Gehaktballetjes in mangochutney, een lekker gerecht met kruidige gehaktballetjes in een zoet/pittige saus. Ik maak zoveel mogelijk zelf maar heel soms gebruik ik iets uit een potje. Sommige lekkere dingen komen nu eenmaal uit een potje. Producten als Hoisinsaus, oestersaus of zwarte bonensaus kun je inderdaad zelf maken, maar daar heb ik niet altijd tijd voor! Soms moet je het jezelf makkelijk maken en dat heb ik gedaan met dit recept voor gehaktballetjes in mangochutney.
Ik ben namelijk gek op mango en ook op mangochutney. Als je het nog nooit gegeten hebt zou ik het zeker eens proberen. Mangochutney is de perfecte combinatie van pittig, zoet en kruidig. Ja je kunt het zelf maken en dat heb ik al eens gedaan maar ik tref nooit de perfecte rijpe mango. Ik kan het dus nooit maken op de dag dat ik het zou willen. Een potje is dan zeker een uitkomst. Het fijne is ook dat dit gerecht daardoor supersnel klaar is!
Gehaktballetjes in mangochutney
Dit gerecht is zowel zoet als hartig. De gehaktballetjes breng je eenvoudig op smaak en de mangochutney doet de rest. Voor een beetje pit voeg ik nog een beetje sambal toe en voor de kleur een scheutje ketjap manis. Serveer dit gerecht met rijst en groenten. Dit gerecht staat binnen no time op tafel.
Gehaktballetjes in mangochutney
4
personen15
minuten15
minuten30
minutenDit recept voor gehaktballetjes in mangochutney is een handig recept voor drukke dagen.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1 potje mangochutney (230 gram)
sambal oelek naar smaak
1 eetlepel ketjap manis
500 gram half-om-half gehakt
2 eetlepels fijngesneden bieslook of bosui
3 eetlepels paneermeel
4 eetlepels melk
1 theelepel gemalen knoflookpoeder
1 snufje chiliflakes
1 snufje peper
1 snufje zout
1 scheutje water
olie om in te bakken
BEREIDING
- Begin met het maken van de gehaktballetjes. Meng in een grote kom het gehakt met het paneermeel, melk, knoflookpoeder, chiliflakes en een snufje peper en zout.
- Draai kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Ik draaide van 500 gram 40 kleine balletjes. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
- Schep de balletjes uit de pan en leg ze even op een bord. Voeg de inhoud van het potje mangochutney toe aan de pan. Breng op smaak met sambal oelek en ketjap manis. Verwarm de saus en leg de gehaktballetjes terug in de pan. Schep goed om zodat alle balletjes bedekt zijn met een laagje saus. Voeg indien nodig een scheutje water toe om de saus wat losser te maken.
- Kook ondertussen rijst en bereid je groente. Ik at er gegrilde groene shishito pepers bij en gele rijst. Het is ook lekker met broccoli, sperzieboontjes, komkommer, gewokte paksoi of spinazie.
- Serveer de gehaktballetjes in een mooie kom en garneer met fijngesneden bieslook of bosui.
AANTEKENINGEN
- Met dit recept maakt je ongeveer 40 balletjes, dat is voldoende voor 4 personen.
Gerelateerde recepten en artikelen
- De allerlekkerste gehaktbal
- Gehaktballetjes in ketjap pindasaus (slowcooker)
- De 8 lekkerste recepten voor gehaktballetjes
- Gehaktbal uit de jus
- Speltpoffertjes
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.