Als je jarig bent mag je kiezen wat je eet! Nu kies ik bijna elke dag wat we eten maar op mijn verjaardag wil ik meestal iets wat ik doordeweeks niet zo snel maak. Ik koos dus Mexicaanse vistaco’s want die had ik gezien in een programma van Jamie Oliver. Maar jeetje wat had ik me op mijn hals gehaald! Het is niet een gerecht wat je zo uit je mouw schud. Maar als het eenmaal op je bord ligt dan is het zeker de moeite waard!
Ik kom gelijk to the point om het lekker overzichtelijk te houden. Dit recept bestaat uit een aantal onderdelen. En niet gelijk wegklikken als je het lijstje ziet, kijk maar naar de heerlijke foto hierboven!
De onderdelen
- de ananas salsa
- guacamole
- salade
- vis (kabeljauw)
- wraps
- zure room met knoflook
Ik neem je per recept, stap voor stap mee en aan het einde heb je een heerlijk gerecht op tafel staan.
Ananas salsa
Ingrediënten:
1 rijpe ananas in blokjes gesneden
halve rode peper
sap van 1 limoen
1 rode ui heel fijn gesnipperd
een paar verse muntblaadjes
scheutje olijfolie
Bereiding:
- Snijd de ananas in grote stukken en verhit een koekenpan. Bak de ananas totdat hij een bruin kleurtje heeft en zet het even apart.
- Snijd de rode peper, rode ui en muntblaadjes heel fijn en doe deze in een kom.
- De ananas is inmiddels een beetje afgekoeld. Maak hier nu kleine blokjes van en voeg deze erbij in de kom. Knijp het sap van de limoen erboven uit voeg een klein scheutje olijfolie toe. Meng de salsa goed door. Zet de salsa koel weg tot gebruik.
Guacamole
Ingrediënten:
2 rijpe avocado’s
1 tomaat in stukjes gesneden
1 rode ui fijn gesnipperd
sap van 1 limoen
zout en peper
Bereiding:
- Prak de avocado’s in een kom. Voeg de gesneden rode ui en tomaat toe.
- Breng op smaak met limoensap, zout en peper.

Salade
Ingrediënten:
een halve rode kool in dunne reepjes gesneden
een flinke pluk sla
een theelepel (appelcider) azijn
zout en peper
Bereiding:
- Doe de rode kool met de rest van de ingrediënten (behalve de bonen) in een schaal. Knijp nu met je handen stevig in de rode kool zodat je een soort pickle krijgt.
Vis + bonen
Ingrediënten:
een stuk kabeljauw per persoon
potje uitgelekte kidneybonen
olie om in te bakken
zout en peper
Bereiding:
- Kruid de vis met zout en peper. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de vis gaar. Voeg de uitgelekte kidneybonen toe aan de koekenpan en bak deze mee totdat ze openspringen.
Tot slot
- Meng een bekertje zure room met een teentje knoflook, zout en peper.
- Verwarm de tortilla wraps.
Samenvoegen
Hoe doe je dat?
- Neem een warme wrap en besmeer deze met een flinke schep guacamole, leg hierop de aangemaakte rode kool en de gepofte bonen.
- Leg er een stukje vis op en schep daar een flinke lepel van de ananas salsa op. Als laatste top je de vistaco’s met een lekkere schep zure room.
- Smakelijk eten!
Tip: serveer er zoete aardappel frietjes bij!
Kijk hier hoe je die lekkere frietjes maakt.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)