Rijstmelk maken, iets wat je heel eenvoudig zelf kunt maken. Plantaardige melk is iets wat ik dagelijks gebruik. Ik gebruik het voornamelijk om mee te koken of te bakken. Ideaal voor pannenkoeken, baksels, sauzen of aardappelpuree. Ook is het een lekkere aanvulling in een smoothie. Rijstmelk maken is budgetvriendelijk en je hebt er weinig ingrediënten voor nodig.
Havermelk, amandelmelk, hennepmelk, cashewmelk zijn allemaal heel eenvoudig zelf te maken. Havermelk en rijstmelk zijn waarschijnlijk de meest budgetvriendelijke varianten. Rijst en havervlokken zijn goedkoop maar neem dan als dat kan een biologische en volkoren variant. Ik heb ook een heel makkelijk recept om zelf havermelk te maken, bekijk hier het recept.
Rijstmelk maken
Je zou het niet verwachten maar rijstmelk is van zichzelf al zoet. Als je het niet zoet genoeg vindt kun je er zelf ook nog iets ‘zoets’ aan toevoegen. Dadels mee pureren is een goede optie, die geven de rijstmelk een zoete karamelachtige smaak. Vanille en kaneel zijn ook lekkere smaakmakers voor deze plantaardige melk. Om de melk romig te maken voeg ik naast water ook kokosmelk toe.
Voor het maken van rijstmelk heb je een aantal keukenhulpjes nodig:
- grote pan
- staafmixer of blender
- zeef
- een theedoek
- trechter
- schone (glazen) flessen om de melk in te bewaren
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE