Griekse salade met pitachips

Griekse salade met pitachips

Griekse salade met pitachips is een van mijn favoriete salades! Het komt denk ik omdat er lekkere krokante chipjes inzitten, want die zijn namelijk erg lekker. Deze salade is lekker fris en zomers en past ook heel goed bij de barbecue. Op warme dagen eet ik dit graag als maaltijdsalade met een stukje kip of vis erbij. Deze salade serveer je in een mooie grote schaal. De pitachipjes zijn ook heerlijk om in de tzatziki te dippen. Een kleurrijke en lekkere salade met een bite.

Deze salade bestaat uit drie onderdelen. Je begint met het maken van de pitachips. Lees hier hoe je deze lekkere krokante chipjes maakt. De dressing op deze salade is een zelfgemaakte tzatziki. Het recept heb ik hieronder uitgeschreven. Als laatste ga je de groenten snijden voor de salade. Als alle onderdelen klaar zijn voeg je ze samen en is je salade klaar.

Wat heb je nodig voor de tzatziki?

  • halve geraspte komkommer
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • kneepje citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

Rasp de komkommer boven een kom en knijp al het vocht eruit, dit kan gewoon met de hand, maar je kunt het ook doen met behulp van een doek. Je zult versteld staan hoeveel water eruit komt. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt, de knoflook, het citroensap en de olie. Breng op smaak met peper en zout. Zet het koel tot gebruik. De tzatziki kun je heel goed van te voren maken en is een week houdbaar in de koelkast.

Wat heb je nodig voor de salade?

  • zak gemengde sla
  • 1 rode ui
  • handvol cherry tomaatjes
  • 1 gegrilde paprika uit pot
  • halve komkommer
  • 1 pot gemengde bonen
  • handje zwarte olijven
  • tuinkers
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

Snijd de ui in halve maantjes en leg deze in de schaal waar je de salade in gaat maken. Bestrooi de ui met peper en zout en knijp dit door de ui heen. Hierdoor wordt de ui zoet en zacht. Snijd de tomaatjes, de komkommer en de paprika in reepjes en spoel de bonen af onder de kraan. Verdeel de sla over de schaal en meng met je handen de groenten en de bonen erdoorheen.

De salade opmaken

Steek er hier en daar een pitachipje in en drizzle er wat tzatziki overheen. De tzatiki is vrij dik, schep wat over in een schaaltje en verdun met een scheutje water. Garneer met wat zwarte olijven en bestrooi royaal met tuinkers.

Griekse salade met tzatziki en pitachips

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

2 Reacties

  1. Goedemorgen Simone,

    De salade is heerlijk, dank, de pita chipjes heb ik gegoogled ergens anders, ze komen niet tevoorschijn als ik erop klik…..

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*