Eetspiratie » Chocolademousse met avocado
Chocolademousse met avocado

Chocolademousse met avocado

Chocolademousse met avocado, het zal de ‘echte’ chocolademousse natuurlijk nooit kunnen evenaren maar het is eigenlijk best wel een lekkere luchtige en smaakvolle mousse. Je zou het niet verwachten want bij avocado denk je misschien aan iets hartigs en gezonds. Mocht je een rijpe avocado hebben liggen op je fruitschaal en weet je niet wat je ermee moet, probeer dan dit recept eens.

Is het een toetje, tussendoortje of een ontbijt? Dat maakt eigenlijk helemaal niet uit. Je kunt dit op elk moment van de dag eten. Avocado wordt wel vaker gebruikt in zoete gerechten. Een smoothie of smoothie bowl wordt er lekker romig van. Je kunt er ook prima een soort milkshake van maken, zoals mijn shake met limoen (bekijk hier het recept).

Chocolademousse met avocado

Wat wel lekker is is om een goede rijpe avocado te gebruiken. Bij avocado’s heb je meestal maar een kans dus als je merkt dat hij rijp is dan kun je hem het beste direct verwerken. Wel bewaar ik mijn avocado’s in de koelkast want dit vertraagt het rijpingsproces. Als ik van plan ben een avocado te gaan eten haal ik deze uit de koelkast en leg ik hem een dagje op de fruitschaal. De volgende dag is hij klaar om op te eten.

Voor dit recept kun je gewone melk of plantaardige melk gebruiken zoals havermelk of amandelmelk. Zoetstof toevoegen is vaak niet nodig als je een hele rijpe banaan gebruikt. Als je de mousse toch iets zoeter wilt maken en kiest voor agave siroop in plaats van honing dan is dit een vegan chocolademousse met avocado.

Chocolademousse met avocado

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Tijd totaal

8

minuten

Met een rijpe avocado maak je snel de lekkerste vegan chocolademousse.

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado

  • 1 rijpe banaan

  • 1 eetlepel cacaopoeder

  • 1 scheutje (plantaardige) melk

  • optioneel: agave siroop of honing naar smaak

  • 1 snufje zout

Hoe maak je het?

  • Doe de avocado en de banaan en het cacaopoeder in de blender en voeg een scheutje melk toe.
  • Pureer dit samen tot er een mousse ontstaat. Proef de chocolademousse en kijk hij nog op smaak gebracht moet worden met honing (of agave siroop), en zout.
  • Deze mousse kan een wat bittere smaak hebben. Dit komt door de cacao. Voeg dan naar smaak nog extra agave siroop of honing toe.
  • Laat de mousse eventueel opstijven in schaaltjes in de koelkast. Koud smaakt hij het lekkerst. Serveer met lekkere toppings zoals, fruit, (kokos)slagroom of krokante muesli.

Aantekeningen

  • Benieuwd naar nog meer recepten met avocado? Zoek niet verder! Ik zette 10 lekkere recepten met deze heerlijke vrucht (want dat is het officieel) voor je op een rij! Kijk hier voor het overzicht.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE