Eetspiratie » Vegan linzencurry met zoete aardappel
Vegan linzencurry met zoete aardappel

Vegan linzencurry met zoete aardappel

Vroeger was ik nooit echt een liefhebber van curry gerechten. De laatste jaren is dat veranderd. Ik kan nu echt genieten van een goede kruidige curry. Het liefst met veel verse kruiden en smaakmakers zoals limoensap. Bij een curry hoort natuurlijk een goed stuk naan (brood) om mee te dippen.

Waar ik wel altijd gek op ben geweest zijn linzen. Linzen zijn een perfect ingrediënt voor een curry. Zoete aardappel is een lekkere aanvulling en je hebt aan een flinke aardappel genoeg voor 4 personen.

Iets wat ik altijd op voorraad heb zijn gedroogde linzen. De variant die ik gebruik hoef je niet te weken en ze zijn binnen 15 tot 20 minuten gaar. Ideaal voor soepen, curry’s en andere gerechten.

Vegan linzencurry met zoete aardappel

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Vegan, VegetarischKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

30

minuten
Tijd totaal

1

uur 

Deze vegan curry met linzen en zoete aardappel is lekker en snel klaar.

Ingrediënten

  • 225 gram gedroogde rode linzen (in de verpakking zien ze er oranje uit)

  • 2 uien

  • 1 grote zoete aardappel

  • 2 tenen knoflook

  • 1 centimeter verse gember

  • 1 theelepel mosterdzaadjes

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • 1 theelepel garam masala (specerijenmengsel)

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • chilipoeder naar smaak

  • 250 milliliter kokosmelk

  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)

  • half bosje verse koriander

  • 1 limoen

  • 2 eetlepels olie

  • zout en peper naar smaak

  • scheutje water

Hoe maak je het?

  • Snijd de ui en de knoflook, rasp de gember en leg alle kruiden al afgemeten op een snijplankje klaar. Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook op zacht vuur aan tot de ui glazig ziet.
  • Voeg alle kruiden, specerijen en de geraspte gember toe en bak deze even kort aan. Snijd de zoete aardappel in blokjes en bak deze kort mee. 
  • De tomatenblokjes, gedroogde linzen en de kokosmelk kunnen er nu bij. Breng het geheel zachtjes aan de kook.  Zet het vuur vervolgens zacht en doe een deksel op de pan.
  • Laat de curry 20 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe en kijk of de curry niet te dik wordt, voeg anders een scheutje water toe tot je de gewenste dikte hebt.
  • Snijd ondertussen een deel van het bosje koriander fijn en meng deze net voor het serveren door de curry. Serveer de curry met rijst en/of naan. Besprenkel de curry met limoensap en garneer met verse koriander en/of munt.

Aantekeningen

  • Naan is echt mijn lievelingsbrood. De knoflook korianderboter hoort er echt bij. Klik hier voor het naan recept.
  • Ben je geen koriander liefhebber? Laat het dan weg of gebruik alleen verse munt als garnering.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

4 − 2 =