Mexicaanse vistaco's

Mexicaanse vistaco’s

Gerechten met een Mexicaans tintje daar kun je mij altijd blij mee maken. Dus toen ik laatst jarig was wilde ik heel graag deze vistaco’s eten. Ik zag dit gerecht in een programma van Jamie Oliver voorbij komen en dan moet het haast wel lekker zijn. In en op deze vistaco’s zit namelijk alles wat ik lekker vind, avocado, ananas, bonen, munt en ga zo maar even door. Het is niet een gerecht wat je even in elkaar flanst maar door de tijd en liefde die erin zit wordt het juist extra bijzonder! 

Dit recept is opgebouwd uit een aantal onderdelen, ik zal ze stap voor stap uitleggen. Ik heb het recept niet helemaal gevolgd maar er mijn eigen draai aangegeven, het werd anders een hele waslijst aan ingrediënten. Het recept bestaat uit:

  • ananassalsa
  • guacamole
  • salade
  • vis
  • wraps
  • zure room met knoflook

En niet schrikken van de hoeveelheid, het valt uiteindelijk allemaal best wel mee.

Ik heb voor dit recept kabeljauw gebruikt. Deze bak je heel eenvoudig in de koekenpan of op een grillplaat met een beetje zout en peper. Leg de vis vast uit de koelkast en begin met het maken van de ananassalsa.

Wat heb je nodig voor de ananassalsa?

  • 1 rijpe ananas in blokjes gesneden
  • halve rode peper
  • sap van 1 limoen
  • 1 rode ui heel fijn gesnipperd
  • een paar verse muntblaadjes
  • scheutje olijfolie

Hoe maak je het?

Snijd de ananas in grote stukken en verhit een koekenpan. Bak de ananas totdat hij een bruin kleurtje heeft en zet het even apart. Snijd de rode peper, rode ui en muntblaadjes heel fijn en doe deze in een kom. De ananas is inmiddels een beetje afgekoeld. Maak hier nu kleine blokjes van en voeg deze erbij in de kom. Knijp het sap van de limoen boven de kom uit voeg een klein scheutje olijfolie toe en meng de salsa goed door. Zet de salsa koel weg tot gebruik. We gaan nu de guacamole maken.

Wat heb je nodig voor de guacamole?

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 bosuitje in ringetjes gesneden
  • 1 tomaat in stukjes gesneden
  • een kleine rode ui heel fijn gesnipperd
  • sap van 1 limoen
  • een paar verse muntblaadjes

Hoe maak je het?

Heel eenvoudig. haal de pitten uit de avocado’s en doe alles in een grote schaal. Prak het door elkaar met een vork. Laat het grof of maak het heel fijn, net wat je lekker vind. Leg de pitten in de guacamole om verkleuring tegen te gaan.

Hoe nu verder?

Je twee bijgerechten zijn al klaar. Nu nog wat kleine dingetjes voorbereiden en je kunt bijna aan tafel! Leg de wraps alvast klaar om op te warmen, dit kan gewoon in een koekenpan. Bereid de salade alvast voor, hiervoor heb je nodig:

  • een halve rode kool in dunne reepjes gesneden
  • een flinke pluk sla
  • een theelepel (appelcider) azijn
  • zout en peper
  • een pot witte bonen of kidneybonen uitgelekt

Doe de rode kool in een schaaltje en voeg daar de azijn aan toe. Knijp dit goed fijn met je handen zodat je een soort ‘pickle’ krijgt. Een pickle is vergelijkbaar met een tafelzuur. Dit past lekker bij de taco’s. Laat de bonen uitlekken en houd deze even apart, je hebt ze straks nodig als je de vis gaat bakken.

De vis:

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de vis aan beide kanten bruin. Voeg de bonen toe aan de pan met de vis en bak ze even kort mee totdat ze open springen.

Meng als laatste de zure room met wat geraspte knoflook, peper, zout en een scheutje olijfolie. Dit is je topping.

Mexicaanse vistaco's

Nu ga je het gerecht samenvoegen:

Neem een warme wrap en besmeer deze met een flinke schep guacamole, leg hierop een beetje sla met de aangemaakte rode kool en de gepofte bonen. Leg er een stukje vis op en schep daar een flinke lepel van de ananassalsa op, als laatste top je de taco met een lekkere schep zure room. Nu is de regenboog op je bordje klaar. Het is even een werkje maar dan heb je ook wat. Rol hem op of snijd hem in stukjes op je bord, een manier om dit netjes op te eten is er eigenlijk niet… maarja wat maakt het uit, als het maar lekker is!

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*