Chocolademousse met avocado, het zal de ‘echte’ chocolademousse natuurlijk nooit kunnen evenaren, maar het is eigenlijk best wel een lekkere luchtige en smaakvolle mousse. Je zou het niet verwachten want bij avocado denk je misschien aan iets hartigs en gezonds. Mocht je een rijpe avocado hebben liggen op je fruitschaal en weet je niet wat je ermee moet, probeer dan dit recept eens.
Is het een toetje, tussendoortje of een ontbijt? Dat maakt eigenlijk helemaal niet uit. Je kunt dit op elk moment van de dag eten. Avocado wordt wel vaker gebruikt in zoete gerechten. Een smoothie of smoothie bowl wordt er lekker romig van. Je kunt er ook prima een soort milkshake van maken, zoals mijn shake met limoen (bekijk hier het recept).

Chocolademousse met avocado
Wat wel belangrijk is, is om een goede rijpe romige avocado te gebruiken. Bij avocado’s heb je meestal maar één kans dus als je merkt dat hij rijp is dan kun je hem het beste direct verwerken. Als je er zachtjes in met je vinger in drukt kun je als snel voelen of hij rijp is. Ook valt het oogje bij een rijpe avocado er heel gemakkelijk af. Mijn avocado’s bewaar ik in de koelkast want dit vertraagt het rijpingsproces. Als ik van plan ben een avocado te gaan eten, haal ik deze uit de koelkast en leg ik hem een dagje op de fruitschaal. De volgende dag is hij klaar om op te eten.
Voor dit recept kun je gewone melk of plantaardige melk gebruiken zoals havermelk of sojamelk. Een zoetstof toevoegen is vaak niet nodig als je een hele rijpe zoete banaan gebruikt. Door voor plantaardige melk te kiezen en agavesiroop of ahornsiroop te gebruiken in plaats van honing is deze chocolademousse vegan/plantaardig.

Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.