De titel van dit artikel is Chinese nasi maar eigenlijk is het nasi goreng (gebakken rijst) oftewel fried rice. Ik kreeg de vraag of ik een recept voor nasi zoals bij de Chinees had in mijn repertoire en dat had ik nog niet. Het is wel een geliefd gerecht van veel mensen en totaal anders als de Indische variant. Het is een lekker en handig bijgerecht. Na wat puzzelen met ingrediënten heb ik mijn eigen versie gemaakt.
Er zijn veel manieren om Chinese nasi te maken. In het ene recept wordt de rijst gekookt in kippenbouillon en in een ander recept werd een kruidenolie gebruikt. Ik zag recepten met heel veel bouillonblokjes en met vet-sin. Het idee was wel duidelijk. De smaak ken ik ook. Ik heb een aantal ingrediënten gecombineerd er zo mijn eigen nasi van gemaakt.
Dit gerecht hoeft ook niet perse sterk van smaak te zijn. Deze nasi is daarom zo lekker als bijgerecht. Het is tevens ook een goede aanvulling bij bijvoorbeeld een rijsttafel want je kunt er grote hoeveelheden van maken. Dit recept is voor een grote hoeveelheid. Wat je over hebt kun je prima invriezen.
Rijst voor nasi goreng koken in de Crock-Pot Express
Heb je toevallig een Crock-Pot Express? Dan kun je ook prima de rijst voor deze fried rice daarin bereiden. Hou dan wel de verhoudingen rijst/water aan zoals ik het beschrijf in dat artikel. Gebruik kippenbouillon om de rijst in te koken en als je het lekker vind kun je een paar gekneusde plakjes gember en een geplette knoflookteen toevoegen. Was de rijst altijd van tevoren.
Lees hier hoe je rijst bereid in de Crock-Pot Express.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Ik ben echt dol op Chinees afhaal eten en dan met name de nasi. De smaak is zo typerend en ik heb dit zelf nooit zo lekker gekregen thuis, maar wil graag aan de slag met dit recept. Bedankt voor het delen van dit recept!
Simone
Ik maakt deze “Chinese nasi” door het te bakken met olie die ik zelf eerst op smaak breng door daarin een rode ui een duim verse gember en 1 a 2 tenen knoflook te bakken. Echt lekker
Groet Roy
Wat een goed recept heb je hiervan weten te maken zeg!
De lekkerste fried rice ever!! Heeeerlijk!
Deze friede rice staat regelmatig op ons menu, makkelijk te maken en een heerlijke combinatie van smaken.
Echt een aanrader!