Vegan linzencurry met zoete aardappel, een lekker recept voor doordeweekse dagen. Niets is makkelijker dan het maken van een curry. Een gerecht bomvol specerijen en eiwitrijke linzen. Serveer deze romige curry met rijst, naan en een frisse pickle van rode ui mag natuurlijk niet ontbreken.
Als je even geen ‘eetspiratie’ hebt dan kun je altijd terugvallen op een curry. Een gezonde curry is makkelijk te maken, voedzaam en eiwitrijk en natuurlijk erg lekker. Het is makkelijk recept voor een prima lunch of makkelijke avondmaaltijd waar je vaak wel meerdere keren van kunt eten. De ene dag serveer je de curry met rijst en de andere dag met platbrood. Maak er een frisse komkommersalade bij en een zoetzure pickle. Yoghurt (bijvoorbeeld kokosyoghurt of plantaardige yoghurt) is een ook een lekkere toevoeging.
Vegan linzencurry met zoete aardappel
Zoete aardappel is een perfect ingrediënt voor in een Indiase curry. Het is voedzaam, door het stoven wordt hij zacht en maakt gerechten romig. Daarnaast geeft het een curry een mooie oranje kleur. Je kunt voor dit recept zowel verse zoete aardappel gebruiken als de diepvriesvariant. De bevroren blokjes stoven net zo makkelijk gaar en het scheelt zelfs tijd omdat je minder snijwerk hebt. Om de specerijen af te meten kun je maatlepels of maatschepjes gebruiken. Dit werkt snel, makkelijk en nauwkeurig. In dit artikel kun je lezen waarom maatlepels onmisbaar zijn in de keuken.
