Pompoensoep

Linzen pompoensoep

Als ik denk aan de herfst dan denk ik aan pompoenen. En een pompoen vind ik het lekkerst in een soep. Vroeger at ik ze nooit omdat ik het een hele klus vind om een pompoen schoon te maken. Wat ik toen niet wist is dat je hiervoor gewoon je dunschiller kunt gebruiken, heel handig dus! Deze linzen pompoensoep is lekker vullend en verwarmend als het buiten koud is. Kinderen vinden pompoen vaak ook erg lekker.

Ik heb 2 favoriete pompoenen, namelijk de flespompoen en de kleine biologische oranje pompoen die je overal tegenkomt. Ik heb met de kleine pompoen een lekkere soep gemaakt, een ideale herfstsoep!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 kleine oranje (biologische) pompoen, geschild en in stukken gesneden
  • 1,5 liter water
  • 2 eetlepels (biologisch) groentebouillonpoeder
  • 1 pot bruine linzen (afgespoeld)
  • grote ui
  • 1 (rode) zoete appel
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • stukje verse gember (ongeveer 1 cm)
  • mespunt gedroogde chilivlokken
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • kelin scheutje neutrale olie om in te bakken
  • optioneel: gehaktballetjes of rookworst

Hoe maak je het?

Schil de pompoen met een dunschiller en snijd hem in even grote stukken (zo zijn alle stukken gelijktijdig gaar). Snijd de ui en de appel grof en verhit een klein scheutje olie in de soeppan. Voeg de gesneden pompoen, ui, appel en geraspte gember toe. Schep dit even om en voeg daarna het water, de tomatenblokjes en het bouillonpoeder toe.

Linzen pompoensoep

Hoe nu verder?

Pak nu een staafmixer en pureer het tot een gladde soep. Proef en breng hem op smaak met zout, peper en de gedroogde chilivlokken. Voeg als laatste de uitgelekte linzen toe. Serveer de soep met een schepje room of yoghurt en bestrooi met verse zwarte peper.

Als variatie kun je eventueel op het laatst nog wat gehaktballetjes of rookworst toevoegen. Laat deze op een zacht vuurtje meekoken. Deze soep is lekker met een stuk vers brood erbij. Ook heel geschikt als lunch. De volgende dag is de soep nog lekkerder!

Deze soep kun je ook maken in een slowcooker. Doe alle ingrediënten in de slowcooker en zet deze voor 5 tot 6 uur op low. Als de pompoen gaar is pureer je het tot een gladde soep.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

3 Reacties

  1. Klinkt lekker, ik wil dit recept gaan proberen. Maar hoe lang moet het koken na stap 2 (dus de pompoen, ui, appel, gember, tomatenblokjes en bouillon), dus voor het pureren?

    • Hoi, gewoon even tussendoor checken of de pompoen gaar is door er met een vork in te prikken. Linzen hebben niet zo lang nodig. Groetjes, Simone

  2. Heerlijk! Ik lust graag linzen en graag pompoen, moet een goede combi zijn dus!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*