Eetspiratie » Aubergine bakken in de airfryer
Aubergine bakken in de airfryer

Aubergine bakken in de airfryer

Aubergine bakken in de airfryer, snel, makkelijk en je hebt bijna geen olie nodig. Ik ben gek op aubergine en deze staat ook regelmatig bij ons op het menu. Alleen is er één nadeel, aubergines slurpen olie op. In plaats van de aubergine te bakken in een pan, bak ik ze tegenwoordig steeds vaker in de airfryer en dit werkt perfect. Binnen 15 minuten heb je heerlijke gebakken blokjes aubergine, die met een snufje zout zelfs heerlijk zijn als snack.

Eerder maakte ik al een recept met Chinese aubergines uit de airfryer. Deze serveer je met een lekkere Aziatische dressing. Bij dit recept gebruik ik de ‘standaard’ aubergine en snijd deze in grove blokjes. Ik kruid ze en bak ze op 200 graden ongeveer 15 minuten en elke 5 minuten schud ik ze even goed door elkaar. De gebakken blokjes kun je daarna direct serveren of verwerken in een lekkere saus.

Aubergine bakken in de airfryer

Het is wel aan te raden om de blokjes grof te snijden, want ze krimpen een beetje tijdens het bakken in de airfryer. Ik kruid ze eenvoudig met knoflookpoeder en uienpoeder en ik bestrooi ze pas met zout na het bakken. Ze zijn zo lekker dat ze een prima snack zijn rechtstreeks uit de airfryer. Je kunt ze ook gebruiken voor foodprep. Bak ze en bewaar ze in een bakje in de koelkast. Voeg de blokjes toe aan salades, op broodjes, in pita’s, sandwiches of in wraps.

Airfryer xxl keramisch en minder vet
CoolHome AF23 Airfryer XXL Deluxe - 6,5 Liter

CoolHome AF23 Airfryer XXL Deluxe – 6,5 Liter

Heleluchtfriteuse met keramische coating!

In mijn airfryer bak ik 2 aubergines per keer. De lade zit zo niet te vol en de blokjes worden mooi bruin en gelijkmatig gegaard. Heb je een airfryer met dubbele lades of een grotere inhoud dan kun je een grotere hoeveelheid tegelijk bereiden.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Aubergine bakken in de airfryer Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Aubergine bakken in de airfryer

Aubergine bakken in de airfryer

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Gang: Bijgerecht, SnackKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

2

porties
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

20

minuten

Bak heel eenvoudig aubergines in de airfryer met maar een klein beetje olie. Serveer als snack met een snufje zout, of zet ze in als foodprep om toe te voegen aan salades, op broodjes of in wraps. Of verwerk ze in een lekkere saus of als topping op een soep of serveer als bijgerecht.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 2 aubergines, in blokjes gesneden

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • 1 theelepel uienpoeder

  • 1 eetlepel olijfolie

  • zout naar smaak

BEREIDING

  • Was 2 aubergines en snijd de topjes eraf. Snijd ze in 3 tot 4 dikke plakken en snijd de plakken in dikke repen. De repen snijd je vervolgens in grove blokjes.
  • Doe de blokjes in een ruime schaal en bestrooi met 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder en 1 eetlepel olijfolie.
  • Stel een temperatuur in op de airfryer van 200 graden en een tijd van 15 minuten. Doe de aubergineblokjes in de airfryer en bak ze bruin en gaar.
  • Schud elke keer na 5 minuten (in totaal 2 keer of meer) zodat de blokjes gelijkmatig gebakken worden. Bestrooi ze na het bakken met een snufje zout naar smaak.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.