Eetspiratie » Linzen pompoensoep
Linzen pompoensoep

Linzen pompoensoep

Linzen pompoensoep, een goed gevulde verwarmende soep. Dit recept was mijn eerste kennismaking met de pompoen. Van thuis uit ken ik geen pompoen, we aten het eigenlijk nooit. Dat is misschien ook de reden dat ik ze in de winkel altijd links liet liggen. Maar uit nieuwsgierigheid heb ik er toch eentje gekocht om er soep van te maken.

De Hokkaido pompoen en de flespompoen zijn inmiddels mijn twee favoriete pompoenen. De schil is eetbaar maar ik haal deze er liever af. Ik vind het geen probleem om een pompoen te schillen en te snijden, al was het wel even oefenen de eerste keer. De schil verwijderen met een dunschiller gaat eigenlijk prima. En aangezien de soep gepureerd wordt hoef ik er geen perfecte blokjes van te snijden.

Linzen pompoensoep

Persoonlijk houd ik niet van een ‘glad gepureerde’ soep. Ik vind het lekker als er iets te kauwen valt. De soep mag best een beetje chunky zijn. Om het een beetje body te geven heb ik er linzen aan toegevoegd. Zowel gedroogde rode linzen of bruine linzen uit blik smaken prima in deze soep. Door linzen toe te voegen krijgt de soep extra voedingswaarde dus dat is mooi meegenomen.

Linzen pompoensoep

Linzen pompoensoep

5.0 van 3 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

30

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Een simpele vegan pompoensoep met linzen.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen of Hokkaido pompoen in blokjes

  • 1,5 liter water

  • 2 eetlepels groentebouillonpoeder of twee bouillonblokjes

  • 1 blik bruine linzen (á 400 gram) of 150 gram gedroogde rode linzen

  • 1 ui in grove sukken

  • 2 tenen knoflook geperst

  • 1 (rode) appel in blokjes

  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)

  • 1 centimeter verse gember geraspt

  • 1 mespunt chilipoeder

  • zout en peper

  • 1 eetlepel olie

Bereiding:

  • Schil de pompoen met een dunschiller en snijd hem in even grote stukken (zo zijn alle stukken gelijktijdig gaar). Snijd de ui en de appel grof en verhit een eetlepel olie in de soeppan.
  • Voeg de gesneden pompoen, ui, knoflook, appel en geraspte gember toe. Bak dit even aan en voeg daarna het water, de tomatenblokjes en het bouillonpoeder (of verkruimelde blokjes) toe.
  • Kook dit op een zacht vuurtje tot de pompoen gaar is. Pak nu een staafmixer en pureer het tot een gladde soep. Proef en breng hem op smaak met zout, peper en chilipoeder. Voeg als laatste de afgespoelde linzen toe. De bruine linzen hoef je alleen maar even mee op te warmen. Gedroogde linzen kook je ongeveer 25 minuten mee tot ze helemaal zacht geworden zijn.
  • Serveer de soep met een beetje pittige chili olie.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)