Simpele clafoutis met kersen. Er zijn weer volop kersen! Jammer dat ik kersen niet rechtstreeks van de fruitschaal kan eten, ik ben er allergisch voor. Bevroren kersen kan ik beter verdragen dan de verse variant. Maar, ik kan wel kersen eten als ze verwarmd zijn geweest. Dus heb ik ze verwerkt in het meest lekkerste kersenrecept ooit, de clafoutis!
Om deze clafoutis te maken moet je eerst kersen ontpitten. Dit is best een klusje. Ik heb van mijn moeder een handige manier geleerd om kersen te ontpitten. Je hebt hier maar twee dingen voor nodig, een flesje en een chopstick (eetstokje). Klik hier om te kijken hoe je snel kersen kunt ontpitten. Voor bakrecepten is het altijd handig om een keukenweegschaal te gebruiken omdat bij bakken de ingrediënten meestal nogal nauw komen. Bij een clafoutis kun je eigenlijk niet veel verkeerd doen, maar een keukenweegschaal is geen overbodige luxe tijdens het bakken.
KitchenBrothers Keukenweegschaal
Weeg nauwkeurig de juiste hoeveelheden af voor je lievelingsrecept.
Simpele clafoutis met kersen
Een clafoutis lijkt op een soort dikke pannenkoek. Het beslag bestaat ook uit ingrediënten die een beetje hetzelfde zijn als van een pannenkoekenbeslag. Het verschil is dat je het beslag over het fruit schenkt (in dit geval kersen) en je het vervolgens in de oven bakt. De binnenkant blijft zacht en smeuïg terwijl er aan de buitenkant een krokant korstje ontstaat. je kunt het serveren met poedersuiker, slagroom of zelfs met een bolletje vanille-ijs.
Simpele clafoutis met kersen
6
personen30
minuten50
minuten1
uur20
minutenClaufoutis, een heerlijke taart boordevol kersen.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
500 gram kersen ontpit
4 eieren
1 eetlepel gesmolten roomboter + extra boter om de vorm mee in te vetten
100 gram bloem
75 gram rietsuiker
snufje zout
1 mespunt vanillepoeder of een theelepel vanille extract
250 milliliter melk
BEREIDING
- Begin met het ontpitten van de kersen.
- Neem een ronde ovenschaal of een bakvorm (geen springvorm) van ongeveer 26 cm doorsnede en vet deze in met een beetje boter, vergeet ook de randen niet goed in te vetten! Strooi een beetje bloem in de ovenschaal zodat de clafoutis er straks makkelijk uitkomt.
- Smelt een eetlepel roomboter.
- Doe 4 eieren met 75 gram suiker in een beslagkom en roer dit luchtig met een garde of een handmixer. Zeef 100 gram bloem boven de beslagkom. Voeg 250 milliliter melk, een snufje zout, 1 mespunt vanillepoeder en de gesmolten roomboter toe en meng dit goed door elkaar.
- Leg nu 500 gram ontpitte kersen in de ovenschaal en schenk het beslag erop. Bak de clafoutis in 50 tot 60 minuten gaar. De baktijd kan per oven verschillen dus blijf een beetje in de buurt.
- Je snijd de clafoutis rechtstreeks uit de ovenschaal in puntjes. Serveer de clafoutis met een beetje yoghurt of (kokos)slagroom.
AANTEKENINGEN
- Hou je ook van snelle en makkelijke taarten? Dan is mijn recept van de snelle appelscheptaart met kruimeldeeg ook een goed idee. Klik hier om naar het recept te gaan.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Kersen ontpitten
- Snelle appelscheptaart met kruimeldeeg
- Indische gerechten voor een rijsttafel
- Kip ketjap
- Salade met ketjap kip
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.