Mexicaanse vistaco’s, een kleurrijk gerecht met verschillende smaken en texturen. Een gerecht van Jamie Oliver met veel frisse en fruitige smaken. De kleuren knallen van je bord want dit gerecht is net een schilderijtje. Het bestaat wel uit verschillende onderdelen, het is niet echt een ’15 minute meal’ te noemen want je bent er wel even mee zoet. Maar als het dan op tafel staat dan mag het resultaat er zijn.
Omdat dit recept eigenlijk best wel ingewikkeld is heb ik er mijn eigen draai aangegeven. Ik heb het samengesteld uit een aantal recepten van mijn blog. Het gerecht is een gevulde wrap met vis (bijvoorbeeld kabeljauw), met guacamole als spread, en een fruitige salsa.
Mexicaanse vistaco’s
Het makkelijkst is om te beginnen met de guacamole. Je kunt deze maken volgens dit recept. Maar je kunt het ook simpel houden en de avocado prakken met limoensap, peper en zout. Dat is alvast één onderdeel om af te vinken. Vervolgens maak je een salsa. Je kunt dit maken met mango, ananas (zoals Jamie doet) of met rijpe perziken volgens dit recept. Dit onderdeel kun je ook af vinken. De rest van het recept vind je hieronder in de receptenkaart.
Mexicaanse vistaco’s
4 – 6
porties40
minuten10
minuten50
minutenKleurrijke vistaco’s met guacamole en een fruitige salsa.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1 stukje kabeljauw per persoon
150 gram kidneybonen afgespoeld en uitgelekt
1 kwart van een rode kool in dunne reepjes gesneden
100 gram gemengde sla
1 theelepel appelcider azijn
guacamole volgens dit recept
perziksalsa volgens dit recept
zout en peper
2 eetlepels olie
4 – 6 tortillawraps
4 eetlepels zure room
BEREIDING
- Begin met het maken van de guacamole en de perziksalsa en zet deze apart. Bewaar de pit van de avocado in de guacamole om verkleuren tegen te gaan.
- Snijd de rode kool flinterdun en doe deze in een kom samen met een snufje zout, peper en een theelepel appelcider azijn. Knijp met je handen door de rode kool om deze zachter te maken. Zet ook dit apart tot gebruik.
- Spoel de kidneybonen af en laat ze uitlekken. Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilets met een beetje zout en peper om en om gaar ongeveer 3 tot 4 minuten per kant. Als ze bijna gaar zijn voeg je de kidneybonen toe en bak je deze even mee.
- Verwarm ondertussen 4 tot 6 wraps in de oven of koekenpan. Vervolgens ga je de taco’s opbouwen.
- Besmeer de wraps met guacamole. Leg hierop een plukje gemengde sla en de rode kool. Verdeel hierop de stukjes vis met daarop de salsa. Schep er een eetlepel zure room bovenop en eet ze ‘open faced’ met mes en vork of vouw/rol ze dicht als bij een gewone taco.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.