Mexicaanse rijstsalade met bonen, een kleurrijke zomerse salade. Lekker bij de barbecue, picknick of om restjes rijst mee op te maken. Met couscous, bulgur of quinoa kun je heerlijke salades maken. Maar met rijst kun je dat ook. Met een paar ingrediënten tover je een restje rijst om in deze heerlijke salade met een Mexicaans tintje. Voeg eraan toe wat je lekker vindt. Verse kruiden, pepertjes of een drizzle limoensap, het kan allemaal.
Als ik een restje rijst over heb en ik wil een snelle lunch maken dan is rijst een goede basis voor een vullende salade. Nu kook ik altijd standaard een beetje extra zodat ik dit kan gebruiken voor allerlei andere gerechten. Ik voeg het toe aan soepen, bowls of maak er rijstepap van. En het meest bekende gerecht met een restje rijst is natuurlijk nasi goreng. Met een restje rijst kun je alle kanten op. Laat het goed afkoelen en bewaar het dan zo snel mogelijk in de koelkast.

Mexicaanse rijstsalade met bonen
Deze salade met bonen is een heerlijk en voedzaam gerecht dat de smaken van de Mexicaanse keuken combineert met gezonde en eiwitrijke ingrediënten. Dit gerecht wordt gemaakt met basis ingrediënten zoals rijst, bonen, verschillende groenten en kruiden, die samen een kleurrijke salade vormen. Rijst met bonen is een combinatie die in veel Latijns-Amerikaanse landen wordt gegeten. Daar noemen ze het ‘arroz con frijoles’. Ook in het Caribisch gebied en Afrika is deze combinatie een onderdeel van de dagelijkse maaltijd. Dit gerecht is niet authentiek, het is meer creatieve draai aan de traditionele smaken waarbij Mexicaanse elementen worden gecombineerd met rijst en ingrediënten die ik lekker vindt.
Lekker als lunch, prima te mealpreppen voor school of werk en mee te nemen in je lunchtrommel. Maar het is ook een geschikt gerecht voor bij een BBQ of picknick. Het is een goedgevulde eiwitrijke salade vol met bonen en een beetje mais voor een zoet accent. Wil je deze salade extra voedzaam maken, gebruik dan zilvervliesrijst in plaats van gewone witte rijst.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.