Waterzak

Tips om meer water te drinken

Het nieuwe jaar is weer begonnen en er zijn veel mensen die goede voornemens hebben gemaakt. Meestal is een van die goede voornemens ‘gezonder eten’. Erg handig dat je op mijn blog een hele hoop lekkere en gezonde recepten kunt vinden. Maar misschien nog wel belangrijker dan eten is ‘water drinken’. En ik heb op Instagram iets leuks ontdekt namelijk; de hippe waterzakken van Nhique! 

Sommige mensen vinden het een beetje gek, maar ik vind water dus echt heel erg lekker. Er is niks lekkerder om je dag te beginnen met een groot glas water. Ik heb de afgelopen jaren water echt leren waarderen. En ik probeer in mijn praktijk ook iedereen de noodzaak van water drinken uit te leggen. Hoe fijn is het dat we gewoon de kraan kunnen opendraaien en dat je het water wat eruit komt gewoon kunt opdrinken. Voor ons is dat heel vanzelfsprekend, maar in veel andere landen niet.

Waterzak

Dat water goed voor je is, hoef ik niet uit te leggen. Iedereen weet dat. Ik vind het belangrijk dat kinderen ook water drinken in plaats van vruchtensapjes of andere zoete drankjes. Het is een kwestie van aanwennen en je kunt het ook aantrekkelijker maken, zoals bijvoorbeeld met deze waterzakken. Er zijn veel verschillende prints, kleuren en stijlen.

De flesjes water die je in de winkel en bij het tankstation koopt zijn niet BPA-vrij (er zit een giftig stofje in plastic dat in je drinken terecht kan komen). Deze waterzakken zijn wel BPA-vrij en dat vind ik persoonlijk erg belangrijk. De zakken zijn herbruikbaar en je kunt ze zelfs in de vaatwasser doen (als je dat wilt). Wat ik zelf heel erg handig vind is dat je deze waterzak aan je tas of rugzak kunt hangen met de haak die erbij zit. Eenmaal leeggedronken vouw je het zakje op en stop je hem in je tas. Nu heb ik tenminste geen rondslingerende flesjes meer in mijn auto liggen! Je gebruikt dus minder plastic en dat is ook weer beter voor het milieu.

Waterzak

Tips om meer water te drinken

 • Drink ‘s morgens direct na het opstaan een groot glas water.
 • Wen jezelf aan om na het douchen water te drinken.
 • Drink naast elk kopje koffie of thee een glas water.
 • Maak flavoured water door fruit en/of kruiden aan je water toe te voegen (stukjes komkommer, komkommer/munt, bevroren frambozen, rozemarijn, sinaasappelpartjes, Granny Smith appels, citroen/limoen, watermeloen, mango, ananas, enzovoorts). Dit maakt het water drinken niet alleen makkelijker, maar ook kleurrijk en lekker. Ook voor kinderen!
 • Zorg dat het water in het zicht staat op het aanrecht of in een mooie kan of fles in de woonkamer. Of op je bureau op je werk.
 • Neem als je op pad gaat altijd water mee, dat kan dus heel handig in een waterzak van Nhique. Voor als je weer eens in de file staat bijvoorbeeld. En ergens een flesje water koper is niet alleen duurder (vaak wel rond de 2 euro, terwijl het thuis bijna gratis is), maar het zijn ook geen BPA-vrije flesjes.
 • Ga je uiteten? Drink dan water in plaats van frisdrank of sap. Vraag gerust om kraanwater in een restaurant. En werken ze daar niet aan mee? Vraag dan om bubbeltjeswater met een schijfje citroen.
 • Heb je kinderen? Neem zelf ook een glas water als je ze iets te drinken geeft.
 • Er bestaat ook een app die je een seintje geeft om een glas water te drinken.

Eigenlijk heb je geen excuus meer om geen water te kunnen drinken!

De winactie die bij deze post hoorde is inmiddels afgelopen…

*deze post is gemaakt in samenwerking met Nhique, voor de winactie heeft Nhique een waterzak beschikbaar gesteld

Waterzak

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

4 Reacties

 1. Annie Laumen

  Wat een mooi product en ik wil het dolgraag winnen .
  Tot nu toe neem ik altijd een flesje water mee
  en dat kan echt anders.
  Helaas geen facebook hier.

 2. Ik vind dit een geweldig idee en een super mooi product! Graag zou ik mee willen doen met de winactie, maar ik heb helaas geen Facebook:(

  Groetjes, Bo

 3. Meegedaan en op Facebook geshared! Weer eens wat anders dan Doppers; een stuk flexibeler en toch BPA vrij

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*