Eetspiratie » Kersen ontpitten
Kersen ontpitten

Kersen ontpitten

Kersen ontpitten, mijn moeder leerde mij deze handige truc om heel eenvoudig en snel een pit uit een kers te verwijderen. Een speciale ontpitter heb je helemaal niet nodig. De oplossing ligt waarschijnlijk al in je keuken. Je hebt een flesje en een chopstick (eetstokje) nodig en dan kun je aan de slag.

In juni en juli en soms ook eind augustus zijn er weer volop kersen verkrijgbaar. Ze zijn dan het zoetst en het meest betaalbaar. Hoe kun je nu zonder speciale ontpitter, een pit verwijderen uit een kers? Dat is makkelijker dan je denkt.

Wat heb je nodig?

  • een fles
  • een grote satéprikker of chopstick (waar je sushi mee eet)

Hoe werkt het?

Neem een flesje met een kleine opening waar je een kers bovenop kan zetten. Dit kan ook een frisdrank fles zijn of een glazen flesje zoals ik heb gebruikt. Zet de kers op de opening en steek van bovenaf de pit door de kers, de pit valt vervolgens in de fles.

Op deze manier kun je vrij snel kersen ontpitten en er daarna een heerlijke clafoutis van bakken!

Kersen clafoutis
Clafoutis

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.