Thaise romige pompoencurry met noedels, een verrassend gerecht dat je echt ‘moet’ proeven! Als je een liefhebber bent van pompoen en weleens iets anders wilt dan de gebruikelijke pompoensoep of geroosterde pompoen, dan is dit gerecht een absolute aanrader. Het is makkelijk te maken en de oven doet het meeste werk. Een heerlijke romige saus met een vleugje pit en fluweelzachte noedels. Echt een feestje voor je smaakpapillen!
Dit gerecht zat al een tijdje in mijn hoofd. Ik maakte een tijdje terug champignonsoep met rijst (dit recept). Mijn dochter deed er in plaats van rijst als variatie noedels in en dat was een heerlijke combinatie. Zo kwam ik op het idee voor dit recept. Ik maakte een romige saus met pompoen, lekkere Oosterse smaakmakers en voegde daar noedels aan toe. En het is niet alleen lekker met noedels, je kunt het ook eten met pasta.
Thaise romige pompoencurry met noedels
Het fijne van dit recept is dat de oven het meeste werk doet. Je roostert de pompoen, ui en knoflook in de oven. Vervolgens fruit je de rest van de ingrediënten aan in een pan en daarna pureer je alles met een staafmixer (of in een blender). Ondertussen kook je de noedels en snijd je een bosui in ringetjes. Daarna voeg je alles samen en that’s it! Voor dit gerecht kun je zowel verse pompoen als bevroren diepvries pompoenblokjes gebruiken (dit scheelt een hoop snijwerk). De saus kun je ook prima voorbereiden en in de koelkast bewaren. Zo hoef je alleen nog maar noedels te koken en kun je snel een lekkere maaltijd op tafel zetten. Wil je er nog extra groenten bij serveren? Gestoomde of geroosterde broccoli of bimi is er erg lekker bij.
Wat de noedels betreft, je kunt kiezen welke soort je zelf het lekkerst vindt. Ik heb gekozen voor volkoren (wok)noedels maar je kunt ook prima rijstnoedels, soba noedels (van boekweit) of udon noedels gebruiken. Wil je echt een supersnelle variant maken dan zijn kant en klare udon noedels ook een handige optie. Belangrijk bij dit gerecht is dat je de noedels niet afgiet, want je hebt juist het kookwater nodig (net als bij pasta). Je doet 3 tot 4 eetlepels van de romige pompoensaus in een kom en schept daar de warme gare noedels bovenop. Het is niet erg als er wat van het kookwater meekomt, dit zorgt er juist voor dat de saus mooi aan de noedels hecht. Ook geeft het kookwater de saus binding en wordt het daardoor romig.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.