Als je in het bezit bent van een slowcooker dan heb ik heel goed nieuws! Je kunt voortaan zonder gewond te raken een pompoen bereiden! Een pompoen schoonmaken kan best een uitdaging zijn maar ik heb daar een oplossing voor bedacht. Ben je nieuwsgierig geworden?
Ik heb natuurlijk eerst gezocht op internet of je überhaupt een hele pompoen in de slowcooker kon bereiden. Wat ik vond waren recepten met pompoen, maar dat was niet wat ik zocht. Dus ik besloot er maar een experiment van te maken. Mocht de pompoen ontploffen dan heb ik in ieder geval nog een reserve slowcooker achter de hand.
Ik besloot de pompoen te halveren en de zaden eruit te halen. Er was zo ook geen ontploffingsgevaar meer. De twee helften in de slowcooker gelegd, een paar eetlepels water zodat de bodem niet droog kookt, deksel erop en op goed geluk!
Het ligt ook een beetje aan de grootte van de pompoen hoelang hij in de slowcooker moet. Ik gebruikte een kleine oranje Hokkaido pompoen. Deze deed ik 2 uur in de slowcooker op stand high. Na 2 uur een test gedaan met een vork en ik prikte zo door het vruchtvlees heen. Je schept het vruchtvlees uit de pompoen en het is klaar om verwerkt te worden.
Ik maakte er een puree van (het recept vind je hieronder). Deze puree kun je voor verschillende recepten gebruiken. Ook kun je dit makkelijk invriezen zodat je altijd een voorraadje pompoen in huis hebt.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)