënten leest. Dit is mijn versie, hij is zo simpel dat zelfs mijn dochter hem zelf maakt.

Wat heb je nodig?

  • 5 hard gekookte eieren, afgekoeld
  • 2 eetlepels volle mayonaise
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • snuf (gerookt) paprikapoeder
  • flinke snuf kerriepoeder
  • een eetlepel fijn geknipte bieslook (je kunt ook een fijngesnipperd uitje gebruiken ipv bieslook)
  • flinke snuf zout en vers gemalen zwarte peper
  • optioneel: een klein snufje knoflookpoeder

Hoe maak je het?

Kook de eieren en laat ze afkoelen. Haal het eigeel uit de eieren. Leg het eigeel en het eiwit apart. Prak het eigeel in een schaaltje fijn met een vork. Doe hierbij de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd, paprikapoeder en kerriepoeder. Schep dit voorzichtig door elkaar. Als je gaat kloppen heb je kans dat het mengsel dun wordt. Snijd nu het eiwit in kleine blokjes en voeg dit samen met de bieslook aan de salade toe. Schep dit ook weer voorzichtig door.

Wil je liever een romige eiersalade, dan doe je in verhouding meer mayonaise dan yoghurt in de eiersalade. Hou je wat meer van licht en fris gebruik dan meer yoghurt. Breng goed op smaak met zout en peper. Bewaar de eiersalade in een afgesloten bakje. Op deze manier kun je hem ongeveer 5 dagen bewaren. Hij wordt wel ietwat waterig maar dit is niet erg. Roer hem voor gebruik even goed door.

Altijd makkelijk om deze lekkere eiersalade in de koelkast te hebben staan. Het is lekker als broodbeleg, op een cracker of rijstwafel.

Simpele eiersalade

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE