Eetspiratie » Avocadosoep met kip
Avocadosoep met kip

Avocadosoep met kip

Avocadosoep met kip, een verrassend lekkere soep die je als avocadoliefhebber in je kookrepertoire moet hebben! En soep maken van avocado? Ja, en het is heerlijk! Avocado is niet het eerste waar je aan denkt bij een soep, daarom is het juist zo verrassend en een leuk experiment in de keuken. Handig als je niet weet wat je met je (over)rijpe avocado’s aan moet of je maakt dit gerecht als je eters krijgt. Dit bijzondere soepje zullen ze niet snel vergeten.

Voor dit recept heb je twee rijpe avocado’s nodig. Als je ze hebt opgesneden, haal je de pitten eruit maar gooi deze niet weg. Je kunt ze na het bereiden in de soep leggen om verkleuring van de avocado tegen te gaan. Het beste is ook om deze soep vers te maken en direct te serveren omdat dan de kleur het mooist is. Hoe langer je de soep laat staan hoe meer hij zal verkleuren. Tip om deze soep om te toveren in een plantaardige variant, vegan kipstukjes werken ook prima in dit recept. Ook zou je kikkererwten kunnen gebruiken als eiwitbron. Serveer er platbrood en/of tortillachips bij.

Avocadosoep met kip

Je begint bij dit recept met het aanbakken van de ‘aromaten’, de smaakmakers. Vervolgens schenk je daar bouillon bij waar je de kip in laat garen. Als deze klaar is trek je het vlees uit elkaar met twee vorken zodat je een soort ‘pulled chicken’ krijgt. Daarna doe je de rijpe avocado’s erbij en blend je de soep tot een romig geheel. Vervolgens voeg je de kip toe, garneert de soep met verse koriander (of peterselie), stukjes tomaat en avocado. Voor extra crunch verkruimel je er nog een paar tortillachips overheen.

Blend als een pro met deze staafmixer
Avocadosoep met kip

Avocadosoep met kip

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Niveau: gemiddeld
Porties

4

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

25

minuten
Totaal

40

minuten

Avocadosoep met kip en lekkere toppings zoals tomaat en verkruimelde tortillachips.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 350 – 400 gram kipfilet (of vegan kipstukjes)

  • 2 rijpe avocado’s

  • 1 liter groentebouillon of kippenbouillon

  • 4 bosuitjes grof gesneden

  • 2 tenen knoflook geraspt

  • 1 limoen (het sap)

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • 1 grote tomaat in kleine blokjes gesneden

  • 1 jalapeno peper in ringetjes gesneden

  • 1 eetlepel vers gehakte koriander of peterselie

  • 1 eetlepel olie

BEREIDING

  • Snijd 4 bosuitjes en de jalapeno peper in stukjes en rasp de knoflook. Verhit een eetlepel olie in een soeppan en voeg dit samen met 1 theelepel komijnpoeder toe en bak dit aan.
  • Voeg vervolgens de bouillon toe. Breng dit aan de kook en doe de kipfilet erbij. Kook deze gaar.
  • Laat de kip op een zacht vuurtje gaar worden. Haal de kip uit de bouillon en laat deze op een bord afkoelen. Als de kip is afgekoeld trek je het met twee vorken uit elkaar. Zet het apart tot gebruik.
  • Maak ondertussen de avocado’s open en schep het vruchtvlees en de pitten eruit (hou nog een klein beetje avocado achter ter garnering en gooi de pitten niet weg).
  • Voeg de avocado’s, 1 eetlepel gehakte koriander of peterselie en het sap van een limoen toe aan de bouillon en maak er met een staafmixer een gladde romige soep van. Proef of de soep op smaak is en voeg indien nodig een snufje zout of peper toe.
  • Terwijl de soep verwarmt voeg je de gepluisde kip toe aan de soep. Haal ondertussen de zaadjes uit de tomaat en snijd deze in kleine blokjes.
  • Schep de soep op in de kommen, garneer met de blokjes tomaat en een kleine beetje van de achtergehouden avocado. Verkruimel er tortillachips overheen voor extra crunch.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.