Vegan chocolademousse van aquafaba, ja! En nee, niet de variant met avocado alhoewel die ook best wel lekker is. Deze versie gemaakt met aquafaba (bonenwater) smaakt toch net weer anders. Je hebt meer het mousse gevoel en dat zonder eiwitten te gebruiken. En nu klinkt bonenwater misschien niet zo aantrekkelijk, je kunt hier dus heerlijke vegan recepten mee maken.
Ik zal eerst even een kleine uitleg geven over mijn aquafaba avontuur. Misschien wil je eerst weten wat het precies is. Aquafaba is magisch! In dit artikel leg ik je uit hoe je van het vocht van een blik kikkererwten een heerlijke luchtige vegan mousse kunt maken. Met die mousse maakte ik vervolgens vegan meringues. Ik ben heel trots op mezelf dat dit na vier mislukte pogingen eindelijk gelukt is! Bekijk hier het recept voor vegan meringues.

Vegan chocolade mousse van aquafaba
De mousse is van zichzelf al lekker. Sommige mensen proeven een soort nasmaakje. Zelf vind ik dat eigenlijk wel meevallen. Misschien als je weet dat het van bonenwater gemaakt is, je dan een nasmaakje proeft? Het smaakt in ieder geval niet naar kikkererwten!
En wat maak je met een luchtige mousse? Chocolademousse natuurlijk! Dit is zo eenvoudig, het kan eigenlijk ‘bijna’ niet mislukken. Het is wel belangrijk om de stappen voor het maken van de mousse goed te volgen. Met name het toevoegen van de suiker en je moet de mousse zeker 15 minuten opkloppen voor het beste resultaat.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)