Eetspiratie » Hele pompoen in de slowcooker
Pompoen puree

Hele pompoen in de slowcooker

Als je in het bezit bent van een slowcooker dan heb ik heel goed nieuws! Je kunt voortaan zonder gewond te raken een pompoen bereiden! Een pompoen schoonmaken kan best een uitdaging zijn, maar ik heb daar een oplossing voor bedacht. Ben je nieuwsgierig geworden?

Ik heb natuurlijk eerst gezocht op internet of je überhaupt een hele pompoen in de slowcooker kon bereiden. Wat ik vond waren recepten met pompoen, maar dat was niet wat ik zocht. Dus ik besloot er maar een experiment van te maken. Mocht de pompoen ontploffen dan heb ik in ieder geval nog een reserve slowcooker achter de hand. Ik besloot de pompoen te halveren en de zaden eruit te halen. Er was zo ook geen ontploffingsgevaar meer. De twee helften in de slowcooker gelegd, een paar eetlepels water zodat de bodem niet droog kookt, deksel erop en op goed geluk!

Het ligt ook een beetje aan de grootte van de pompoen hoelang hij in de slowcooker moet. Ik gebruikte een kleine oranje Hokkaido pompoen. Deze deed ik 2 uur in de slowcooker op stand high. Na 2 uur een test gedaan met een vork en ik prikte zo door het vruchtvlees heen. Je schept het vruchtvlees uit de pompoen en het is klaar om verwerkt te worden. Ik maakte er een puree van (het recept vind je hieronder). Deze puree kun je voor verschillende recepten gebruiken. Ook kun je dit makkelijk invriezen zodat je altijd een voorraadje pompoenpuree in huis hebt.

Hele pompoen in de slowcooker

Hele pompoen in de slowcooker

Recipe by Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 from 3 votes
Course: Bijgerecht, IngrediëntCuisine: InternationaalDifficulty: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd (op stand high)

2

hours 
Totale tijd

2

hours 

5

minutes

Hoe kook je het makkelijkst een pompoen? Bereid een hele pompoen in de slowcooker. Na 2 uur slowcooken op stand high heb je een perfect gegaarde pompoen. Handig voor allerlei pompoenrecepten.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 2 Hokkaido pompoenen

  • 1 snufje zout

  • 1 snuf verse gemalen zwarte peper

  • verse kruiden: munt, koriander, bieslook

  • 1 snufje gedroogde chili flakes naar smaak

  • klontje roomboter of scheutje olijfolie

  • 2 eetlepels water

BEREIDING

  • Snijd de pompoenen door de helft en haal de zaden eruit.
  • Leg de pompoenen in de slowcooker en voeg 2 eetlepels water toe. Sluit de deksel en zet de stand op 2 uur high.
  • Als de kooktijd verstreken is test je de gaarheid door met een vork in het vruchtvlees te prikken. Gaat vork er doorheen dan is de pompoen gaar.
  • Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en prak te met een vork tot een puree. Hak de verse kruiden fijn en meng deze samen met de chili flakes, peper, zout en een klontje boter of een scheutje olie tot een puree.
  • De puree eet je als bijgerecht net zoals bijvoorbeeld aardappelpuree. De puree kun je een paar dagen bewaren in de koelkast of invriezen.

AANTEKENINGEN

  • Houdbaarheid: bewaar 2 tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast. 
    Invriezen? Ja, in de vriezer is het in een bakje of diepvrieszak tot 3 maanden houdbaar. Noteer de datum waarop je het invriest. 
  • Pompoen kun je perfect bereiden in de slowcooker. Pompoencurry is een gerecht dat echt ‘slowcookerproof’ is. Makkelijk te maken en je hebt er geen omkijken naar. Bekijk hier het recept.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.