Cassave chips

Cassave chips

Je zult vast weleens een zakje cassave kroepoek in je winkelwagentje hebben gelegd. Wat ook erg lekker is en wat niet in het Oosterse schap van de winkel te vinden is, is cassave chips. Mijn oma bakte dit vroeger regelmatig. We aten het als snack. Gewoon heel simpel met een klein snufje zout erover, meer heb je niet nodig. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig om deze chips te maken.

Cassave is verkrijgbaar in de toko of in de grotere supermarkten. Lees hier meer over dit lekkere product. Voor mensen met een vega(n) leefstijl of mensen die geen gluten kunnen verdragen is cassave chips ook geschikt. Van cassave wordt ook glutenvrij meel gemaakt, ook wel bekend als tapiocameel.

Wat handig is, is dat een cassave lang houdbaar is. Hij bederft niet zo snel net zoals bij bijvoorbeeld een pompoen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat het schillen best een klusje is. Ik gebruik hiervoor meestal een dunschiller en een mes. De hoeveelheid chips die je kunt maken hangt af van de grootte van je cassave.

Cassave chips

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Brood en borrelhapjes, Indofood, Oosterse recepten, Tussendoortjes, VeganKeuken: HartigMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Van de cassave wortel kun je heerlijke krokante vega(n) en glutenvrije chips bakken.

Ingrediënten

  • 1 grote cassave

  • ruime hoeveelheid kokosolie of rijstolie

  • 1 snufje zout

Hoe maak je het?

  • Schil de cassave en spoel hem af onder de kraan. Dep hem helemaal droog met keukenpapier en verwarm ondertussen de olie in een wok of diepe pan.
  • Snijd zo dun mogelijke plakjes van de cassave, hoe dunner hoe krokanter.
  • Bak nu in een paar rondes de cassave chips bruin en krokant. Laat ze uitlekken op een bordje met een keukenpapiertje. Bestrooi met een snufje zout.

Aantekeningen

  • Cassave chips is ook een lekker bijgerecht voor bij een rijsttafel.
  • Nori chips is ook een lekkere snack met een Oosters tintje. Je maakt ze van nori vellen en loempia vellen. Kijk hier voor het recept.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

1 Reactie

  1. Pingback: Producten uit de Indonesische keuken - Eetspiratie

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*