Eetspiratie » Homemade tortillachips
Homemade tortillachips

Homemade tortillachips

Zelf tortillachips maken is super simpel! Het is niet eens een recept te noemen. Als je een pak tortillawraps in huis hebt kun je in ieder geval altijd iets lekkers maken zoals tortillachips. Deze zijn eigenlijk overal lekker bij. Je eet ze als snack, serveert ze bij de borrelplank of Mexicaanse gerechten.

Deze tortillachips maakte ik toen ik niks in huis had maar wel ongelooflijk veel zin had in chips. Een pak wraps heb ik dus altijd op voorraad want dit is de redder in nood bij een snackaanval!

Om deze chips te maken heb je gedroogde specerijen naar smaak nodig. Je kunt gebruiken wat je zelf lekker vindt. Blijf wel bij de oven in de buurt zodat de chips niet verbrand.

Homemade tortillachips

Homemade tortillachips

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Brood en borrelhapjes, TussendoortjesKeuken: HartigNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

6

minuten
Tijd totaal

11

minuten

Met tortillawraps en specerijen maak je in de oven je eigen tortillachips.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 4 4 tortillawraps (of meer naar wens)

  • 3 eetlepels 3 plantaardige olie

  • 2 theelepels 2 paprikapoeder

  • 1 mespunt 1 komijnpoeder

  • halve theelepel halve knoflookpoeder

  • 1 snufje 1 zout naar smaak

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Leg de wraps op elkaar en vouw ze dubbel. Knip driehoekjes uit de tortilla’s. Je kunt er ook net zo goed vierkantjes of rondjes van maken of de tortilla in stukjes scheuren. Het maakt niet uit.
  • Bestrijk of besprenkel ze met olie. Meng de specerijen in een schaaltje en strooi dit over de chips.
  • Leg de chips op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze krokant in ongeveer 6 minuten. Als je ze uit de oven haalt kunnen ze nog wat zacht zijn maar tijdens het afkoelen worden ze nog krokanter.
  • Bewaar de chips in een luchtdichte bewaardoos of een glazen pot.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE