Bagel chips, een combinatie tussen een toastje en een chipje. Je maakt ze in de oven of in de airfryer. Snijd een bagel in dunne plakjes en breng deze op smaak met knoflook en kruiden. Dip ze in je favoriete dipsaus of gebruik ze als croutons in een soep of salade.
Eerder maakte ik al pita chips. Krokante chipjes van stukjes gesneden pitabrood om te dippen in de hummus, labneh (yoghurtdip), knoflookmayonaise of baba ganoush. Bagel chips zijn minstens net zo lekker en heel eenvoudig te maken. Als je gek bent op grote croutons in de soep dan worden deze bagel chips je nieuwe favoriet. Ook geven ze salades een lekkere crunch en bite.
Bagel chips
Om deze chips te maken kun je zowel verse bagels als afbakbagels gebruiken. Ik heb meestal afbakbagels in huis zodat ik altijd chips of croutons kan maken. Ook handig voor als je toastjes nodig hebt, maar je deze niet in huis hebt. Ze passen ook prima op een borrelplank en het is een lekkere snack voor tussendoor. Breng de chips op smaak met de kruiden die je lekker vindt. Ik gebruik een mengeling van Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en uienpoeder. Hoeveelheden zijn niet zo belangrijk, breng de chips op smaak naar eigen inzicht. Je kunt in plaats van ‘droge’ kruiden ook verse ingrediënten gebruiken zoals fijngehakte knoflook, sjalotjes en peterselie. In plaats van olie kun je ook gesmolten boter gebruiken. Kies wat je zelf het lekkerst vindt.
In de airfryer bak je de chips ongeveer 8 tot 10 minuten op 150 graden. In de oven bak je de chips 10 tot 12 minuten op 180 graden. De baktijd kan per oven verschillen. Blijf een beetje in de buurt en zorg dat ze niet verbranden.
Wil je dit artikel bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op één van je Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Bagel chips
30
stuks5
minutes10
minutes15
minutesKrokante chips van bagels, een combinatie van een toastje en een chipje.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
2 bagels
1 -2 eetlepels olijfolie of gesmolten (plantaardige) boter
halve theelepel knoflookpoeder
halve theelepel uienpoeder
halve – hele theelepel gemengde Italiaanse kruiden
zout naar smaak
BEREIDING
- Snijd de bagels in dunne plakjes en doe deze in een schaal.
- Bestrooi met een halve theelepel knoflookpoeder, een halve theelepel uienpoeder, een halve tot hele theelepel Italiaanse kruiden en een snufje zout. Doe de olie of boter erbij en meng alles goed door elkaar.
- Bak de bagelchips 8 – 10 minuten in de airfryer op 150 graden (of 10 – 12 minuten op 180 graden in de oven) tot ze bruin en krokant zijn. Schud of schep ze tussendoor een keertje om zodat ze gelijkmatig bruin worden. De baktijd kan per oven verschillen.
- Serveer de chips met een lekkere dip of gebruik ze als croutons in de soep of in een salade.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Everything bagel seasoning
- Pita chips
- Tempeh chips met sambal mayonaise
- Cassave chips
- Broodje sambal goreng tempeh – je nieuwe favoriet!
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.