Eetspiratie » Hele pompoen in de slowcooker
Pompoen puree

Hele pompoen in de slowcooker

Als je in het bezit bent van een slowcooker dan heb ik heel goed nieuws! Je kunt voortaan zonder gewond te raken een pompoen bereiden! Een pompoen schoonmaken kan best een uitdaging zijn maar ik heb daar een oplossing voor bedacht. Ben je nieuwsgierig geworden?

Ik heb natuurlijk eerst gezocht op internet of je überhaupt een hele pompoen in de slowcooker kon bereiden. Wat ik vond waren recepten met pompoen, maar dat was niet wat ik zocht. Dus ik besloot er maar een experiment van te maken. Mocht de pompoen ontploffen dan heb ik in ieder geval nog een reserve slowcooker achter de hand.

Ik besloot de pompoen te halveren en de zaden eruit te halen. Er was zo ook geen ontploffingsgevaar meer. De twee helften in de slowcooker gelegd, een paar eetlepels water zodat de bodem niet droog kookt, deksel erop en op goed geluk!

Het ligt ook een beetje aan de grootte van de pompoen hoelang hij in de slowcooker moet. Ik gebruikte een kleine oranje Hokkaido pompoen. Deze deed ik 2 uur in de slowcooker op stand high. Na 2 uur een test gedaan met een vork en ik prikte zo door het vruchtvlees heen. Je schept het vruchtvlees uit de pompoen en het is klaar om verwerkt te worden.

Ik maakte er een puree van (het recept vind je hieronder). Deze puree kun je voor verschillende recepten gebruiken. Ook kun je dit makkelijk invriezen zodat je altijd een voorraadje pompoen in huis hebt.

Hele pompoen in de slowcooker

Hele pompoen in de slowcooker

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Budget, SlowcookerKeuken: SlowcookerNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

2

uren 
Tijd totaal

2

uren 

5

minuten

Met gare pompoen uit de slowcooker kun je een lekkere pompoenpuree maken.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 2 2 Hokkaido pompoenen

  • 1 snufje 1 zout

  • 1 snuf 1 verse gemalen zwarte peper

  • verse kruiden: munt, koriander, bieslook

  • 1 snufje 1 gedroogde chili flakes naar smaak

  • klontje roomboter of scheutje olijfolie

  • 2 eetlepels 2 water

Bereiding:

  • Snijd de pompoenen door de helft en haal de zaden eruit.
  • Leg de pompoenen in de slowcooker en voeg 2 eetlepels water toe. Sluit de deksel en zet de stand op 2 uur high.
  • Als de kooktijd verstreken is test je de gaarheid door met een vork in het vruchtvlees te prikken. Gaat vork er doorheen dan is de pompoen gaar.
  • Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en prak te met een vork tot een puree. Hak de verse kruiden fijn en meng deze samen met de chili flakes, peper, zout en een klontje boter of een scheutje olie tot een puree.
  • De puree eet je als bijgerecht net zoals bijvoorbeeld aardappelpuree.

Aantekeningen

  • De pompoenpuree kun je een paar dagen bewaren in de koelkast of invriezen.
  • De puree uit de pompoenen zijn een prima basis voor pompoensoep. Kijk hier voor een recept.
  • Mijn favoriete recept met pompoen is die voor pompoen pannenkoekjes. Je verwerkt de puree in je beslag. Kijk hier voor het recept.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)