Vegan linzencurry met zoete aardappel. Vroeger was ik nooit echt een liefhebber van curry gerechten. De laatste jaren is dat veranderd. Ik kan nu echt genieten van een goede kruidige curry. Het liefst met veel verse kruiden en smaakmakers zoals limoensap. Bij een curry hoort natuurlijk een goed stuk naan (brood) om mee te dippen.
Waar ik wel altijd gek op ben geweest zijn linzen. Linzen zijn een perfect ingrediënt voor een curry. Het maakt curry’s en ook soepen lekker dik en romig. Zoete aardappel is een lekkere aanvulling op een curry. Het is gezond, je hebt er niet veel van nodig en het is natuurlijk ook erg lekker.
Vegan linzencurry met zoete aardappel
Gedroogde linzen heb ik altijd op voorraad. De linzen koop je als rode linzen terwijl ze eigenlijk oranje van kleur zijn. Als je linzen in huis hebt kun je eigenlijk altijd wel iets lekkers maken. Weken is bij deze linzen niet perse nodig. Het mag wel, het maakt het verteren wat makkelijker. Maar als je regelmatig linzen of peulvruchten eet hoef je dit niet perse te doen. Wel spoel ik ze altijd even af onder de kraan om eventuele stofjes en vuil te verwijderen.

Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.