Eetspiratie » Linzen pompoensoep
Linzen pompoensoep

Linzen pompoensoep

Pompoenen liet ik in de supermarkt altijd links liggen. Geen idee waarom! Misschien omdat ik oranje een vreemde kleur vind. Oranje tomaatjes eet ik bijvoorbeeld ook niet. Het ligt gewoon aan mij! In mijn jeugd heb ik eigenlijk nooit pompoen gegeten. Maar omdat ik nieuwsgierig was naar de smaak wilde ik er een soep van maken. Met een soep kan niks mis gaan toch?

Ik heb inmiddels twee favoriete pompoenen, namelijk de flespompoen en de kleine oranje Hokkaido pompoen die je overal tegenkomt. Ik heb met de kleine pompoen een lekkere soep gemaakt, een ideale herfstsoep!

Aan deze soep heb ik op verzoek van mijn dochter linzen toegevoegd. Zij is namelijk gek op linzen. Deze geven de soep extra vulling en ze zijn ook nog eens heel erg gezond. Je kunt gedroogd linzen meekoken maar bruine linzen uit blik zijn ook prima. Deze zijn het snelst klaar.

Linzen pompoensoep

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Budget, Soepen, Vegan, VegetarischKeuken: SoepenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

30

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Een simpele vega(n) pompoensoep met bruine linzen.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen of Hokkaido pompoen

  • 1,5 liter water

  • 2 eetlepels groentebouillonpoeder of een bouillonblokje

  • 1 blik bruine linzen (afgespoeld)

  • 1 ui

  • 1 (rode) appel

  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)

  • 1 centimeter verse gember

  • 1 mespunt chilipoeder

  • 1 snufje zout

  • 1 snufje vers gemalen zwarte peper

  • 2 eetlepels olie

Hoe maak je het?

  • Schil de pompoen met een dunschiller en snijd hem in even grote stukken (zo zijn alle stukken gelijktijdig gaar). Snijd de ui en de appel grof en verhit twee eetlepels olie in de soeppan.
  • Voeg de gesneden pompoen, ui, appel en geraspte gember toe. Bak dit even aan en voeg daarna het water, de tomatenblokjes en het bouillonpoeder toe.
  • Kook dit op een zacht vuurtje tot de pompoen gaar is. Pak nu een staafmixer en pureer het tot een gladde soep. Proef en breng hem op smaak met zout, peper en chilipoeder. Voeg als laatste de afgespoelde linzen toe.

Aantekeningen

  • Wil je toch vlees toevoegen aan je soep? Kies in plaats van gehaktballetjes eens voor rookworst, dat past er ook prima bij.
  • Wist je dat je een hele pompoen kunt laten garen in de slowcooker? Zo hoef je hem niet te snijden. Kijk hier hoe je dat doet.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

2 Reacties

  1. Klinkt lekker, ik wil dit recept gaan proberen. Maar hoe lang moet het koken na stap 2 (dus de pompoen, ui, appel, gember, tomatenblokjes en bouillon), dus voor het pureren?

    • Hoi, gewoon even tussendoor checken of de pompoen gaar is door er met een vork in te prikken. Linzen hebben niet zo lang nodig. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

5 × 5 =