Eetspiratie » Gehaktballetjes in mangochutney
Gehaktballetjes in mangochutney

Gehaktballetjes in mangochutney

Gehaktballetjes in mangochutney, een lekker gerecht met kruidige gehaktballetjes in een zoet/pittige saus. Ik maak zoveel mogelijk zelf maar heel soms gebruik ik iets uit een potje. Sommige lekkere dingen komen nu eenmaal uit een potje. Producten als Hoisinsaus, oestersaus of zwarte bonensaus kun je inderdaad zelf maken, maar daar heb ik niet altijd tijd voor! Soms moet je het jezelf makkelijk maken en dat heb ik gedaan met dit recept voor gehaktballetjes in mangochutney.

Ik ben namelijk gek op mango en ook op mangochutney. Als je het nog nooit gegeten hebt zou ik het zeker eens proberen. Mangochutney is de perfecte combinatie van pittig, zoet en kruidig. Ja je kunt het zelf maken en dat heb ik al eens gedaan maar ik tref nooit de perfecte rijpe mango. Ik kan het dus nooit maken op de dag dat ik het zou willen. Een potje is dan zeker een uitkomst. Het fijne is ook dat dit gerecht daardoor supersnel klaar is!

Gehaktballetjes in mangochutney

Dit gerecht is zowel zoet als hartig. De gehaktballetjes breng je eenvoudig op smaak en de mangochutney doet de rest. Voor een beetje pit voeg ik nog een beetje sambal toe en voor de kleur een scheutje ketjap manis. Serveer dit gerecht met rijst en groenten. Dit gerecht staat binnen no time op tafel.

Gehaktballetjes in mangochutney

Gehaktballetjes in mangochutney

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Dit recept voor gehaktballetjes in mangochutney is een handig recept voor drukke dagen.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 1 potje 1 mangochutney (230 gram)

  • sambal oelek naar smaak

  • 1 eetlepel 1 ketjap manis

  • 500 gram 500 half-om-half gehakt

  • 2 eetlepels 2 fijngesneden bieslook of bosui

  • 3 eetlepels 3 paneermeel

  • 4 eetlepels 4 melk

  • 1 theelepel 1 gemalen knoflookpoeder

  • 1 snufje 1 chiliflakes

  • 1 snufje 1 peper

  • 1 snufje 1 zout

  • 1 scheutje 1 water

  • olie om in te bakken

Bereiding:

  • Begin met het maken van de gehaktballetjes. Meng in een grote kom het gehakt met het paneermeel, melk, knoflookpoeder, chiliflakes en een snufje peper en zout.
  • Draai kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Ik draaide van 500 gram 40 kleine balletjes. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
  • Schep de balletjes uit de pan en leg ze even op een bord. Voeg de inhoud van het potje mangochutney toe aan de pan. Breng op smaak met sambal oelek en ketjap manis. Verwarm de saus en leg de gehaktballetjes terug in de pan. Schep goed om zodat alle balletjes bedekt zijn met een laagje saus. Voeg indien nodig een scheutje water toe om de saus wat losser te maken.
  • Kook ondertussen rijst en bereid je groente. Ik at er gegrilde groene shishito pepers bij en gele rijst. Het is ook lekker met broccoli, sperzieboontjes, komkommer, gewokte paksoi of spinazie.
  • Serveer de gehaktballetjes in een mooie kom en garneer met fijngesneden bieslook of bosui.

Aantekeningen

  • Met dit recept maakt je ongeveer 40 balletjes, dat is voldoende voor 4 personen.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)