Linzen pompoensoep, een goed gevulde verwarmende soep. Dit recept was mijn eerste kennismaking met de pompoen. Van thuis uit ken ik geen pompoen, we aten het eigenlijk nooit. Dat is misschien ook de reden dat ik ze in de winkel altijd links liet liggen. Maar uit nieuwsgierigheid heb ik er toch eentje gekocht om er soep van te maken.
De Hokkaido pompoen en de flespompoen zijn inmiddels mijn twee favoriete pompoenen. De schil is eetbaar maar ik haal deze er liever af. Ik vind het geen probleem om een pompoen te schillen en te snijden, al was het wel even oefenen de eerste keer. De schil verwijderen met een dunschiller gaat eigenlijk prima. En aangezien de soep gepureerd wordt hoef ik er geen perfecte blokjes van te snijden.
Linzen pompoensoep
Persoonlijk houd ik niet van een ‘glad gepureerde’ soep. Ik vind het lekker als er iets te kauwen valt. De soep mag best een beetje chunky zijn. Om het een beetje body te geven heb ik er linzen aan toegevoegd. Zowel gedroogde rode linzen of bruine linzen uit blik smaken prima in deze soep. Door linzen toe te voegen krijgt de soep extra voedingswaarde dus dat is mooi meegenomen.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)