Chinese nasi (fried rice) of Chinese gebakken rijst. Maar misschien beter bekend als de nasi goreng van het plaatselijke Chinese restaurant. Een wit bakje gevuld met rijst, een plakje ham en een eitje erop. Het is een simpel gerecht en bij veel mensen favoriet. Het past namelijk overal bij! Het gerecht ziet er eenvoudig uit maar heeft toch een specifieke smaak. Ik heb mijn eigen versie van de nasi zoals bij de ‘Chinees’ gemaakt en deze is prima gelukt.
Er zijn veel manieren om Chinese nasi te maken. In het ene recept wordt de rijst gekookt in kippenbouillon en in een ander recept wordt een kruidenolie gebruikt. Ik zag recepten met heel veel bouillonblokjes en recepten met vet-sin. Met een beetje puzzelen en veel proeven heb ik een lekker gebakken rijst recept op tafel weten te zetten.
Chinese nasi (fried rice)
Dit rijstgerecht hoeft niet perse sterk van smaak te zijn, daarom is het zo lekker als bijgerecht. Het is tevens ook een goede aanvulling bij bijvoorbeeld een rijsttafel want je kunt er grote hoeveelheden van maken. Dit recept is voor een grote hoeveelheid. Wat je over hebt kun je prima invriezen.
Rijst voor nasi goreng koken in de Crock-Pot Express
Heb je toevallig een Crock-Pot Express? Dan kun je ook prima de rijst voor deze fried rice daarin bereiden. Hou dan de verhoudingen rijst/water aan zoals ik het beschrijf in dat artikel. Gebruik kippenbouillon om de rijst in te koken en als je het lekker vind kun je een paar gekneusde plakjes gember en een geplette knoflookteen toevoegen. Was de rijst altijd van tevoren. Lees hier hoe je rijst bereid in de Crock-Pot Express.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE