Pompoen puree

Hele pompoen in de slowcooker

Ik had een pompoen in huis om pompoensoep te maken maar ik had eigenlijk geen zin om hem schoon te maken. Dat heb ik ook bij ananas… het is natuurlijk een beetje onzin want het is zo gebeurd. De pompoenschil kun je zelfs opeten maar dat vind ik persoonlijk niet zo lekker. Een pompoen kun je ook een paar uur in de oven roosteren, maar ik wil mijn oven geen twee uur aan laten staan. Dus toen dacht ik, waarom doe ik hem niet gewoon in de slowcooker? Als het kan met zoete aardappel, dan kan er vast ook een hele pompoen in de slowcooker.

Ik heb het nog even op internet opgezocht maar ik kon alleen maar recepten met pompoen in de slowcooker vinden en niet de pompoen in zijn geheel. Dus op goed geluk dan maar! Gelukkig heb ik twee slowcookers, dus mocht de pompoen ontploffen dan heb ik nog een reserve slowcooker. Met de gare pompoen maakte ik pompoen puree met kruiden en chiliflakes. Heel simpel, gezond en lekker!

Wat heb je nodig?

  • 1 kleine oranje pompoen (voor 4 personen heb je 2 pompoenen nodig)
  • snuf zout
  • verse groene kruiden zoals; munt, peterselie, bieslook, koriander
  • flinke snuf gedroogde chiliflakes
  • vers gemalen zwarte peper
  • scheutje water

Hoe maak je het?

Was de pompoen en snijd hem doormidden. Haal de zaadjes eruit en leg de pompoen in de slowcooker. Giet een scheutje water in de slowcooker en plaats de deksel erop. Zet hem op stand high voor 2 uur.

Pompoen uit de slowcooker
Ik gebruikte mijn Crockpot slowcooker van 4,7 liter
Pompoen uit de slowcooker
Zo ziet de pompoen er na 2 uur op high uit, zacht en gaar

Het ligt ook een beetje aan de grootte van de pompoen of hij na twee uur gaar is. Controleer dit even met een vork door erin te prikken. Schraap het gare vruchtvlees uit de pompoen. Je kunt dit makkelijk een aantal dagen in een bakje in de koelkast bewaren of zelfs invriezen.

Je kunt de pompoen eten als puree of gebruiken om bijvoorbeeld een cake of pannenkoekjes mee te bakken. Je verwerkt de puree dan gewoon in het beslag. Het recept van de pompoen pannenkoekjes lees je hier.

Ik voegde een flinke snuf zout en vers gemalen zwarte peper aan de puree toe. Vervolgens heb ik verschillende soorten groene kruiden fijngehakt en deze gemengd met een snufje gedroogde chiliflakes. Serveer de puree als bijgerecht, bestrooi met de kruiden, chiliflakes en een drizzle olijfolie.

Pompoen puree
Wat een mooie felle kleuren!
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

7 Reacties

  1. Zou dit ook kunnen met een Flespompoen?

    • Hoi Shar, ik heb een flespompoen zelf nog niet geprobeerd maar ik denk dat het wel kan! Ik zou het gewoon proberen. Het is alleen een andere vorm pompoen dus ik denk dat er niet veel mis kan gaan.

  2. Hier in Italië in de streek waar ik woon, vullen we er tortellini mee. Meng de puree met geraspte parmezaanse kaas, zout, peper, nootmuskaat en paneermeel. Even zelf verse pasta draaien en vullen maar! Over de tortellini, die wij overigens cappellacci noemen, kun je Bolognese saus doen of anders een saus van gesmolten boter met salie.

  3. Wat een goed idee! Ik vind het schoonmaken ook altijd zo’n gedoe. Ik ben benieuwd naar het recept voor de pannenkoekjes. Binnenkort ook maar eens een soepje koken op deze manier…

    • Hoi! Ja dat schoonmaken vind ik ook een gedoe en alles is daarna oranje :-) Het recept voor de pannenkoekjes verwacht ik binnen een paar dagen online te zetten. Ze zijn goedgekeurd door mijn jongste dochter dus dat is een goed teken! Groetjes, Simone

      • Leuk Simone, volgende week mijn dochters ook eens laten proeven. Ik heb de pompoen al in huis gehaald. Groetjes Annemarie

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*