Eetspiratie » Broodje ajam pedis (hete kip)
Broodje ajam pedis

Broodje ajam pedis (hete kip)

Broodje ajam pedis of roti ajam pedis, of heel simpel een broodje hete kip! Recepten kun je heel ingewikkeld maken maar soms is het gewoon handig om het je jezelf wat makkelijker te maken. Niet uren in de keuken staan, geen ingewikkelde ingrediënten of lange ingrediëntenlijsten. Gewoon simpel, brood, kip en wat ingrediënten uit je voorraadkast.

In het weekend heb ik vaak zin in lekkere comfortfood gerechten en dit broodje ajam ketjap pedis valt zeker in deze categorie. De meeste mensen lusten wel een broodje kip en je kunt het zo pedis (heet) maken als je zelf wilt.

Ajam pedis

Ajam pedis is een gerecht wat in principe met rijst wordt gegeten. Er is ook een versie met ketjap namelijk, ajam ketjap pedis. Een tijdje terug deelde ik hier al een recept voor. Dit is iets uitgebreider dan dit recept voor een broodje ajam pedis want hierbij is het belangrijk dat het makkelijk te maken is en snel op tafel staat.

Klik hier voor een uitgebreider recept van ajam ketjap pedis (geserveerd met rijst).

Het lekkerst is om voor dit recept kippendijen te gebruiken. Dit stukje van de kip is mals en wordt niet zo snel droog. Kipfilet of kiphaasjes kun je ook gebruiken maar sla deze dan ietsjes platter (met bijvoorbeeld een deegrol of pannetje) voordat je ze gaat bakken. Zo worden ze sneller gaar en is het makkelijker te eten op een broodje.

Broodje ajam pedis (hete kip)

Recept van Simone | Eetspiratie Categorie: Indische en Indonesische recepten, Indofood, Oosterse receptenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

20

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Een broodje hete kip is lekker, makkelijk te maken en het staat snel op tafel.

Ingrediënten

  • 8 kippendijen

  • 4 tot 8 harde broodjes

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 centimeter verse gember

  • halve tot hele eetlepel sambal oelek (naar smaak)

  • 4 eetlepels tomaten passata (of tomatenketchup)

  • 2 blaadjes djeroek poeroet

  • 1 eetlepel olie

  • zout en peper naar smaak

  • 100 milliliter water

  • optioneel: suiker naar smaak

  • sla/komkommer/rode ui en kroepoek

Hoe maak je het?

  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan. Bestrooi de kippendijen met peper en zout en bak ze bruin en gaar. Je mag de kip best krokant bakken. Haal de kip uit de pan en leg de even op een bord, dek het bord af met een stukje aluminiumfolie.
  • Snipper de ui en rasp de gember en knoflook. Fruit deze aan in dezelfde pan. Voeg ook de sambal en djeroek poeroet blaadjes toe en bak alles even goed aan.
  • Doe de tomaten passata (of tomatenketchup) erbij en voeg het water toe. Breng op smaak met peper en zout en indien nodig met een snufje suiker.
  • Leg de gebakken kip + het bakvocht in de pan in de saus. Schep de saus op de kip en doe de deksel even op de pan. Laat dit goed warm worden voor ongeveer 10 minuten.
  • Snijd de broodjes open, doe er een pluk sla op met daarboven op de kip, komkommer en rode ui. Verkruimel er tot slot nog een beetje kroepoek overheen voor een lekkere crunch.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE