Eetspiratie » Homemade tortillachips
Homemade tortillachips

Homemade tortillachips

Homemade tortillachips, lekker en makkelijk te maken. Het is eigenlijk niet eens een recept te noemen. Als je een pak tortilla wraps in huis hebt kun je in ieder geval altijd iets lekkers maken. Deze chips zijn eigenlijk overal lekker bij. Je eet ze als snack, serveert ze bij de borrelplank of Mexicaanse gerechten.

Deze tortillachips maakte ik toen ik niks in huis had maar wel ongelooflijk veel zin had in chips en salsa. Krokante chips en salsa is een van mijn favoriete snacks. Daarom heb ik altijd een pak wraps op voorraad. Om deze chips te maken heb je een klein beetje olie en specerijen naar smaak nodig. Je kunt gebruiken wat je zelf lekker vindt. Naturel smaken deze chips ook prima met bijvoorbeeld pico de gallo (tomatensalsa) guacamole of chilisaus.

Homemade tortillachips

Tortillachips kun je maken van de standaard wraps gemaakt van bloem. Volkoren wraps werken ook prima en je kunt ze ook maken van maistortilla’s. Deze hebben wel een andere structuur dan de gewone en de volkoren variant. Knip of snijd de tortilla in driehoekjes en besprenkel of spray ze in met olie. Ik gebruik hiervoor oliespray omdat dit makkelijk te doseren is. Bestrooi de chips met kruiden of besprenkel ze met limoensap en strooi er een snufje zout overheen. Blijf tijdens het bakken een beetje in de buurt zodat ze niet verbranden. Ideaal om overgebleven wraps op te maken. Ook lekker om te serveren bij een soep (zoals deze gele linzensoep) of een salade (zoals deze kikkererwtensalade). Wist je dat je tortilla wraps ook prima kunt invriezen? Zo blijven ze langer houdbaar en heb je altijd iets in huis om een lekkere snack of een bijgerecht van te maken.

Homemade tortillachips

Homemade tortillachips

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 1 stem
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

5

minuten
Oventijd

10

minuten
Tijd totaal

15

minuten

Met tortilla wraps en specerijen maak je in de oven je eigen tortillachips.

Kook modus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 4 tortilla wraps maat L

  • 2 eetlepels plantaardige olie (of oliespray)

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • halve theelepel uienpoeder

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • chilipoeder naar smaak

  • 1 snufje zout naar smaak

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de wraps op elkaar en vouw ze dubbel. Knip driehoekjes of grote driehoeken uit de tortilla’s. Je kunt er ook net zo goed vierkantjes of rondjes van maken of de tortilla in stukjes scheuren. Het maakt niet uit.
  • Bestrijk of besprenkel of driehoekjes met olie. Meng de kruiden in een schaaltje en strooi of zeef dit over de chips samen met een snufje zout.
  • Leg de chips op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze krokant in ongeveer 8 tot 10 minuten in het midden van de oven. Let op dat ze niet verbranden. Kijk na 8 minuten of ze krokant genoeg zijn. Laat ze er anders nog 2 minuten langer in. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat, ze zullen dan nog krokanter worden.
  • Bewaar de chips in een luchtdichte bewaardoos, ziplock zakje of een glazen pot. Serveer met dips, bij de soep of een salade.

AANTEKENINGEN

  • Groentechips kun je ook heel eenvoudig zelf maken. In dit artikel leg ik uit hoe je dat doet.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.