Eetspiratie » Nasi goreng met ei
Nasi goreng met ei

Nasi goreng met ei

Nasi goreng met ei, een snel en makkelijk gerecht. Dit gerecht is ook bekend als egg fried rice. Opgebakken rijst met stukjes roerei, of in mijn geval tofu voor een vegan variant. Op dit gerecht val ik vaak terug als ik even geen Eetspiratie heb. Je eet het met zoetzure komkommer, gebakken uitjes en sambal. Deze variant van nasi goreng is ook een prima ontbijtje of lunch.

Van dit gerecht maak ik meestal een grote hoeveelheid (ik kook een heel pak rijst van 400 gram), zodat ik de volgende dag de restjes kan opmaken. Je hoeft het de dag erna alleen maar even op te bakken in de koekenpan en that’s it. Bij deze nasi goreng gebruik je ei. Je bakt van een paar eieren ‘roerei’ of scrambled eggs en deze meng je door de rijst. Zelf vind ik het handiger om de ei in een aparte koekenpan te bakken omdat deze dan lekker fluffy wordt. Bak je het ei samen met de rijst in de wok of pan dan krijg je niet zulke grote ‘chuncks’ maar dan wordt het ei meer opgenomen door de rijst.

Nasi goreng met ei (ook vegan)

Zoals ik hierboven schreef, gebruik ik tofu in plaats van ei. Zo maak je heel eenvoudig een vegan nasi goreng. Ik maak in een aparte pan tofu scramble, volgens dit recept. Dit meng ik net als het ei door de rijst heen. Je vervangt dus het ei voor tofu en verder blijft het recept hetzelfde. Kies wat je zelf het lekkerst vindt. Dit recept is een basis. Dus wil je er andere groenten aan toevoegen? Doe dat gerust. Breng de nasi goreng op smaak zoals jij deze het liefst eet. Serveer er kroepoek, gebakken uitjes en acar van komkommer bij.

Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Nasi goreng met ei
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Nasi goreng met ei

Nasi goreng met ei

Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

6

porties
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

25

minuten
Total time

45

minuten

Maak met afgekoelde rijst, ei (of tofu) een lekkere nasi goreng met ei.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 400 gram 400 rijst (1 pak)

  • 2 2 wortels in blokjes gesneden

  • 100 gram 100 diepvries doperwten

  • 1 bosje 1 bosui in ringetjes gesneden

  • 4 tenen 4 knoflook fijngehakt

  • 1 blok 1 tofu (375 gram) of 6 eieren

  • 2 centimeter 2 gember geraspt

  • 1 eetlepel 1 sesamolie

  • 3 – 4 eetlepels 3 – 4 sojasaus

  • 1 eetlepel 1 olie

  • 1 eetlepel 1 groentebouillonpoeder of een verkruimeld bouillonblokje (optioneel)

Hoe maak je het?

  • Kook het pak rijst (ik doe dit in de multicooker) en laat het afkoelen op een groot bord of dienblad.
  • Snijd de bosui in ringetjes en houd het groene en witte gedeelte apart. Hak de knoflook fijn, rasp de gember en snijd de wortel in kleine blokjes. Zet dit apart tot gebruik.
  • Als je tofu gebruikt dan maak je nu eerst de tofu scramble volgens dit recept. Gebruik je eieren bak hier dan in een grote koekenpan met een eetlepel olie roerei van. Zet apart tot gebruik.
  • Als de rijst is afgekoeld verhit je een eetlepel olie in een wok of pan en hierin fruit je het witte gedeelte van de bosui, de knoflook en de gember aan. Voeg na 5 minuten de wortel toe en bak deze mee tot hij een beetje zacht is geworden.
  • Doe vervolgens de rijst erbij en bak deze op een hoog vuur goed aan. Voeg de bevroren diepvrieserwten toe en schep alles goed om.
  • De sesamolie kan er nu bij. Doe de sojasaus in een schaaltje en schenk deze erin via de zijkant van de pan. Je hoort het nu sissen. Meng het er daarna met een spatel doorheen.
  • Als laatste schep je de tofu of het roerei er doorheen samen met het groene gedeelte van de bosui. Proef of de nasi goreng op smaak is en voeg er indien nodig een beetje groentebouillonpoeder of een verkruimeld bouillonblokje aan toe.
  • Serveer met acar van komkommer, sambal en gebakken uitjes.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE