Vegan linzencurry met zoete aardappel

Vegan linzencurry met zoete aardappel

Deze heerlijke vegan linzencurry met zoete aardappel en groenten is heerlijk zowel in de zomer als winter. Lekker dippen met homemade naanbrood, een beetje rijst erbij en je hebt een gezonde en vullende maaltijd. Je kunt de curry in een grote hoeveelheid maken en wat je over hebt invriezen. Zo heb je altijd een vers gemaakte curry op voorraad die ook prima geschikt is als lunch.

Ingrediënten

  • 225 gram gedroogde rode linzen
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • vers geraspte gember (ongeveer 1 centimeter)
  • theelepeltje mosterdzaadjes
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • afgestreken theelepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala (kruidenmengsel verkrijgbaar in supermarkt en toko)
  • theelepel kerriepoeder
  • snufje chilipoeder
  • 1 zoete aardappel in blokjes gesneden
  • 250 mililliter kokosmelk
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • half bosje koriander
  • 1 limoen
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel olie
  • scheutje water

Hoe maak je het?

Het lijkt een ingewikkeld recept door de hoeveelheid ingrediënten, maar dat valt reuze mee! Snijd de ui en de knoflook, rasp de gember en leg alle kruiden al afgemeten op een snijplankje klaar. Verhit een eetlepel olie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook op zacht vuur aan totdat ze glazig zijn. Voeg alle kruiden, specerijen en de geraspte gember toe en bak deze even kort aan. Snijd de zoete aardappel in blokjes en bak deze kort mee. De tomatenblokjes, gedroogde linzen en de kokosmelk kunnen er nu bij. Breng het geheel zachtjes aan de kook.  Zet het vuur vervolgens zacht en doe een deksel op de pan.

Hoe nu verder?

Laat de curry 20 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe en kijk of de curry niet te dik wordt, voeg anders een scheutje water toe tot je de gewenste dikte hebt. Snijd ondertussen een deel van het bosje koriander fijn en meng deze door de curry. Laat de curry nog even kort stoven en kook ondertussen wat rijst of bak naanbrood in de grillpan. Het recept voor naanbrood vind je hier.

Schep de curry in een mooie kom of een diep bord en serveer er rijst of naan bij. Garneer met verse koriander en knijp een beetje limoensap boven de curry uit.

Kijk voor meer vegetarische recepten hier.

Vegan curry recept met linzen

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

7 Reacties

  1. Hoi Simone,
    Ik heb ‘m gemaakt met extra knoflook en heb er een simpele green chili chutney bij gemaakt, dat geeft het gerecht net wat meer warmte. Bedankt voor je recept, echt weer een happy food!
    Groetjes Iris

  2. Hoi Simone, ik neem aan dat dit gerecht ook in de slowcooker kan. Hoe lang denk je dat het dan moet? Groetjes Nienke

  3. Hee Simone, voor hoeveel personen is dit recept? Ziet er heerlijk uit!

  4. Dit was superlekker, limoen en verse koriander maken het echt af !

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*