Eetspiratie » Mijn favoriete producten van de toko
Mijn favoriete producten van de toko

Mijn favoriete producten van de toko

Mijn favoriete producten van de toko, en dat zijn er nogal wat! De toko of Oosterse supermarkt is mijn favoriete winkel. Ik word gewoon blij van alle kruiden, specerijen, noedels, verse pepers, groente en fruit. Door een toko lopen kan nogal overweldigend zijn. Vooral als je niet zo goed weet wat je nodig hebt en waar je het moet zoeken. In dit artikel deel ik mijn favoriete producten van de toko.

Ik ga niet iedere week naar de toko. Ik heb een apart ‘toko lijstje’ waar ik mijn boodschappen opspaar. Als er redelijk wat boodschappen op het lijstje staan, wordt het weer tijd voor een rondje. Als er ingrediënten op zijn, schrijf ik deze meteen op mijn lijstje. Zo grijp ik nooit mis. Ik ga meestal naar Amazing Oriëntal omdat dit voor mij de dichtstbijzijnde toko is. Ze zijn in veel grote steden in midden en zuiden van het land te vinden. Het is een nette winkel met een groot assortiment. Als ik naar iets specifieks op zoek ben, kan ik ook eerst op hun website checken of ze dit verkopen. Woon je niet in de buurt van een toko? Dan kun je ook online bestellen.

Als je naar de toko gaat is het handig om een boodschappenlijstje mee te nemen. Ik maakte speciaal hiervoor een toko boodschappenlijst. Deze kun je hier gratis downloaden en uitprinten.

Mijn favoriete producten van de toko

1. Rijst en noedels

Sushirijst (Shinode premium Japanse rijst) koop ik alleen maar bij de toko. Ketanrijst (Golden Diamond) is niet bij de supermarkt verkrijgbaar dus deze staat standaard op mijn toko boodschappenlijstje. Je gebruikt deze rijst voor bijvoorbeeld lemper. Zakjes lontong neem ik er ook altijd mee. Ze kosten bijna niks en zijn lang houdbaar.

De noedels die ik meestal koop, zijn udon noedels (Wheatsun udon noodles), de gedroogde en/of de kant en klaar versie. Ook soba noedels (Hakubaku organic soba noodles) haal ik graag bij de toko. Pakjes bamisoep of Indomie gaan ook standaard in mijn mandje. Deze mogen natuurlijk nooit ontbreken.

2. Sauzen en smaakmakers

Ik koop sauzen zoals sojasaus (Kikkoman) en ketjap manis (A Trademark ketjap kental no.1) altijd in literflessen, net als sriracha (Crying Thaiger sriracha chilli sauce) en zoete chilisaus (My chef sweet chili sauce) voor bij de loempia’s. Ik gebruik hier veel van, dus een klein flesje uit de supermarkt heb ik niet zo veel aan. Rijstwijn – ook wel mirin genoemd (Sugoi Hon Mirin 200 milliliter) – gebruik ik voor teriyakisaus, en mijn favoriete saus is de mushroom vegetarian stir fry sauce van Lee Kum Kee. Deze is vegan en past bij allerlei groenten en paddestoelen, makkelijk voor een snelle maaltijd. Sesamolie (Kadoya pure sesame oil) is een favoriet ingrediënt van mij, dit gebruik ik in veel recepten. Zwarte rijstazijn, witte misopasta en gojuchang (Koreaanse chilipasta) zijn ook producten die ik altijd bij de toko meeneem.

3. Kruiden en specerijen

Eigenlijk koop ik alle droge specerijen (kurkuma, komijn, ketoembar enzovoort) altijd bij de toko omdat ze hier grotere verpakkingen hebben en vaak voordeliger zijn. Iets wat ik in een grote bus koop is uienpoeder en knoflookpoeder van het merk Badia, dit heb ik altijd in huis. Daarnaast koop ik ook producten uit de vriezer zoals ingevroren sereh en djeroek poeroet. In de vriezer is dit heel lang houdbaar. Wat ik ook graag koop is verse koriander met de wortels eraan. De wortels kun je invriezen en gebruiken in verschillende gerechten.

4. Droge producten

Sushivellen of norivellen haal ik standaard bij de toko net als rijstvellen voor bijvoorbeeld springrolls. Zeewiersnacks (krokante norichips) is lekker als snack, maar ook om over je sushibowl te verkruimelen. Gebakken uitjes koop ik vaak ook in grote hoeveelheden omdat we dit bijna bij elk Indisch gerecht of soep gebruiken. Kroepoek, zwarte en witte sesamzaadjes koop ik hier ook.

5. Verse producten en uit het vriesvak

Mijn favoriete verse groente bij de toko is babypaksoi of shanghai paksoi. Je koopt deze per 6-8 stuks. Verse cassave koop ik af en toe om cassave chips van te maken. En bakbananen om pisang goreng van te bakken. Tofu (ook bekend als tahoe) en tempeh neem ik mee. Vooral tempeh kun je hier in een grotere hoeveelheid kopen. Silken tofu is een product wat alleen bij de toko verkrijgbaar is. Dit gebruik ik voor desserts en sauzen. Ik gebruik de Unicurd silken tofu red soft 300 gram.

Diepvries edamame (sojaboontjes) leg ik ook altijd in mijn mandje. Deze zijn handig in allerlei Oosterse gerechten, salades en noedelsoepen. En de absolute favoriet van ons gezin is de vegan gyoza van het merk CJ Bibigo (gyoza dumplings tofu). Hiervan gaan er altijd een paar zakken mee naar huis. Voor het maken van loempia’s gebruik ik de diepvries loempiavellen van Tee Yih Jia (215 mm) 40 stuks. Om dumplings te maken gebruik ik ronde dumplingvellen, deze vind je ook in de vriezer. Het is te vinden onder de naam dumpling pastry (Mong Lee Shang frozen dumpling pastry). Voor het maken van pangsit goreng gebruik ik vierkante vellen die gefrituurd kunnen worden. Ook deze pangsitvellen liggen in de vriezer. Je vindt ze onder de naam wonton pastry (Happy Boy Wan Tan pangsit vellen).

6. Zoete producten

Voor het maken van tapiocapudding gebruik ik de Lotus Sago tapioca pearls (small). Deze zijn lang houdbaar en makkelijk te gebruiken. Voor het maken van klepon (zoete kleefrijstballetjes) neem ik Lotus glutionous rice flour (ketanrijst). Voor sommige recepten zoals klepon heb je pandan nodig voor een groene kleur. Hiervoor gebruik ik Koepoe koepoe aroma pasta pandan.

7. Non food

Bij de toko kun je meer dan alleen ‘food’ kopen. Ik kocht hier twee verschillende formaten bamboe stoommandjes. Deze gebruik ik voor het stomen van bapao, gestoomde broodjes (bao buns), lemper en dumplings. Ook kocht ik hier mijn hotpot voor Oosterse bouillonfondue. In dit artikel kun je alles over de hotpot lezen. Een goede vijzel en wok kun je ook het beste bij een toko halen. Bij de meeste toko’s verkopen ze ook een kleine versie (tafelmodel) van een saté barbecue. Deze kun je het hele jaar door gebruiken voor het roosteren van de lekkerste sateetjes.

Mijn boodschappenlijstje voor de toko

Mijn 10 favoriete producten van de toko die je absoluut in jouw mandje moet stoppen:

  1. Sriracha
  2. Zoete chilisaus
  3. Mushroom vegetarian stir fry sauce
  4. Sesamolie
  5. Uienpoeder
  6. Knoflookpoeder
  7. Djeroek poeroet (limoenblad)
  8. Vegan gyoza
  9. Udon noodles en Indomie
  10. Babypaksoi of Shanghai paksoi

Wil je dit artikel bewaren? Pin dan de deze foto met behulp van de button hieronder op een van je Pinterest borden.

Mijn favoriete producten van de toko
Wat moet je kopen bij de toko?

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)