Chai smoothie, een smoothie met de specerijen en smaken van de populaire kruidenthee. Een kop chai (thee) drink ik graag in de ochtend. Het liefst drink ik mijn thee met een klein kneepje honing en een scheutje melk. Maar als het richting de zomer gaat en de temperatuur weer omhoog gaat wil ik liever iets kouds en fris in plaats van een warme kop thee. Dus maakte ik een chai smoothie. Heel handig want deze chai smoothie is ook meteen je ontbijt!
Deze smoothie is natuurlijk niet vergelijkbaar met de echte chai, er zit niet eens thee in. Het is een koud drankje en dat proef je aan de specerijen. Bij het zetten van thee worden de specerijen verwarmd waardoor de smaken kunnen intrekken, bij deze smoothie proef je een vleugje van de specerijen.
Hoe maak je een koude chai smoothie?
Mijn geheim voor het maken van een koude smoothie is eigenlijk heel simpel, ik gebruik een bevroren banaan! En het is heel handig om bevroren bananen in je vriezer te hebben liggen want dat betekent ook dat je altijd bananenijs (nice cream) kunt maken als je daar zin in hebt (klik hier voor het recept). Een andere bevroren fruitsoort werkt overigens ook prima, ijsblokjes zijn ook een optie als je blender dat aankan.
Bosch MMB6382M VitaPower Serie 4 – Blender
1200 Watt. Ook geschikt voor bevroren fruit en ijsblokjes!
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Chai smoothie
2
personen10
minutenEen ijskoude smoothie met de smaken van de populaire Indiase chai (thee).
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1 – 2 (bevroren) bananen
1 sinaasappel (het sap en eventueel een beetje rasp)
400 milliliter kokosmelk (of een andere plantaardige melk)
1 mespunt vanillepoeder (of een theelepel extract)
1 mespunt vers geraspte nootmuskaat
1 centimeter vers geraspte gember
1 theelepel kaneel
1 mespunt gemalen kurkuma
2 eetlepels havermoutvlokken
optioneel: ijsblokjes
BEREIDING
- Doe de melk met de stukken banaan en het sap en rasp van de sinaasappel en de gember in de blender en blend dit fijn.
- Voeg de nootmuskaat, kaneel, kurkuma, vanille en de havermoutvlokken toe. Blend dit tot een smoothie.
- Doe een paar ijsblokjes in 2 glazen en schenk de smoothie erop. Serveer direct.
AANTEKENINGEN
- Een lekkere toevoeging aan deze smoothie is steranijs, ook kardemom is een smaak die hier heel goed bij past. Pas de hoeveelheid van de specerijen aan naar je eigen smaak.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Masala chai (thee) maken in de Crock-Pot Express
- Iced chai tea latte
- Zomerdrankjes en tips
- Chocolade smoothie
- Zelf sriracha maken
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.