Cassave chips

Cassave chips

Cassave chips doet me denken aan mijn jeugd. Mijn oma bakte altijd stukken of plakjes cassave en bestrooide deze heel simpel met alleen een beetje zout. Dit is nog lekkerder dan chips van een ‘gewone’ aardappel. Dit is mijn favoriete snack!

Cassave is verkrijgbaar in de toko of supermarkt. Lees hier meer over de cassave en andere Indonesische producten. Cassave is glutenvrij, dus ideaal voor mensen die geen gluten verdragen.

Wat heb je nodig?

  • een grote cassave
  • kokosolie of rijstolie om in te bakken
  • flinke snuf zout

Benodigdheden:

  • groot scherp mes
  • stevige dunschiller
  • schuimspaan
  • vergiet
  • keukenpapier
  • wok of pan om in te frituren

Hoe maak je het?

Schil de cassave met een mes of dunschiller en spoel hem af onder de kraan. Dep hem goed droog met keukenpapier en verhit de olie. Snijd met een scherp mes dunne ronde plakjes. Het is een vrij stevige wortel dus kijk goed uit met snijden!

Doe een stukje keukenpapier in een vergiet en bak de plakjes cassave in de olie. Ze worden eerst aan het randje bruin en zodra ze bijna helemaal bruin zijn zijn ze gaar. Laat ze uitlekken in het vergiet en bestrooi direct met zout. Even laten afkoelen en smullen maar!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Pingback: Producten uit de Indonesische keuken - Eetspiratie

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*