Gehaktballetjes in mangochutney

Gehaktballetjes in mangochutney

Ik maak zoveel mogelijk zelf maar soms gebruik ik iets uit een potje. Sommige lekkere dingen komen nu eenmaal uit een potje. Producten als Hoisinsaus, oestersaus of zwarte bonensaus kun je inderdaad zelf maken, maar daar heb ik niet altijd tijd voor! Soms moet je het jezelf makkelijk maken en dat heb ik gedaan met dit recept voor gehaktballetjes in mangochutney.

Ik ben namelijk gek op mango en ook op mangochutney. Als je het nog nooit gegeten hebt zou ik het zeker eens proberen. Mangochutney is de perfecte combinatie van pittig, zoet en kruidig. Ja je kunt het zelf maken en dat heb ik al eens gedaan maar ik tref nooit de perfecte rijpe mango. Ik kan het dus nooit maken op de dag dat ik het zou willen. Een potje is dan zeker een uitkomst. Het fijne is ook dat dit gerecht daardoor supersnel klaar is!

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Gehaktballetjes in mangochutney

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • potje mangochutney (230 gram)

  • sambal oelek naar smaak

  • eetlepel ketjap manis

  • 500 gram hoh gehakt

  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook of bosui

  • 3 eetlepels paneermeel

  • 4 eetlepels melk

  • theelepel gemalen knoflookpoeder

  • snufje chiliflakes

  • peper en zout

  • scheutje water

  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Begin met het maken van de gehaktballetjes. Meng in een grote kom het gehakt met het paneermeel, melk, knoflookpoeder, chiliflakes en een snufje peper en zout.
  • Draai kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Ik draaide van 500 gram 40 kleine balletjes. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
  • Schep de balletjes uit de pan en leg ze even op een bord. Voeg de inhoud van het potje mangochutney toe aan de pan. Breng op smaak met sambal oelek en ketjap manis. Verwarm de saus en leg de gehaktballetjes terug in de pan. Schep goed om zodat alle balletjes bedekt zijn met een laagje saus. Voeg indien nodig een scheutje water toe om de saus wat losser te maken.
  • Kook ondertussen rijst en bereid je groente. Ik at er gegrilde groene shishito pepers bij en gele rijst. Het is ook lekker met broccoli, sperzieboontjes, komkommer, gewokte paksoi of spinazie.
  • Serveer de gehaktballetjes in een mooie kom en garneer met fijngesneden bieslook of bosui.
Gehaktballetjes in mangochutney
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*