Eetspiratie » Homemade tortillachips
Homemade tortillachips

Homemade tortillachips

Homemade tortillachips, lekker en makkelijk te maken. Het is eigenlijk niet eens een recept te noemen. Als je een pak tortilla wraps in huis hebt kun je in ieder geval altijd iets lekkers maken. Deze chips zijn eigenlijk overal lekker bij. Je eet ze als snack, serveert ze bij de borrelplank of Mexicaanse gerechten.

Deze tortillachips maakte ik toen ik niks in huis had maar wel ongelooflijk veel zin had in chips en salsa. Krokante chips en salsa is een van mijn favoriete snacks. Daarom heb ik altijd een pak wraps op voorraad. Om deze chips te maken heb je een klein beetje olie en specerijen naar smaak nodig. Je kunt gebruiken wat je zelf lekker vindt. Naturel smaken deze chips ook prima met bijvoorbeeld pico de gallo (tomatensalsa) guacamole of chilisaus.

Homemade tortillachips

Tortillachips kun je maken van de standaard wraps gemaakt van bloem. Volkoren wraps werken ook prima en je kunt ze ook maken van maistortilla’s. Deze hebben wel een andere structuur dan de gewone en de volkoren variant. Knip of snijd de tortilla in driehoekjes en besprenkel deze met olie. Ik gebruik hiervoor oliespray omdat dit makkelijk te doseren is. Bestrooi de chips met kruiden of besprenkel ze met limoensap en strooi er een snufje zout overheen. Blijf tijdens het bakken een beetje in de buurt zodat ze niet verbranden.

Homemade tortillachips

Homemade tortillachips

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

6

minuten
Tijd totaal

11

minuten

Met tortilla wraps en specerijen maak je in de oven je eigen tortillachips.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 4 4 tortilla wraps (of meer naar wens)

  • 3 eetlepels 3 plantaardige olie (of oliespray)

  • 1 theelepel 1 paprikapoeder

  • 1 mespunt 1 uienpoeder

  • halve theelepel halve knoflookpoeder

  • 1 snufje 1 zout naar smaak

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Leg de wraps op elkaar en vouw ze dubbel. Knip driehoekjes uit de tortilla’s. Je kunt er ook net zo goed vierkantjes of rondjes van maken of de tortilla in stukjes scheuren. Het maakt niet uit.
  • Bestrijk of besprenkel of spray de driehoekjes met olie. Meng de kruiden in een schaaltje en strooi dit over de chips samen met een snufje zout.
  • Leg de chips op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze krokant in ongeveer 6 minuten. Als je ze uit de oven haalt kunnen ze nog wat zacht zijn maar tijdens het afkoelen worden ze nog krokanter.
  • Bewaar de chips in een luchtdichte bewaardoos of een glazen pot.

Aantekeningen

  • Groentechips kun je ook heel eenvoudig zelf maken. In dit artikel leg ik uit hoe je dat doet.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)