Homemade tortillachips, lekker en makkelijk te maken. Het is eigenlijk niet eens een recept te noemen. Als je een pak tortilla wraps in huis hebt kun je in ieder geval altijd iets lekkers maken. Deze chips zijn eigenlijk overal lekker bij. Je eet ze als snack, serveert ze bij de borrelplank of Mexicaanse gerechten.
Deze tortillachips maakte ik toen ik niks in huis had maar wel ongelooflijk veel zin had in chips en salsa. Krokante chips en salsa is een van mijn favoriete snacks. Daarom heb ik altijd een pak wraps op voorraad. Om deze chips te maken heb je een klein beetje olie en specerijen naar smaak nodig. Je kunt gebruiken wat je zelf lekker vindt. Naturel smaken deze chips ook prima met bijvoorbeeld pico de gallo (tomatensalsa) guacamole of chilisaus.
Homemade tortillachips
Tortillachips kun je maken van de standaard wraps gemaakt van bloem. Volkoren wraps werken ook prima en je kunt ze ook maken van maistortilla’s. Deze hebben wel een andere structuur dan de gewone en de volkoren variant. Knip of snijd de tortilla in driehoekjes en besprenkel of spray ze in met olie. Ik gebruik hiervoor oliespray omdat dit makkelijk te doseren is. Bestrooi de chips met kruiden of besprenkel ze met limoensap en strooi er een snufje zout overheen. Blijf tijdens het bakken een beetje in de buurt zodat ze niet verbranden. Ideaal om overgebleven wraps op te maken. Ook lekker om te serveren bij een soep (zoals deze gele linzensoep) of een salade (zoals deze kikkererwtensalade). Wist je dat je tortilla wraps ook prima kunt invriezen? Zo blijven ze langer houdbaar en heb je altijd iets in huis om een lekkere snack of een bijgerecht van te maken.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.