Eetspiratie » Thaise romige pompoencurry met noedels
Thaise romige pompoencurry met noedels

Thaise romige pompoencurry met noedels

Thaise romige pompoencurry met noedels, een verrassend gerecht dat je echt ‘moet’ proeven! Als je een liefhebber bent van pompoen en weleens iets anders wilt dan de gebruikelijke pompoensoep of geroosterde pompoen, dan is dit gerecht een absolute aanrader. Het is makkelijk te maken en de oven doet het meeste werk. Een heerlijke romige saus met een vleugje pit en fluweelzachte noedels. Echt een feestje voor je smaakpapillen!

Dit gerecht zat al een tijdje in mijn hoofd. Ik maakte een tijdje terug champignonsoep met rijst (dit recept). Mijn dochter deed er in plaats van rijst als variatie noedels in en dat was een heerlijke combinatie. Zo kwam ik op het idee voor dit recept. Ik maakte een romige saus met pompoen, lekkere Oosterse smaakmakers en voegde daar noedels aan toe. En het is niet alleen lekker met noedels, je kunt het ook eten met pasta.

Thaise romige pompoencurry met noedels

Het fijne van dit recept is dat de oven het meeste werk doet. Je roostert de pompoen, ui en knoflook in de oven. Vervolgens fruit je de rest van de ingrediënten aan in een pan en daarna pureer je alles met een staafmixer (of in een blender). Ondertussen kook je de noedels en snijd je een bosui in ringetjes. Daarna voeg je alles samen en that’s it! Voor dit gerecht kun je zowel verse pompoen als bevroren diepvries pompoenblokjes gebruiken (dit scheelt een hoop snijwerk). De saus kun je ook prima voorbereiden en in de koelkast bewaren. Zo hoef je alleen nog maar noedels te koken en kun je snel een lekkere maaltijd op tafel zetten. Wil je er nog extra groenten bij serveren? Gestoomde of geroosterde broccoli of bimi is er erg lekker bij.

Wat de noedels betreft, je kunt kiezen welke soort je zelf het lekkerst vindt. Ik heb gekozen voor volkoren (wok)noedels maar je kunt ook prima rijstnoedels, soba noedels (van boekweit) of udon noedels gebruiken. Wil je echt een supersnelle variant maken dan zijn kant en klare udon noedels ook een handige optie. Belangrijk bij dit gerecht is dat je de noedels niet afgiet, want je hebt juist het kookwater nodig (net als bij pasta). Je doet 3 tot 4 eetlepels van de romige pompoensaus in een kom en schept daar de warme gare noedels bovenop. Het is niet erg als er wat van het kookwater meekomt, dit zorgt er juist voor dat de saus mooi aan de noedels hecht. Ook geeft het kookwater de saus binding en wordt het daardoor romig.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Thaise romige pompoencurry met noedels
Pompoencurry met noedels
Thaise romige pompoencurry met noedels

Thaise romige pompoencurry met noedels

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 3 stemmen
Niveau: makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

15

minuten
Total time

45

minuten

Thaise romige pompoencurry met noedels.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 400 gram flespompoen of hokkaido pompoen in blokjes gesneden (vers of diepvries)

  • 1 grote ui in grove stukken gesneden

  • 1 kleine bol knoflook gehalveerd

  • 1 theelepel geraspte gember (of gemberpasta)

  • 2 blaadjes djeroek poeroet

  • 2 eetlepels rode currypasta

  • 200 milliliter kokosmelk

  • 250 milliliter water

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder (of een half verkruimeld blokje)

  • 300 – 320 gram noedels (ongeveer 80 gram per persoon)

  • 1,5 eetlepel olie

  • peper en zout naar smaak

  • 1 limoen in partjes

  • 1 bosui in ringetjes

  • optioneel: sesamzaadjes/chili olie

BEREIDING

  • Snijd de pompoen in blokjes en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de blokjes over de bakplaat. Schil de ui en snijd deze in grove stukken, leg deze erbij. Besprenkel met een eetlepel olie en bestrooi met peper en zout. Halveer de bol knoflook en vouw er een stukje aluminiumfolie omheen. Leg deze erbij op de bakplaat.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de pompoen, ui en knoflook voor ongeveer 30 minuten tot de pompoen en de ui verkleurd zijn.
  • Als de pompoen gaar is, verhit je een theelepel olie in een pan. Hierin fruit je 2 eetlepels rode currypasta, 1 theelepel geraspte gember en de 2 blaadjes djeroek poeroet aan.
  • Voeg vervolgens de geroosterde pompoen en ui toe. Knijp de teentjes knoflook uit boven de pan.
  • Schep alles goed om. Voeg een eetlepel groentebouillonpoeder toe (of een half verkruimeld bouillonblokje). Schenk er 250 milliliter water en 200 milliliter kokosmelk bij. Roer dit goed door elkaar en zorg dat het goed verwarmd wordt.
  • Vis de blaadjes djeroek poeroet eruit en blend de pompoen met een staafmixer tot een romige saus. Breng de saus op smaak met zout, peper en limoensap.
  • Kook de noedels (zoals aangeven op de verpakking) in een aparte pan. Neem 4 kommen en schep hierin 3 tot 4 eetlepels van de pompoencurry. Als de noedels gaar zijn schep je deze uit het kookwater over in de kommen. Voeg indien nodig nog extra kookwater toe. Meng de noedels met een vork (of chopsticks) door de saus.
  • Garneer met ringetjes gesneden bosui, geroosterde sesamzaadjes, een extra kneepje limoensap en optioneel: een drizzle chili olie.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.