Eetspiratie » Vegan linzencurry met zoete aardappel
Vegan linzencurry met zoete aardappel

Vegan linzencurry met zoete aardappel

Vegan linzencurry met zoete aardappel. Vroeger was ik nooit echt een liefhebber van curry gerechten. De laatste jaren is dat veranderd. Ik kan nu echt genieten van een goede kruidige curry. Het liefst met veel verse kruiden en smaakmakers zoals limoensap. Bij een curry hoort natuurlijk een goed stuk naan (brood) om mee te dippen.

Waar ik wel altijd gek op ben geweest zijn linzen. Linzen zijn een perfect ingrediënt voor een curry. Het maakt curry’s en ook soepen lekker dik en romig. Zoete aardappel is een lekkere aanvulling op een curry. Het is gezond, je hebt er niet veel van nodig en het is natuurlijk ook erg lekker.

Vegan linzencurry met zoete aardappel

Gedroogde linzen heb ik altijd op voorraad. De linzen koop je als rode linzen terwijl ze eigenlijk oranje van kleur zijn. Als je linzen in huis hebt kun je eigenlijk altijd wel iets lekkers maken. Weken is bij deze linzen niet perse nodig. Het mag wel, het maakt het verteren wat makkelijker. Maar als je regelmatig linzen of peulvruchten eet hoef je dit niet perse te doen. Wel spoel ik ze altijd even af onder de kraan om eventuele stofjes en vuil te verwijderen.

Vegan linzencurry met zoete aardappel

Recipe by Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Course: Vegan, VegetarischCuisine: OostersDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

30

minutes
Tijd totaal

1

hour 

Deze vegan curry met linzen en zoete aardappel is lekker en snel klaar.

Ingrediënten

  • 225 gram gedroogde rode linzen (in de verpakking zien ze er oranje uit)

  • 2 uien

  • 1 grote zoete aardappel

  • 2 tenen knoflook

  • 1 centimeter verse gember

  • 1 theelepel mosterdzaadjes

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • 1 theelepel garam masala (specerijenmengsel)

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • chilipoeder naar smaak

  • 250 milliliter kokosmelk

  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)

  • half bosje verse koriander

  • 1 limoen

  • 2 eetlepels olie

  • zout en peper naar smaak

  • scheutje water

Hoe maak je het?

  • Snijd de ui en de knoflook, rasp de gember en leg alle kruiden al afgemeten op een snijplankje klaar. Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook op zacht vuur aan tot de ui glazig ziet.
  • Voeg alle kruiden, specerijen en de geraspte gember toe en bak deze even kort aan. Snijd de zoete aardappel in kleine even grote blokjes en bak deze kort mee. 
  • De tomatenblokjes, gedroogde linzen en de kokosmelk kunnen er nu bij. Breng het geheel zachtjes aan de kook.  Zet het vuur vervolgens zacht en doe een deksel op de pan.
  • Laat de curry 30 tot 40 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe en kijk of de curry niet te dik wordt, voeg anders een scheutje water toe tot je de gewenste dikte hebt.
  • Snijd ondertussen een deel van het bosje koriander fijn en meng deze net voor het serveren door de curry. Serveer de curry met rijst en/of naan. Besprenkel de curry met limoensap en garneer met verse koriander en/of munt.

Aantekeningen

  • Naan is echt mijn lievelingsbrood. De knoflook korianderboter hoort er echt bij. Klik hier voor het naan recept.
  • Ben je in het bezit van een slowcooker? Hierin kun je ook perfect een linzencurry maken. Met een paar simpele ingrediënten zet je een lekkere vegan dahl (linzencurry) op tafel. Bekijk hier het recept.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE