Kun je soep maken van avocado? Ja natuurlijk! Je kunt eigenlijk van alles soep maken (als je dat zou willen). Maar avocado is net het eerste waar je aan denkt bij een soep, daarom is het juist zo verrassend en ook nog eens lekker. Voeg er kip aan toe en, et voila avocadosoep met kip!
Avocadosoep bestaat natuurlijk allang, ik ben niet de uitvinder van deze geniale soep. Degene die deze soep heeft bedacht had vast hele rijpe avocado’s op zijn fruitschaal liggen die snel op moesten. En wat maak je er dan van, soep natuurlijk!
Ik heb de soep gemaakt naar mijn eigen smaak. Ben je nu niet van #teamkoriander maar van #teamkoriandersmaaktnaarzeep? Laat dit dan gewoon weg. Zonder koriander smaakt het ook prima. Vervang de koriander eventueel voor peterselie.
Tip: gooi de avocado pitten niet weg maar bewaar ze. Je kunt ze na het bereiden van de soep in de soep leggen om verkleuring van de avocado tegen te gaan. Of je kweekt van de pit je eigen avocadoplant!
wat heb je nodig?
2 rijpe avocado’s
1 liter (groente)bouillon
4 bosuitjes
2 tenen knoflook
1 eetlepel (rijst) olie om in te bakken
sap van 1 limoen
350-400 gram kip(filet of dijen)
1 theelepel gemalen komijn
1 tomaat in hele fijne blokjes gesneden (garnering)
1 eetlepel vers gehakte koriander
verse of ingemaakte jalapeno in ringetjes gesneden
tortillachips als garnering
peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Snijd de bosui en de peper in ringetjes en rasp de knoflook. Verhit een eetlepel olie in een soeppan en voeg de gesneden bosui, knoflook, jalapeno peper en het komijnpoeder toe.
- Bak dit kort aan en voeg de bouillon toe. Breng dit aan de kook en voeg de kipfilet toe.
- Laat de kip op een zacht vuurtje gaar worden. Schep de kip uit de bouillon en laat de kip op een bord afkoelen. Als de kip is afgekoeld trek je het met twee vorken of met je handen uit elkaar. Zet het apart tot gebruik.
- Maak ondertussen de avocado’s open en haal het vruchtvlees en de pitten eruit (hou nog een klein beetje avocado achter ter garnering en gooi de pitten niet weg).
- Voeg de avocado’s, de koriander en het limoensap toe aan de bouillon en maak er met een staafmixer een gladde romige soep van. Proef of de soep op smaak is en voeg indien nodig een snufje zout of peper aan toe.
- Haal de zaadjes uit de tomaat en snijd de tomaat in kleine blokjes. Voeg de kip toe aan de soep en laat het even op een zacht vuurtje staan zodat de soep lekker warm wordt.
- Serveer het in een mooie kom en garneer met blokjes tomaat, koriander en wat tortillachips.
Tip: denk je na het eten van deze soep ik wil nog wel meer recepten maken met avocado? Ik maakte een overzicht met maar liefst 10 recepten op een rij!
Kijk hier voor het overzicht.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)