Recepten ontstaan bij mij door een idee dat ik in mijn hoofd heb, door het lezen van boeken, het kijken van Youtube video’s of gewoon tijdens een rondje door de supermarkt. Dit recept maakte ik toen ik bij mijn moeder was. Ik zocht iets lekkers voor op geroosterd brood. Maar omdat het aan het einde van de week was, was haar koelkast redelijk leeg. Dus dook ik de voorraadkast in. Bij mensen neuzen in hun voorraadkast en vervolgens iets lekkers maken met de ingrediënten die ze in huis hebben, is iets wat ik graag doe. Zo kwam ik op dit gemarineerde kikkererwtenrecept.
Zoetzure gemarineerde kikkererwten met artisjok, dille en augurk
In de voorraadkast vond ik een blik kikkererwten en artisjokharten, een mooie basis voor een gerecht. Daarnaast heeft mijn moeder altijd augurken en olijven. Uien heeft ze standaard in huis. Ook stond er een pot gerilde paprika en een potje met pittige groene ingelegde pepers ‘sus biber’, in de koelkast. Deze pepers geven deze gemarineerde kikkererwten een kick. Deze pepers koop je zowel in de supermarkt als in de Turkse of Marokkaanse super. Kun je ze niet vinden, dan is een rode peper of een jalapeno ook een lekkere optie. En als je van pittig houdt, is een adjuma peper of Madame Jeanette ook erg lekker.

De ingrediënten hoef je alleen maar samen te voegen en even te laten marineren (15 minuten, als je het meteen wilt eten). De dag erna smaakt het nog lekkerder, de smaken zijn dan goed ingetrokken. Je eet dit bijvoorbeeld als een salade, als ‘side dish’, bij de barbecue, of als topping op je broodje hummus of geprakte avocado. Het is lekker op een pizza, flatbread of in een pita of wrap. Je kunt met dit gerecht alle kanten op. Zelf vind ik het lekker om er nog een beetje crispy chili olie overheen te drizzlen. Bewaar de gemarineerde kikkererwten tot 4 dagen in een afgesloten bak of glazen pot in de koelkast.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.