Eetspiratie » Pompoencurry uit de slowcooker
Pompoencurry uit de slowcooker

Pompoencurry uit de slowcooker

Pompoencurry uit de slowcooker, een gerecht dat je voorbereidt in een gewone pan en vervolgens ‘low en slow’ verder gaart. Pompoen is perfect te bereiden in de slowcooker. Omdat pompoen een harde groente is, kun je dit gerecht prima een tijdje alleen laten. Een uurtje of 4 op high of 8 uur op low en minimale inspanning, dat is het voordeel van een slowcooker. Je hebt er geen omkijken naar.

Ik ben gek op curry’s. Een curry is smaakvol, er zitten meestal gezonde ingrediënten in en het is een gerecht dat eenvoudig te bereiden is. Je eet het met rijst of een andere graansoort. Lekker met platbrood (naan), in een wrap of zelfs in een pita. Met een curry kun je alle kanten op. Ook qua smaak. Je kunt kiezen voor een milde curry, maar je kunt hem ook heel spicy maken. Een veelzijdig gerecht dat je aanpast naar je eigen smaak.

Pompoencurry uit de slowcooker

Op Eetspiratie zijn verschillende curryrecepten te vinden. Je maakt een curry in de slowcooker, multicooker of gewoon in een stoofpan. Je kunt het maken met peulvruchten zoals linzen of kikkererwten maar ook met vlees of een plantaardig ingrediënt zoals tofu. De basis van een curry is meestal ui en knoflook met heel veel kruiden en specerijen. Dit maakt een curry verwarmend en daarom hét ultieme comfortfood. Dus heb je even geen ‘Eetspiratie’ maak dan een curry!

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Pompoencurry uit de slowcooker
Pompoencurry uit de slowcooker
Pompoencurry uit de slowcooker

Pompoencurry uit de slowcooker

5.0 van 3 stemmen
Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd slowcooker high

4

uren 
Total time

4

uren 

20

minuten

Een heerlijke en makkelijke curry met pompoen uit de slowcooker.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten á 800 gram (bewaar het vocht, de aquafaba)

  • 400 gram gezeefde tomaten (1 blikje)

  • 1 flespompoen geschild en in blokjes gesneden

  • 1 ui gesnipperd

  • 3 tenen knoflook fijngehakt

  • 1 eetlepel geraspte gember

  • 1 eetlepel paprikapoeder

  • halve theelepel chilipoeder

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • 1 theelepel gedroogde kurkuma

  • halve tot hele theelepel zout (naar smaak)

  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie

  • 150 milliliter water of aquafaba (het bonenwater)

  • halve citroen (sap en rasp)

  • 1 eetlepel olie

  • voor erbij: rode ui pickle

Bereiding:

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en rasp de gember. Giet de kikkererwten af en vang het vocht op in een maatbeker of bakje. Want dit heb je straks nog nodig. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat ze even uitlekken.
  • Schil de pompoen (dit hoeft niet maar vind ik persoonlijk lekkerder) en snijd deze in kleine even grote blokjes. Zet apart tot gebruik.
  • Doe alle specerijen, 1 eetlepel paprikapoeder, halve theelepel chilipoeder, 1 theelepel gemalen komijn, en 1 theelepel kurkuma samen in een schaaltje. Zet dit apart tot gebruik.
  • Neem 250 gram van de kikkererwten en 3 eetlepels van het achtergehouden vocht uit het blik (de aquafaba) en pureer dit in een nutribullet of een een blender tot het vloeibaar is. Voeg eventueel nog extra vocht toe indien nodig.
  • Verhit een eetlepel olie in een diepe pan en fruit hierin de ui met de knoflook aan. Voeg daarna 1 eetlepel geraspte gember toe. Daarna doe je alle specerijen uit het schaaltje erbij en schep je alles goed om.
  • Als de specerijen een beetje zijn aangebakken, voeg je de gezeefde tomaten toe samen met de gepureerde kikkererwten en de rest van de (150 milliliter) aquafaba. Roer de saus goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de saus over in de slowcooker en voeg de afgespoelde kikkererwten en de blokje pompoen toe. Zet de slowcooker op stand low voor 8 uur of op high voor 4 uur. Als de pompoen zacht is, is het gerecht klaar.
  • Als de kooktijd verstreken is voeg je een eetlepel vers gehakte peterselie en de rasp en sap van een halve citroen toe. Voeg eventueel nog extra zout naar smaak toe. Schep alles nog even om en serveer de curry met brood of rijst en een zoetzure pickle van rode ui.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)