Nori chips

Nori chips

Soms zie je iets voorbij komen en zonder het geproefd te hebben weet je gewoon dat het heel erg lekker is! Dat had ik dus bij deze nori chips. Nori is het zwarte velletje wat om de sushi heen gerold zit. Je kunt nori voor veel meer dingen gebruiken dan alleen maar sushi. Combineer het met een krokant stukje deeg en een snufje zout en je hebt heerlijke chips waarvan je het bakje meteen leeg eet!

Deze chips kun je op twee manieren maken, je kunt ze bakken in olie of bakken in de oven. Ik heb het allebei geprobeerd en het is allebei lekker. De chips die zijn gebakken in olie hebben een iets intensere smaak. Maar soms heb je geen zin in vettigheid en dan is de variant uit de oven een prima alternatief. Persoonlijk vind ik het makkelijker om ze te bereiden in de oven. Qua smaak vind ik beiden versies lekker, als het maar naar nori smaakt!

Voor dit recept heb je loempia vellen nodig. Deze vellen zijn verkrijgbaar in de grotere supermarkten en uiteraard bij de toko. Je vindt deze vellen in de vriezer. In een pak zitten heel veel vellen, het is dus altijd handig om deze op voorraad te hebben in je vriezer. Ze blijven ook heel lang goed.

Nori chips

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Brood en borrelhapjes, TussendoortjesKeuken: HartigMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

6

porties
Tijd totaal

30

minuten

Nori vellen zijn niet alleen geschikt voor sushi. Samen met loepmpia vellen maak je er heerlijke knapperige chips van.

Ingrediënten

  • 6 loempia vellen

  • 6 nori vellen

  • 1 ei

  • 1 snufje zout

  • (rijst)olie om in te bakken

  • optioneel: sesamzaadjes of chili flakes om de chips mee te bestrooien

Hoe maak je het?

  • Haal het hele pak loempia vellen uit de vriezer en knip deze open zodat de velletjes licht kunnen ontdooien. Dit duurt ongeveer een klein half uurtje. Zet ondertussen de rest van de ingrediënten klaar.
  • Haal nu voorzichtig 6 velletjes los en leg deze even apart. Bedek deze met een vochtige theedoek. Doe de rest van de loempia vellen weer terug in de vriezer. De volgende keer doe je het op dezelfde manier, je kunt de vellen gewoon terug invriezen.
  • Breek het eitje in een schaaltje en kluts deze. Haal de nori vellen alvast uit de verpakking.
  • Ga je de chips bakken (frituren) verhit dan ongeveer 70 milliliter olie in een diep pannetje. Laat deze alvast warm worden. Bereid je de chips in de oven, bekleed dan een bakplaat met bakpapier.
  • Neem een loempia vel en bestrijk deze met ei. Plak hier een nori vel bovenop. Knip nu de vellen in drie repen en de repen weer in kleine vierkantjes. Je haalt ongeveer 5 vierkantjes uit een reep. Zorg dat ze ongeveer even groot zijn zodat ze ook gelijktijdig klaar zijn.
  • Belangrijk is dat je de chips één voor één in de olie legt anders plakken ze allemaal aan elkaar vast. Ook handig is om ze met de deeg kant in de olie te leggen. Ze hoeven maar heel even de olie in, na ongeveer 15 seconden zijn ze al bruin. Bak ze niet te bruin want dan wordt de smaak bitter. Dus even in de olie, bakken tot ze lichtbruin zien en er daarna meteen uitscheppen met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Bak je ze in de oven, leg de vierkantjes dan met de deeglaag naar de bovenkant. Ik gebruik een olie verstuiver om de chips mee in te spuiten, zo wordt het gelijkmatig verdeeld. Het kan ook met een kwastje die je lichtjes in de olie dipt. Verwarm de oven voor op 225 graden en bak de chips tot ze bruin kleuren. Dit duurt ongeveer 4 tot 5 minuten. Blijf erbij!Nori chips
  • Bestrooi de nog warme chips met een snufje zout, sesamzaadjes en chili flakes. Bewaar ze in een luchtdichte bewaardoos of een glazen pot.Nori chips

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

4 Reacties

  1. Als ik loempiavellen zoek vind ik eigenlijk alleen maar rijstvellen. Van die harde, langhoudbare ronde vellen die je moet weken. Zijn die hier ook voor te gebruiken?

    • Hoi Yvonne, nee de rijstvellen zijn hier niet voor geschikt. De loempiavellen vind je in de diepvries bij de toko of bij sommige supermarkten. Het zijn vierkante vellen en gemaakt van bloem. Groetjes, Simone

  2. Hey Simone. Geweldig recept. Wil het echt uitproberen. Zou wel graag een hele reeks op voorhand willen klaarmaken. Daarom mijn vraag: zijn ze na 3 dagen ( bewaren in plastic bewaardoos ) nog steeds krokant? En ik vroeg me ook af of je het ei zou kunnen vervangen door tempura? Ik hoor graag je reactie.

    • Hoi Dirk, leuk dat je het wilt gaan maken! Eerlijk gezegd zijn ze vers gemaakt het lekkerst. Na een dag zijn zo niet meer zo crispy. Ei vervangen door tempura weet ik niet. Het gaat erom dat de vellen aan elkaar plakken. Wellicht zou je het ook met gewoon water kunnen proberen. Het ei fungeert alleen als lijm namelijk. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*