Griekse salade met pitachips, je kunt je voorstellen dat dit lekker is! Deze salade is eigenlijk een gepimpte versie van een Griekse boerensalade. Je kunt er een grote hoeveelheid van maken en daarom is deze zomerse salade erg lekker bij de barbecue of als maaltijdsalade. Het is ook een handig gerecht om restjes uit je groentela op te maken.
Naast een grote schaal met groente ga je ook tzatziki en pitachips maken. De tzatziki is je dressing en de chips de krokante topping. Het lijkt veel werk maar dat is het echt niet. Het is een kwestie van de groente in een schaal doen, de dressing maken en de pitatchips bakken. Deze voeg je samen en je salade is klaar.
Tzatziki maken
Deze frisse saus gebruik je in deze lekkere Griekse salade als dressing. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en je kunt dit ook makkelijk voorbereiden. Je kunt het ook prima bewaren in de koelkast. Roer het voor gebruik altijd even door. Is je tzatziki te dik, verdun deze dan met een scheutje water.
Hoe maak je Griekse salade met pitachips?
Het lekkerst zijn natuurlijk de krokante chipjes in deze salade maar hoe maak je het? Pitachips zijn stukjes pitabrood die je krokant bakt in de oven of in een klein laagje olie in de koekenpan. Knip of snijd de pitabroodjes doormidden of in kleine puntjes en bestrijk ze met olie. Bestrooi ze met een beetje knoflookpoeder en bak ze in een voorverwarmde oven van 200 graden in ongeveer 5 tot 8 minuten bruin en krokant.
Bak je ze in de koekenpan? Verhit een ruime hoeveelheid olie (de hele bodem mag bedekt zijn) in een koekenpan. Bak de in stukjes gesneden of geknipte pitabrood bruin en krokant. Laat ze uitlekken op een bord bekleed met bakpapier. Bestrooi met een beetje knoflookpoeder en een snufje zout.
Klik hier om het volledige recept voor pitachips te bekijken.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.