Avocadosoep met kip

Avocadosoep met kip

Kun je soep maken van avocado? Ja natuurlijk! Je kunt eigenlijk van alles soep maken (als je dat zou willen). Maar avocado is net het eerste waar je aan denkt bij een soep, daarom is het juist zo verrassend en ook nog eens lekker. Voeg er kip aan toe en, et voila avocadosoep met kip!

Avocadosoep bestaat natuurlijk allang, ik ben niet de uitvinder van deze geniale soep. Degene die deze soep heeft bedacht had vast hele rijpe avocado’s op zijn fruitschaal liggen die snel op moesten. En wat maak je er dan van, soep natuurlijk!

Ik heb de soep gemaakt naar mijn eigen smaak. Ben je nu niet van #teamkoriander maar van #teamkoriandersmaaktnaarzeep? Laat dit dan gewoon weg. Zonder koriander smaakt het ook prima. Vervang de koriander eventueel voor peterselie.

Tip: gooi de avocado pitten niet weg maar bewaar ze. Je kunt ze na het bereiden van de soep in de soep leggen om verkleuring van de avocado tegen te gaan. Of je kweekt van de pit je eigen avocadoplant!

wat heb je nodig?

  • 2 rijpe avocado’s

  • 1 liter (groente)bouillon

  • 4 bosuitjes

  • 2 tenen knoflook

  • 1 eetlepel (rijst) olie om in te bakken

  • sap van 1 limoen

  • 350-400 gram kip(filet of dijen)

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • 1 tomaat in hele fijne blokjes gesneden (garnering)

  • 1 eetlepel vers gehakte koriander

  • verse of ingemaakte jalapeno in ringetjes gesneden

  • tortillachips als garnering

  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je het?

  • Snijd de bosui en de peper in ringetjes en rasp de knoflook. Verhit een eetlepel olie in een soeppan en voeg de gesneden bosui, knoflook, jalapeno peper en het komijnpoeder toe.
  • Bak dit kort aan en voeg de bouillon toe. Breng dit aan de kook en voeg de kipfilet toe.
  • Laat de kip op een zacht vuurtje gaar worden. Schep de kip uit de bouillon en laat de kip op een bord afkoelen. Als de kip is afgekoeld trek je het met twee vorken of met je handen uit elkaar. Zet het apart tot gebruik.
  • Maak ondertussen de avocado’s open en haal het vruchtvlees en de pitten eruit (hou nog een klein beetje avocado achter ter garnering en gooi de pitten niet weg).
  • Voeg de avocado’s, de koriander en het limoensap toe aan de bouillon en maak er met een staafmixer een gladde romige soep van. Proef of de soep op smaak is en voeg indien nodig een snufje zout of peper aan toe.
  • Haal de zaadjes uit de tomaat en snijd de tomaat in kleine blokjes. Voeg de kip toe aan de soep en laat het even op een zacht vuurtje staan zodat de soep lekker warm wordt.
  • Serveer het in een mooie kom en garneer met blokjes tomaat, koriander en wat tortillachips.
Tip: denk je na het eten van deze soep ik wil nog wel meer recepten maken met avocado? Ik maakte een overzicht met maar liefst 10 recepten op een rij!

Kijk hier voor het overzicht.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

8 Reacties

  1. Echt een heerlijke soep. Ik ben dol op kip en het is heel makkelijk om op deze manier de voedingsstoffen van avocado binnen te krijgen. Zoals andere recepten is dit natuurlijk weer een toppertje van Simone.

  2. Zou je die pitten dan ook mee invriezen? Of is dat niet nodig?

  3. Petra van den Berkt

    Dit is een toppertje, superlekker, ik maak hem dit weekend voor de derde keer, een blijvertje dus.

    • Hoi Petra, ja ik vind het ook elke keer weer verrassend hoe lekker hij is. En geweldig dat je lekkere soep van avocado kunt maken :-) Groetjes, Simone

  4. Wat een leuk recept. Ik ga het zeker maken! Kun je de soep ook een dag van tevoren maken of invriezen?

    • Hoi Julienne,

      Bedankt voor je leuke berichtje! Ja de soep kun je een dag van te voren maken en als je de pitten van de avocado na het koken in de soep doet dan verkleurd hij niet. Je kunt hem dan zeker een dag bewaren. En invriezen kan prima. Dat heb ik zelf ook gedaan :-)

      Groetjes,

      Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*