Kersen clafoutis

Simpele clafoutis met kersen

Er zijn weer volop kersen! Jammer dat ik kersen niet rechtstreeks van de fruitschaal kan eten, ik ben er allergisch voor. Maar, ik kan ze wel eten als ze verwarmd zijn geweest, dus heb ik de kersen verwerkt in het meest simpele baksel ooit, de clafoutis! heb ik meteen een excuus om iets lekkers te bakken.

Om deze clafoutis te maken moet je eerst kersen ontpitten. Dit is best een klusje. Ik heb van mijn moeder een handige manier geleerd om kersen te ontpitten.

Je hebt hier maar twee dingen voor nodig, een flesje en een chopstick (eetstokje). Klik hier om te kijken hoe je snel kersen kunt ontpitten.

Simpele clafoutis met kersen

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bakrecepten, DessertsKeuken: ZoetighedenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

6

personen
Voorbereiding

30

minuten
Oventijd

50

minuten
Tijd totaal

1

uur 

20

minuten

Een clafoutis is misschien wel de meest simpele taart om te bakken. Met een mengsel van melk, eieren, bloem en fruit bak je in no time een taart.

Ingrediënten

  • 500 gram kersen ontpit

  • 4 eieren

  • 1 eetlepel gesmolten roomboter + extra boter om de vorm mee in te vetten

  • 100 gram bloem

  • 75 gram rietsuiker

  • snufje zout

  • 1 mespunt vanillepoeder of een theelepel vanille extract

  • 250 milliliter melk

Hoe maak je het?

  • Begin met het ontpitten van de kersen.Kersen ontpitten
  • Neem een ronde ovenschaal of een bakvorm (geen springvorm) van ongeveer 26 cm doorsnede en vet deze in met een beetje boter, vergeet ook de randen niet goed in te vetten! Strooi een beetje bloem in de ovenschaal zodat de clafoutis er straks makkelijk uitkomt.
  • Smelt een eetlepel roomboter.
  • Doe de eieren met de suiker in een beslagkom en roer deze luchtig met een garde of een handmixer. Zeef de bloem boven de beslagkom en voeg de melk, zout, vanille en de gesmolten boter toe en meng dit goed door elkaar.
  • Leg nu de kersen in de ovenschaal en giet het beslag erop. Bak de clafoutis in 50 tot 60 minuten gaar. De baktijd kan per oven verschillen dus blijf een beetje in de buurt.
  • Je snijd de clafoutis rechtstreeks uit de ovenschaal in puntjes. Serveer de clafoutis met een beetje yoghurt of (kokos)slagroom.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*