Eetspiratie » Eieren koken in de airfryer
Eieren koken in de airfryer

Eieren koken in de airfryer

Eieren koken in de airfryer? Ja, dit lees je goed! Ik had ook mijn twijfels bij deze bijzondere bereidingswijze, maar dit blijkt dus echt te kunnen. Degene die dit heeft uitgevonden is geniaal! Er gaat namelijk niks boven een perfect gekookt ei. Maar hoe kook je een ei in de airfryer? Hoeveel minuten moet een ei in de airfryer en hoe kook je de eieren hard of zacht? Ik leg het je uit.

Zoals jullie misschien wel weten, kook ik mijn eieren het liefst in de Crock-Pot Express (klik hier om te kijken hoe ik dat doe). Eieren komen perfect uit deze handige keukenhulp. Maar ‘nog’ niet iedereen heeft deze handige multicooker (ontdekt). Maar veel mensen hebben tegenwoordig wel een airfryer en deze kun je dus ook gebruiken om je eieren in te ‘koken’.

Het handige van eieren koken in de airfryer ten opzichte van de Crock-Pot Express is dat er geen water aan te pas komt. Ook kun je gelijktijdig verschillende eieren koken. Stel je airfryer in op 14 minuten, als er nog 5 minuten op de teller staan, haal je de zachtgekookte eitjes eruit en spoel ze direct af onder koud water. Als er nog 4 minuten op de teller staan, haal je ze half zachte gekookte eieren eruit. Als de airfryer piept en de kooktijd van 14 minuten verstreken is, haal je de hardgekookte eieren eruit. Je kunt deze methode ook altijd eerst met 3 eieren uittesten om te kijken hoe het werkt.

Eieren koken in de airfryer

Ik heb verschillende tijden en manieren uitgetest en heb 3 verschillende soorten eitjes gekookt. Hard gekookt, half zacht en zacht gekookt. Belangrijk is dat je ze eerst even op kamertemperatuur laat komen voordat je ze gaat bereiden in de airfryer.

De hoeveelheid maakt ook geen verschil, 3 eieren hebben dezelfde kooktijd als 6 eieren. Ik heb middelgrote eieren gebruikt. Gebruik je grotere of kleinere eitjes dan moet je waarschijnlijk de kooktijd iets aanpassen. Niet iedere airfryer (aerofryer of heteluchtfriteuse) is hetzelfde. Test het bijvoorbeeld eerst uit met 1 ei. Speel een beetje met de kooktijden en ontdek wat voor jou beste werkt. De aangegeven kooktijden in dit artikel zijn een richtlijn. Ik wil in ieder geval laten zien dat eieren koken in een airfryer mogelijk is!

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Eieren koken in de airfryer
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Eieren koken in de airfryer

Eieren koken in de airfryer

4.3 van 8 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Lunch, OntbijtNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Zacht ei

9

minuten
Half zacht ei

10

minuten
Hard gekookt

14

minuten

Eieren koken in de airfryer kan dat? Ja dat gaat perfect, ik leg uit hoe je dit doet.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 4 middelgrote eieren op kamertemperatuur

  • peper en zout naar smaak

  • schaaltje met koud water

Bereiding:

  • Voor een zacht gekookt ei (sop-ei): laat de eieren op kamertemperatuur komen. Leg de eieren in de lade van de airfryer. Stel de temperatuur in op 150 graden en een kooktijd van 9 minuten. Haal de eieren meteen uit de airfryer als deze klaar zijn en leg ze in een schaaltje. Spoel ze 15 tellen af onder koud stromend water. Als je ze te lang in het water laat liggen is de dooier niet meer vloeibaar. Pel en serveer ze direct.
  • Voor een half zacht ei: laat de eieren op kamertemperatuur komen. Leg de eieren in de lade van de airfryer. Stel de temperatuur in op 150 graden en een kooktijd van 10 minuten. Haal de eieren meteen uit de airfryer als deze klaar zijn en leg de eitjes een halve minuut in koud water.
  • Voor een hard gekookt ei: laat de eieren op kamertemperatuur komen. Leg de eieren in de lade van de airfryer. Stel de temperatuur in op 150 graden en een kooktijd van 14 minuten. Haal de eieren meteen uit de airfryer als deze klaar zijn en leg de eitjes een halve minuut in koud water.
  • Eieren pellen: geef de eitjes een tikje aan de bovenkant en onderkant tot ze barsten. Rol ze over een hard oppervlak (bv het aanrecht) en pel ze vervolgens in een schaal met water of onder de kraan (terwijl het water stroomt). Zo komt de schil er goed af.
  • Serveer de eitjes met een snufje zout en peper.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)