Eetspiratie » Pallet kruidentuintje
Diy pallet kruidentuin

Pallet kruidentuintje

Een pallet kruidentuintje, het is echt een eyecatcher in je tuin! Mijn ouders en mijn opa hadden vroeger een moestuin en kweekten vroeger aardbeien en rabarber en ik at jam tot het mijn neus uitkwam. Tot op de dag van vandaag lust ik nog steeds geen rabarber. In mijn eigen tuin wilde ik graag ook iets kweken. We hadden na een verbouwing een houten pallet over en in plaats van deze naar de stort te brengen hebben we hem gerecycled en er een pallet kruidentuintje van gemaakt. Lees hier hoe!

Hoe leuk (en handig) is het als je aan het koken bent en je even naar buiten kan lopen om uit je eigen kruidentuintje verse kruiden te plukken. Binnen op mijn vensterbank blijven mijn kruiden meestal niet zo heel lang goed en daarom is ze buiten kweken in een pallet een uitkomst.

Hoe maak je een kruidentuintje van een pallet?

Eigenlijk is het heel simpel. Je hebt een pallet en daar maak je met smalle plankjes de openingen tussen de latjes aan de onderzijde dicht. Boor er eventueel een paar kleine gaatjes in zodat het overtollige water weg kan lopen.

Op internet heb ik een mooi lettertype gezocht en de namen van de kruidensoorten uitgeprint. Vervolgens heb ik de namen op de pallet overgetrokken met carbonpapier en met zwarte verf ingekleurd. Als je heel creatief bent kun je het ook uit de losse pols doen natuurlijk!

Diy pallet kruidentuin

Vervolgens heb ik de ‘bodem’ met hydrokorrels gevuld. Hierna heb ik de plantjes een plek gegeven en alles opgevuld met aarde. Ik heb hiervoor potgrond gebruikt speciaal voor een kruidentuin. Ik heb biologische plantjes gekocht bij een plantencentrum, maar je kunt ze natuurlijk ook zaaien en zelf kweken. Een aantal plantjes heb ik overgezet uit mijn bestaande kruidentuin. Op deze manier heb je altijd verse kruiden bij de hand en het ziet er ook nog eens erg leuk uit!

Pallet kruidentuin

Zet de pallet niet in de volle zon want anders verleppen de plantjes heel snel. Geef ze voldoende water en besproei ze af en toe. Doe dit wel in de avond als de zon niet meer fel schijnt. Prik af en toe met een (saté)prikker in de aarde om het wat losser te maken.

Ik heb ook nog een ander leuk ‘tuintje’ gemaakt, namelijk een theetuintje. Hierin staan kruiden waarmee je lekkere verse kruidenthee van kunt zetten. Klik hier om het artikel te lezen.

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)