Aubergine bakken in de airfryer, snel, makkelijk en je hebt bijna geen olie nodig. Ik ben gek op aubergine en deze staat ook regelmatig bij ons op het menu. Alleen is er één nadeel, aubergines slurpen olie op. In plaats van de aubergine te bakken in een pan, bak ik ze tegenwoordig steeds vaker in de airfryer en dit werkt perfect. Binnen 15 minuten heb je heerlijke gebakken blokjes aubergine, die met een snufje zout zelfs heerlijk zijn als snack.
Eerder maakte ik al een recept met Chinese aubergines uit de airfryer. Deze serveer je met een lekkere Aziatische dressing. Bij dit recept gebruik ik de ‘standaard’ aubergine en snijd deze in grove blokjes. Ik kruid ze en bak ze op 200 graden ongeveer 15 minuten en elke 5 minuten schud ik ze even goed door elkaar. De gebakken blokjes kun je daarna direct serveren of verwerken in een lekkere saus.
Aubergine bakken in de airfryer
Het is wel aan te raden om de blokjes grof te snijden, want ze krimpen een beetje tijdens het bakken in de airfryer. Ik kruid ze eenvoudig met knoflookpoeder en uienpoeder en ik bestrooi ze pas met zout na het bakken. Ze zijn zo lekker dat ze een prima snack zijn rechtstreeks uit de airfryer. Je kunt ze ook gebruiken voor foodprep. Bak ze en bewaar ze in een bakje in de koelkast. Voeg de blokjes toe aan salades, op broodjes, in pita’s, sandwiches of in wraps.

In mijn airfryer bak ik 2 aubergines per keer. De lade zit zo niet te vol en de blokjes worden mooi bruin en gelijkmatig gegaard. Heb je een airfryer met dubbele lades of een grotere inhoud dan kun je een grotere hoeveelheid tegelijk bereiden.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.