Eetspiratie » Chocolademousse van silken tofu
Chocolademousse van silken tofu

Chocolademousse van silken tofu

Chocolademousse van silken tofu (zijden tofu). En denk je nu, tofu met chocolade dat is niks voor mij? Probeer het eens en je zult verrast zijn! Silken (zijden) tofu is zacht en romig en neutraal van smaak. Je kunt het dus alle smaken geven die je wilt. Het is en kwestie van ingrediënten mengen in een blender, laten opstijven in de koelkast en de mousse is klaar.

Silken tofu wordt veel gebruikt voor desserts. Je kunt het ook koud eten, stomen, verwerken in gerechten zoals noedelsoep , een curry of cheesecake. Vooral in de Oosterse en veganistische keuken wordt deze tofu veel gebruikt. Het lijkt qua uiterlijk een beetje op een drilpudding en het is heel zacht (silken). Je gaat er zo met een mes doorheen. Deze vorm van tofu kun je helaas nog niet kopen in de supermarkt. In de toko is het altijd verkrijgbaar. Je vindt het in de koeling.

In dit artikel kun je lezen waar ik silken tofu koop en welk merk ik gebruik.

Chocolademousse van silken tofu

Voor het maken van deze vegan chocolademousse heb je een blender, nutribullet of keukenmachine nodig. Ook een steelpan om je chocolade in te smelten. Dit hoeft niet au bain-marie (smelten in een schaal boven een pan met warm water) maar gewoon rechtstreeks in de pan. Je blend vervolgens de tofu. Als de chocolade gesmolten is laat je deze even kort afkoelen en daarna meng je het in de blender met de tofu. Je kunt het in principe direct eten, maar je kunt het ook laten opstijven in de koelkast. Schep het over in glaasjes. Je kunt het ook een paar dagen in de koelkast bewaren. Met deze hoeveelheid kun je twee grote porties maken of vier kleine. Wil je een grotere hoeveelheid, verdubbel dan de ingrediënten en maak het in twee rondes.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Chocolademousse van silken tofu
Vegan chocolademousse van silken tofu
Chocolademousse van silken tofu

Chocolademousse van silken tofu

5 van 5 stemmen
Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

5

minuten
Total time

20

minuten

Een romige vegan chocolademousse van silken tofu.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 1 1 pakje silken tofu (van 300 gram)

  • 100 gram 100 pure chocolade (vegan variant)

  • 1 eetlepel 1 ahornsiroop (of andere zoetstof)

  • 1 theelepel 1 cacaopoeder

  • 1 1 medjool dadel (ontpit)

  • snufje zout (optioneel)

Bereiding:

  • Doe de chocolade in een steelpan en laat deze op een laag vuur smelten.
  • Pureer de silken tofu samen met de dadel. cacaopoeder, zout en ahornsiroop in de blender of keukenmachine.
  • Laat de chocolade een beetje afkoelen en schep het bij de tofu. Blend het samen zodat het goed vermengd wordt.
  • Schep het over in glaasjes of glazen potjes en laat het opstijven in de koelkast. Serveer eventueel met (kokos)slagroom of een plantaardige topping

Aantekeningen

  • Silken tofu heeft van zichzelf geen uitgesproken smaak. Het is vooral een fijn product door de zachte en romige structuur. Daarom is het ideaal voor desserts, sauzen, ‘cheesecakes’ en deze chocolademousse.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)