Eetspiratie » Mangoketchup uit de slowcooker
Mangoketchup uit de slowcooker

Mangoketchup uit de slowcooker

Mangoketchup uit de slowcooker, een heerlijke pittige saus waar je lekker in kunt dippen. Eén van mijn favoriete fruitsoorten is mango. Per week gaan er hier thuis een aantal mango’s doorheen. Ik eet ze als ontbijt, tussendoortje of in salades. Maar je kunt er ook een pittige saus mee maken, namelijk mangoketchup.

Ik wilde graag een recept maken met chipotle pepers in adobosaus. Deze hete pepers zitten in een klein schattig oranje blikje en zijn te vinden in het Mexicaanse schap in de supermarkt. Dit soort smaakmakers heb ik altijd in huis. Met een klein beetje hiervan kun je gerechten al een flinke smaakboost geven. Daarnaast ben ik gek op pepers en door ze te combineren met mango maak je een heerlijke zoet/pittige saus.

CrockPot Slowcooker 2,4 liter - kleine slowcooker - digitaal

CrockPot Slowcooker 2,4 liter – kleine slowcooker – digitaal

Deze kleine slowcooker met een inhoud van 2,4 liter is ideaal voor het maken van bijvoorbeeld een linzenstoof, curry of saus. Geschikt voor 2-3 personen.

Mangoketchup uit de slowcooker

Voor dit recept heb ik mijn kleine slowcookertje van 2,5 liter gebruikt. Deze is ideaal voor sauzen en kleinere gerechten. Als je de hoeveelheden verdubbelt, kun je dit recept ook prima in een grotere slowcooker maken. Uiteraard kun je deze mangoketchup ook in een pan bereiden, maar als je het in de slowcooker doet heb je er geen omkijken naar. In 3 uurtjes op stand high maak je eenvoudig heerlijke pittige ketchup.

Deze ketchup kun je eten net zoals de zoete tomatenvariant. Heerlijk bij friet, zoete aardappelfriet, gebakken aardappeltjes, op een burger, een omelet of tofu scramble. Ook is het een lekkere spread of saus op een sandwich of een broodje. Als dip voor een tosti, tortillachips, als saus bij nachos of andere gerechten uit de Mexicaanse keuken.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Mangoketchup uit de slowcooker Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Mangoketchup uit de slowcooker

Mangoketchup uit de slowcooker

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Gang: Ingrediënt, Saus, CondimentKeuken: FusionNiveau: Makkelijk
Porties

1

(300 milliliter)
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

3

uren 

20

minuten
Totale tijd

3

uren 

30

minuten

Maak met mango en chipotle pepers in adobosaus een heerlijke pittige mangoketchup. Een heerlijke saus of dip bij aardappeltjes, op een burger of je scrambled eggs. In 3 uurtjes op stand high maak je heel eenvoudig je eigen ketchup.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 300 gram bevroren mango blokjes

  • 1 rode ui, gesnipperd

  • 3 tenen knoflook, fijngehakt

  • 2 eetlepels ahornsiroop

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 1 eetlepel tomatenketchup

  • 1 eetlepel kerriepoeder

  • 2 kleine chipotle pepers + 1 theelepel adobosaus

  • 25 milliliter water

  • snufje zout

  • 1 theelepel olie

BEREIDING

  • Doe 300 gram bevroren mango blokjes in de slowcooker.
  • Snipper 1 rode ui en hak 3 tenen knoflook fijn.
  • Verwarm 1 theelepel olie in een kleine koekenpan en fruit hierin de rode ui en knoflook aan.
  • Als de ui zacht is, voeg je 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak je deze mee voor ongeveer 1 minuut.
  • Vervolgens voeg je 1 eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 eetlepels ahornsiroop, 2 chipotlepepers en 1 theelepel adobosaus toe. Meng dit door elkaar en laat het even warm worden.
  • Schenk er 25 milliliter water bij en voeg een snufje zout toe. Plet de pepers goed met een spatel, ze vallen vanzelf uit elkaar.
  • Doe de saus over in de slowcooker bij de mango. Meng dit goed door elkaar en sluit de deksel. Stel een kooktijd in van 3 uur op stand high. Als de kooktijd is verstreken, test je met een vork of je de mango kunt pletten.
  • Als de mango zacht is, doe je het mengsel over in een hoge beker en pureer je de saus glad met een staafmixer. Laat het volledig afkoelen en bewaar het tot een week in een schone glazen pot in de koelkast.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.