Soms zie je iets voorbij komen en zonder het geproefd te hebben weet je gewoon dat het heel erg lekker is! Dat had ik dus bij deze nori chips. Nori is het zwarte velletje wat om de sushi heen gerold zit. Je kunt nori voor veel meer dingen gebruiken dan alleen maar sushi. Combineer het met een krokant stukje deeg en een snufje zout en je hebt heerlijke chips waarvan je het bakje meteen leeg eet!
Deze chips kun je op twee manieren maken, je kunt ze bakken in olie of bakken in de oven. Ik heb het allebei geprobeerd en het is allebei lekker. De chips die zijn gebakken in olie hebben een iets intensere smaak. Maar soms heb je geen zin in vettigheid en dan is de variant uit de oven een prima alternatief. Persoonlijk vind ik het makkelijker om ze te bereiden in de oven. Qua smaak vind ik beiden versies lekker, als het maar naar nori smaakt!
Voor dit recept heb je loempia vellen nodig. Deze vellen zijn verkrijgbaar in de grotere supermarkten en uiteraard bij de toko. Je vindt deze vellen in de vriezer. In een pak zitten heel veel vellen, het is dus altijd handig om deze op voorraad te hebben in je vriezer. Ze blijven ook heel lang goed.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)