Pompoenen liet ik in de supermarkt altijd links liggen. Geen idee waarom! Misschien omdat ik oranje een vreemde kleur vind. Oranje tomaatjes eet ik bijvoorbeeld ook niet. Het ligt gewoon aan mij! In mijn jeugd heb ik eigenlijk nooit pompoen gegeten. Maar omdat ik nieuwsgierig was naar de smaak wilde ik er een soep van maken. Met een soep kan niks mis gaan toch?
Ik heb inmiddels twee favoriete pompoenen, namelijk de flespompoen en de kleine oranje Hokkaido pompoen die je overal tegenkomt. Ik heb met de kleine pompoen een lekkere soep gemaakt, een ideale herfstsoep!
Aan deze soep heb ik op verzoek van mijn dochter linzen toegevoegd. Zij is namelijk gek op linzen. Deze geven de soep extra vulling en ze zijn ook nog eens heel erg gezond. Je kunt gedroogd linzen meekoken maar bruine linzen uit blik zijn ook prima. Deze zijn het snelst klaar.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE