Chocolademousse van silken tofu (zijden tofu). En denk je nu, tofu met chocolade dat is niks voor mij? Probeer het eens en je zult verrast zijn! Silken (zijden) tofu is zacht en romig en neutraal van smaak. Je kunt het dus alle smaken geven die je wilt. Het is en kwestie van ingrediënten mengen in een blender, laten opstijven in de koelkast en de mousse is klaar.
Silken tofu wordt veel gebruikt voor desserts. Je kunt het ook koud eten, stomen, verwerken in gerechten zoals noedelsoep, een curry of cheesecake. Vooral in de Aziatische en veganistische keuken wordt deze tofu veel gebruikt. Het lijkt qua uiterlijk een beetje op een drilpudding en het is heel zacht (silken). Je gaat er zo met een mes doorheen. Deze vorm van tofu kun je helaas nog niet kopen in de supermarkt, maar in de toko is het altijd verkrijgbaar. Je vindt het in de koeling. Wil je meer weten over silken tofu, wat je ermee kunt en hoe gezond en eiwitrijk het is? Lees dan dit artikel met alle informatie over silken tofu.
Nutribullet Exclusive Pastel – Blender – 900 Watt
Smoothie maker, inclusief to go accessoires en digitaal receptenboek. Verkrijgbaar in meerdere kleuren.
Chocolademousse van silken tofu
Voor het maken van deze vegan chocolademousse heb je een blender, nutribullet of keukenmachine nodig. Je blend de silken tofu met de rest van de ingrediënten. Je kunt de mousse in principe direct eten, maar je kunt het het beste laten opstijven in de koelkast, dit verbeterd de textuur aanzienlijk. Een lekkere toevoeging is een shot espresso, dit geeft een heerlijke smaak aan de mousse. Schep de mousse over in vier glaasjes (van 150 milliliter). Wat je ook nog kunt doen is per glaasje een halve eetlepel chiazaad toevoegen. Terwijl de mousse in de koelkast opstijft zorgt het chiazaad ervoor dat deze mooi stevig wordt en je verhoogt daarmee ook de voedingswaarde. De mousse is koud het lekkerst. Je kunt het ook een paar dagen in de koelkast bewaren, het is ook een ideaal mealprep gerecht.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Chocolademousse van silken tofu
4
porties15
minutes0
minuten15
minutesEen romige, eiwitrijke plantaardige chocolademousse van silken tofu. Heerlijk als ontbijt, tussendoortje en handig om mee te nemen ‘on the go’. Ideaal voor mealprep en prima een paar dagen te bewaren in de koelkast. Voeg eventueel een shot espresso en chiazaad toe voor extra smaak en een mooie stevige mousse.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
2 pakjes silken tofu (a 300 gram)
1 eetlepel ahornsiroop (of andere zoetstof)
1,5-2 eetlepels cacaopoeder
4 medjool dadels (ontpit)
snufje zout (optioneel)
2 eetlepels chiazaad (optioneel)
1 shot afgekoelde espresso (optioneel)
BEREIDING
- Pureer 600 gram silken tofu samen met 4 medjoul dadels (ontpit), 1,5 tot 2 eetlepels cacaopoeder, een snufje zout en 1 eetlepel ahornsiroop in de blender of keukenmachine.
- Blend dit tot de dadels helemaal fijn gepureerd zijn. Voeg optioneel een shot afgekoelde espresso toe en blend dit nogmaals door elkaar.
- Schep de mousse over in 4 glaasjes of glazen potjes en voeg optioneel aan elke portie een halve eetlepel chiazaad toe. Roer dit er goed doorheen. Laat de mousse opstijven in de koelkast. Serveer eventueel met (kokos)slagroom, krokante granola, pure chocolade druppels of kokosrasp.
AANTEKENINGEN
- Silken tofu heeft van zichzelf geen uitgesproken smaak. Het is vooral een fijn product door de zachte en romige structuur. Daarom is het ideaal voor desserts, sauzen, ‘cheesecakes’ en deze chocolademousse.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Chocolademousse met avocado
- Vegan chocolademousse van aquafaba
- 10 recepten met avocado
- Tofu bakken in de airfryer
- Krokante tofu uit de oven
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.