Gehaktballetjes in mangochutney, een lekker gerecht met kruidige gehaktballetjes in een zoet/pittige saus. Ik maak zoveel mogelijk zelf maar heel soms gebruik ik iets uit een potje. Sommige lekkere dingen komen nu eenmaal uit een potje. Producten als Hoisinsaus, oestersaus of zwarte bonensaus kun je inderdaad zelf maken, maar daar heb ik niet altijd tijd voor! Soms moet je het jezelf makkelijk maken en dat heb ik gedaan met dit recept voor gehaktballetjes in mangochutney.
Ik ben namelijk gek op mango en ook op mangochutney. Als je het nog nooit gegeten hebt zou ik het zeker eens proberen. Mangochutney is de perfecte combinatie van pittig, zoet en kruidig. Ja je kunt het zelf maken en dat heb ik al eens gedaan maar ik tref nooit de perfecte rijpe mango. Ik kan het dus nooit maken op de dag dat ik het zou willen. Een potje is dan zeker een uitkomst. Het fijne is ook dat dit gerecht daardoor supersnel klaar is!
Gehaktballetjes in mangochutney
Dit gerecht is zowel zoet als hartig. De gehaktballetjes breng je eenvoudig op smaak en de mangochutney doet de rest. Voor een beetje pit voeg ik nog een beetje sambal toe en voor de kleur een scheutje ketjap manis. Serveer dit gerecht met rijst en groenten. Dit gerecht staat binnen no time op tafel.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)