Linzen pompoensoep, een goed gevulde verwarmende soep. Dit recept was mijn eerste kennismaking met de pompoen. Van thuis uit ken ik geen pompoen, we aten het eigenlijk nooit. Dat is misschien ook de reden dat ik ze in de winkel altijd links liet liggen. Maar uit nieuwsgierigheid heb ik er toch eentje gekocht om er soep van te maken.
De Hokkaido pompoen en de flespompoen zijn inmiddels mijn twee favoriete pompoenen. De schil is eetbaar maar ik haal deze er liever af. Ik vind het geen probleem om een pompoen te schillen en te snijden, al was het wel even oefenen de eerste keer. De schil verwijderen met een dunschiller gaat eigenlijk prima. En aangezien de soep gepureerd wordt hoef ik er geen perfecte blokjes van te snijden.
Linzen pompoensoep
Persoonlijk houd ik niet van een ‘glad gepureerde’ soep. Ik vind het lekker als er iets te kauwen valt. De soep mag best een beetje chunky zijn. Om het een beetje body te geven heb ik er linzen aan toegevoegd. Zowel gedroogde rode linzen of bruine linzen uit blik smaken prima in deze soep. Door linzen toe te voegen krijgt de soep extra voedingswaarde dus dat is mooi meegenomen.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.