Eetspiratie » Cassave chips
Cassave chips

Cassave chips

Cassave chips, niet te verwarren met cassave kroepoek. Cassave is een eetbare wortelknol. Deze knol is een beetje te vergelijken met aardappel, je kunt er alle kanten mee op. Als je cassave vermaalt, krijg je tapiocameel. Dit meel wordt in de keuken gebruikt om iets te binden of in glutenvrije baksels. Zelfs de balletjes in je bubble tea zijn ervan gemaakt. Ik vertel in dit artikel hoe je van cassave krokante chips kunt maken.

Soms vind je cassave bij een grotere supermarkt met een uitgebreide Oosterse afdeling. Maar bij de toko is het altijd verkrijgbaar. Mijn oma leerde mij dat cassave giftig is, maar door deze te verhitten (bakken, frituren of stomen) verdwijnt het giftige stofje en het het veilig om te eten. Je eet cassave chips als snack of als een vegan alternatief voor kroepoek. Ze zijn ook geschikt als onderdeel van een rijsttafel.

Cassave chips

Een cassave heeft een stugge bruine schil. Het is net als bij een pompoen een uitdaging om de schil te verwijderen. Voor mij persoonlijk werkt een dunschiller het beste. Trek lange stroken van boven naar beneden. Daarna spoel je de cassave goed af onder de kraan en dep je deze volledig droog. Een cassave kun je best lang bewaren. Leg deze net als aardappels op een koele en donkere plek.

De chips eet je naturel met een snufje zout. Wat nog lekkerder is: dip ze in sambal mayonaise. Om krokante plakjes te krijgen kun je ze heel dun snijden met een scherp mes. Je kunt er ook plakjes van maken met behulp van een mandoline. Hoe dunner het plakje, hoe krokante de chips.

Cassave chips

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: gemiddeld
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Van de cassave wortel kun je heerlijke krokante vega(n) en glutenvrije chips bakken.

Ingrediënten

  • 1 1 grote cassave

  • ruime hoeveelheid olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)

  • 1 snufje 1 zout naar smaak

Hoe maak je het?

  • Schil de cassave en spoel hem af onder de kraan. Dep hem helemaal droog met keukenpapier en verwarm ondertussen de olie in een wok of diepe pan. Je gaat de plakjes frituren dus zorg dat er voldoende olie in de pan zit.
  • Snijd zo dun mogelijke plakjes van de cassave. Gebruik een scherp mes of een mandoline.
  • Bak nu in een paar rondes de cassave chips bruin en krokant. Laat ze uitlekken op een bordje met een keukenpapiertje. Bestrooi met een snufje zout en serveer en eventueel een dipsaus bij.

Aantekeningen

  • Nori chips is ook een lekkere snack met een Oosters tintje. Je maakt ze van nori vellen en loempia vellen. Kijk hier voor het recept.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE