Kersen clafoutis

Simpele clafoutis met kersen

Er zijn weer volop kersen! Jammer dat ik kersen niet rechtstreeks van de fruitschaal kan eten, ik krijg er jeuk van. Maar… ik kan ze wel eten als ze verwarmd zijn geweest, dus heb ik de kersen verwerkt in het meest simpele baksel ooit, de clafoutis! heb ik meteen een excuus om iets lekkers te bakken. Lees ook meteen mijn handige tip om snel kersen te ontpitten.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram kersen (ontpit)
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel gesmolten roomboter en boter om de vorm mee in te vetten
  • 100 gram (spelt) bloem en wat bloem om de ovenschaal mee te bestrooien
  • 75 gram (kokosbloesem of palm) suiker
  • snufje zout
  • mespunt vanillepoeder of een theelepeltje vanille extract
  • 240 milliliter (plantaardige) melk

Hoe maak je het?

Ontpit de kersen met een speciale ontpitter of net zoals ik met behulp van een grote satéprikker en een fles. Lees hier hoe je dat doet.

Haal de steel van de kers en zet deze op de opening van de fles, de kers past daar precies op. Duw nu van bovenaf met de satéprikker door de kers heen zodat de pit in de fles valt et voila! Leg de kersen apart tot gebruik.

Kersen ontpitten

Roomboter hoef je niet in de magnetron te laten smelten maar kun je heel handig doen op deze manier!

Kokosolie smelten

Verwarm de oven op 200 graden.

Doe de eieren met de suiker in een beslagkom en roer deze luchtig met een garde. Zeef de bloem boven de beslagkom en voeg de melk, het zout, het vanillepoeder en de gesmolten boter toe en meng dit goed door elkaar.

Neem een ronde ovenschaal of een bakvorm (geen springvorm) van ongeveer 26 cm doorsnede en vet deze in met een beetje boter, vergeet ook de randen niet goed in te vetten! Strooi een beetje bloem in de ovenschaal zodat de clafoutis er straks makkelijk uitkomt.

Leg nu de kersen in de ovenschaal en giet het beslag erop. Bak de clafoutis in 50 tot 60 minuten gaar. De baktijd kan per oven verschillen dus kijk af en toe even wat er in de oven gebeurd! Je snijd de clafoutis rechtstreeks uit de ovenschaal in puntjes. Serveer de clafoutis met een beetje yoghurt of (kokos)slagroom. Heerlijk bij de thee of als dessert!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*