Eetspiratie » Gehaktballetjes in mangochutney
Gehaktballetjes in mangochutney

Gehaktballetjes in mangochutney

Ik maak zoveel mogelijk zelf maar soms gebruik ik iets uit een potje. Sommige lekkere dingen komen nu eenmaal uit een potje. Producten als Hoisinsaus, oestersaus of zwarte bonensaus kun je inderdaad zelf maken, maar daar heb ik niet altijd tijd voor! Soms moet je het jezelf makkelijk maken en dat heb ik gedaan met dit recept voor gehaktballetjes in mangochutney.

Ik ben namelijk gek op mango en ook op mangochutney. Als je het nog nooit gegeten hebt zou ik het zeker eens proberen. Mangochutney is de perfecte combinatie van pittig, zoet en kruidig. Ja je kunt het zelf maken en dat heb ik al eens gedaan maar ik tref nooit de perfecte rijpe mango. Ik kan het dus nooit maken op de dag dat ik het zou willen. Een potje is dan zeker een uitkomst. Het fijne is ook dat dit gerecht daardoor supersnel klaar is!

Gehaktballetjes in mangochutney

Recipe by Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Course: Brood en borrelhapjes, Eetspiratie Originals, Oosterse receptenCuisine: OostersDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Tijd totaal

30

minutes

Soms moet je het jezelf makkelijk maken in de keuken. Dit recept voor gehaktballetjes in mangochutney is een handig recept voor drukke dagen.

Ingrediënten

  • 1 potje mangochutney (230 gram)

  • sambal oelek naar smaak

  • 1 eetlepel ketjap manis

  • 500 gram half-om-half gehakt

  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook of bosui

  • 3 eetlepels paneermeel

  • 4 eetlepels melk

  • 1 theelepel gemalen knoflookpoeder

  • 1 snufje chiliflakes

  • 1 snufje peper

  • 1 snufje zout

  • 1 scheutje water

  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Begin met het maken van de gehaktballetjes. Meng in een grote kom het gehakt met het paneermeel, melk, knoflookpoeder, chiliflakes en een snufje peper en zout.
  • Draai kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Ik draaide van 500 gram 40 kleine balletjes. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
  • Schep de balletjes uit de pan en leg ze even op een bord. Voeg de inhoud van het potje mangochutney toe aan de pan. Breng op smaak met sambal oelek en ketjap manis. Verwarm de saus en leg de gehaktballetjes terug in de pan. Schep goed om zodat alle balletjes bedekt zijn met een laagje saus. Voeg indien nodig een scheutje water toe om de saus wat losser te maken.
  • Kook ondertussen rijst en bereid je groente. Ik at er gegrilde groene shishito pepers bij en gele rijst. Het is ook lekker met broccoli, sperzieboontjes, komkommer, gewokte paksoi of spinazie.
  • Serveer de gehaktballetjes in een mooie kom en garneer met fijngesneden bieslook of bosui.

Aantekeningen

  • Met dit recept maakt je ongeveer 40 balletjes, dat is voldoende voor 4 personen.
Gehaktballetjes in mangochutney

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE