Mexicaanse rijstsalade met bonen

Mexicaanse rijstsalade met bonen

Met couscous, bulgur of quinoa kun je heerlijke salades maken. Maar met rijst kun je dat ook! Met een paar ingrediënten tover je een restje rijst om in deze heerlijke salade met een Mexicaans tintje. Je eet deze Mexicaanse rijstsalade koud dus hij is geschikt voor in je luchtrommel, bij de bbq of voor een picknick.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram gekookte zilvervliesrijst
  • 1 pot gemengde bonen (afgespoeld)
  • 6 tot 8 cherry tomaatjes in plakjes gesneden
  • 1 rode ui heel fijn gesnipperd
  • half bosje vers gehakte koriander of peterselie
  • kleine rode peper of groene rawit in ringetjes gesneden
  • sap van een limoen
  • optioneel: blikje mais

Wat heb je nodig voor de dressing?

  • 50 milliliter olijfolie
  • teentje knoflook geraspt
  • een flink mespunt gemalen komijn
  • theelepel honing
  • 1 theelepel (appelcider) azijn
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

Doe de rijst met de bonen, de tomaatjes, de ui en de koriander in een grote schaal.

Neem een klein glazen potje met deksel voor het maken van de dressing (ik bewaar altijd mijn glazen potjes en gebruik ze om kruiden in te bewaren of dressing in te maken). Doe de ingrediënten voor de dressing in het potje en draai de deksel dicht en nu schudden maar! Proef of de dressing op smaak is en voeg indien nodig nog wat van de ingrediënten toe.

Giet de dressing over de rijst en meng het geheel goed door elkaar. Het lekkerst is om de salade nu even afgedekt in de koelkast te laten intrekken, maar dat hoeft niet perse. Serveer het in een mooie schaal en garneer met ringetjes gesneden peper, wat blaadjes koriander en pers er wat vers limoensap overheen. Een heerlijke, kleurrijke salade met een Mexicaans tintje.

Mexicaanse rijstsalade met bonen

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*