Eetspiratie » DIY theetuintje
Diy theetuintje

DIY theetuintje

Ik en mijn kinderen drinken graag verse kruidenthee. Verse muntthee, thee met meloensalie of tijm.Verse kruidenthee is niet alleen lekker maar ook gezond. Ik kreeg van mijn moeder een grote emaillen ketel (ik ben gek op gebruikt emaille) en ik dacht, waarom maak ik daar geen theetuintje van! Het idee is om kruidenplantjes te kweken die geschikt zijn voor in de thee. Ik hoef dan alleen nog even water te koken, met mijn schaartje wat kruiden af te knippen en klaar!

Eerder maakte ik al een kruidentuintje van een oude pallet en nu wilde ik iets maken met kruiden die je voor je thee kunt gebruiken. Kruiden zoals munt, citroenmelisse, maar ook een plant zoals kamille en lavendel.

Diy theetuintje

Dus eerst op zoek naar kruidenplantjes. Ik heb al het een en ander in mijn pallet staan dus ik heb ervoor gekozen de plantjes zelf te kweken. Bij het tuincentrum kwam ik deze mooie kruiden tegen van Baza, Seeds & Teagarden. Deze kruiden kun je zelf opkweken in de handgemaakte kweekzak die van gerecyclede theezakken in India worden gemaakt. Hoe leuk is dat!

Diy theetuintje

Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met de emaillen ketel en heb er de tekst opgeschilderd. De tekst heb ik uitgeprint en met behulp van carbonpapier overgetrokken op de ketel. Daarna heb ik het met verf ingekleurd. De kweekzakken staan in de zakken op een laagje hydrokorrels (zo steken ze ook leuk boven de rand uit) en de zaadjes heb ik gezaaid volgens de aanwijzingen op de verpakking.

De kruiden kun je het hele jaar door kweken op een lichte plaats, zoals bijvoorbeeld op de vensterbank.

Hou jij van verse kruidenthee?

Tip: het is ook leuk om een zelf samengesteld theetuintje aan iemand cadeau te geven!

Diy theetuintje

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE