Diy pallet kruidentuin

Pallet kruidentuintje

Ik heb sinds mijn jeugd altijd al groenten gekweekt. Mijn ouders hadden vroeger een moestuin en kweekten vroeger aardbeien en rabarber en ik at jam tot het mijn neus uitkwam. Tot op de dag van vandaag lust ik nog steeds geen rabarber, misschien omdat we er vroeger zoveel van hadden! We hadden na een verbouwing een pallet over en in plaats van deze naar de stort te brengen hebben we hem gerecycled en er een kruidentuintje van gemaakt. Lees hier hoe!

Eigenlijk is het heel simpel. Je hebt een pallet en daar maak je met plankjes de openingen ertussen aan de onderzijde dicht. Boor eventueel een paar gaatjes om het overtollige water te kunnen laten weglopen. Op internet heb ik een mooi lettertype gezocht en de namen van de kruidensoorten uitgeprint. Vervolgens de namen op de pallet overgetrokken met carbonpapier en met zwarte verf ingekleurd. Als je heel creatief bent kun je het ook uit de losse pols doen natuurlijk!

Diy pallet kruidentuin

Hoe nu verder?

Vervolgens vul je de bodem met hydrokorrels en zet je de plantjes op zijn plek. Je vult de rest aan met aarde. Ik heb hiervoor potgrond gebruikt speciaal voor een kruidentuin. Ik heb biologische plantjes gekocht bij een plantencentrum, maar je kunt ze natuurlijk ook zaaien en zelf kweken. Een aantal plantjes heb ik overgezet uit mijn bestaande kruidentuin. Op deze manier heb je altijd verse kruiden bij de hand en het ziet er ook nog eens erg leuk uit!

Pallet kruidentuin

Zet de pallet niet in de volle zon want anders verleppen de plantjes heel snel. Geef ze voldoende water en prik af en toe met een (saté)prikker in de aarde om het los te maken.

Sommige kruiden zoals munt, salie, tijm en rozemarijn zijn ook heerlijk in de thee. Je knipt wat takjes af en wast deze goed onder de kraan en giet er heet water over. Ook in een salade zijn kruiden heerlijk. Je kunt er bijvoorbeeld een lekkere groene kruidensla of kruidenboter mee maken.

Heb jij ook groene vingers?

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

2 Reacties

  1. Ivan De Block

    Knap👍

  2. Debbie van Weelden

    Ik ben helemaal weg van jouw pallet-kruidentuintje… wat een tof idee! Thanx voor het delen! Groet, Debbie

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*