Mangoketchup uit de slowcooker, een heerlijke pittige saus waar je lekker in kunt dippen. Eén van mijn favoriete fruitsoorten is mango. Per week gaan er hier thuis een aantal mango’s doorheen. Ik eet ze als ontbijt, tussendoortje of in salades. Maar je kunt er ook een pittige saus mee maken, namelijk mangoketchup.
Ik wilde graag een recept maken met chipotle pepers in adobosaus. Deze hete pepers zitten in een klein schattig oranje blikje en zijn te vinden in het Mexicaanse schap in de supermarkt. Dit soort smaakmakers heb ik altijd in huis. Met een klein beetje hiervan kun je gerechten al een flinke smaakboost geven. Daarnaast ben ik gek op pepers en door ze te combineren met mango maak je een heerlijke zoet/pittige saus.
Mangoketchup uit de slowcooker
Voor dit recept heb ik mijn kleine slowcookertje van 2,5 liter gebruikt. Deze is ideaal voor sauzen en kleinere gerechten. Als je de hoeveelheden verdubbelt, kun je dit recept ook prima in een grotere slowcooker maken. Uiteraard kun je deze mangoketchup ook in een pan bereiden, maar als je het in de slowcooker doet heb je er geen omkijken naar. In 3 uurtjes op stand high maak je eenvoudig heerlijke pittige ketchup.
Deze ketchup kun je eten net zoals de zoete tomatenvariant. Heerlijk bij friet, zoete aardappelfriet, gebakken aardappeltjes, op een burger, een omelet of tofu scramble. Ook is het een lekkere spread of saus op een sandwich of een broodje. Als dip voor een tosti, tortillachips, als saus bij nachos of andere gerechten uit de Mexicaanse keuken.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.