Chocolademousse met avocado, het zal de ‘echte’ chocolademousse natuurlijk nooit kunnen evenaren maar het is eigenlijk best wel een lekkere luchtige en smaakvolle mousse. Je zou het niet verwachten want bij avocado denk je misschien aan iets hartigs en gezonds. Mocht je een rijpe avocado hebben liggen op je fruitschaal en weet je niet wat je ermee moet, probeer dan dit recept eens.
Is het een toetje, tussendoortje of een ontbijt? Dat maakt eigenlijk helemaal niet uit. Je kunt dit op elk moment van de dag eten. Avocado wordt wel vaker gebruikt in zoete gerechten. Een smoothie of smoothie bowl wordt er lekker romig van. Je kunt er ook prima een soort milkshake van maken, zoals mijn shake met limoen (bekijk hier het recept).
Chocolademousse met avocado
Wat wel lekker is is om een goede rijpe avocado te gebruiken. Bij avocado’s heb je meestal maar een kans dus als je merkt dat hij rijp is dan kun je hem het beste direct verwerken. Wel bewaar ik mijn avocado’s in de koelkast want dit vertraagt het rijpingsproces. Als ik van plan ben een avocado te gaan eten haal ik deze uit de koelkast en leg ik hem een dagje op de fruitschaal. De volgende dag is hij klaar om op te eten.
Voor dit recept kun je gewone melk of plantaardige melk gebruiken zoals havermelk of amandelmelk. Zoetstof toevoegen is vaak niet nodig als je een hele rijpe banaan gebruikt. Als je de mousse toch iets zoeter wilt maken en kiest voor agavesiroop in plaats van honing dan is dit een vegan chocolademousse met avocado.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.