Eetspiratie » Banaanpannenkoekjes met een twist
Banaanpannenkoekjes met een twist

Banaanpannenkoekjes met een twist

Banaanpannenkoekjes met een twist, pannenkoekjes met een verborgen groente. Lust ik niet! Dit zinnetje hoorde ik regelmatig uit de mond van mijn jongste. Inmiddels is ze al wat ouder en lust ze van alles. Maar toch heb ik vroeger weleens groente verstopt in gerechten want jonge kinderen zijn van nature geen groenteliefhebbers. Daarom kun je heel goed groente ‘verstoppen’ in pannenkoekjes want dat lusten de meeste kinderen namelijk wel.

Deze pannenkoekjes maakte ik een keer spontaan. Ik zag nog een stukje courgette in mijn koelkast liggen en dacht, die rasp ik door het pannenkoekenbeslag, dat merkt ze vast niet! Nou als een soort Sherlock Holmes werden de pannenkoekjes bestudeerd. Daarna kwam de vraag wat die groene dingetjes waren in de pannenkoek. Ik heb maar eerlijk gezegd dat het courgette was, want dat is familie van de komkommer en die lust ze dus wel. De pannenkoekjes werden zonder te mopperen opgegeten.

Banaanpannenkoekjes met een twist

Courgette wordt wel vaker gebruikt in bakrecepten. In cakes, brownies maar ook rauw in bijvoorbeeld een chocolade smoothie. Deze groente heeft zo’n neutrale smaak dat je het bijna niet proeft. In deze pannenkoekjes voeg ik ook citroenrasp toe en dat combineert heet goed met banaan en courgette. Dus wil je groente verstoppen of pannenkoekjes nog iets voedzamer maken, rasp dan courgette door het beslag.

Een onverwoestbare koekenpan
Koock Amsterdam® Skillet gietijzeren koekenpan

Koock Amsterdam® Skillet gietijzeren koekenpan

Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie!

Banaanpannenkoekjes met een twist

Banaanpannenkoekjes met een twist

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 2 stemmen
Gang: Ontbijt, Lunch, TussendoortjeKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

8

porties
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

20

minuten

Banaanpannenkoekjes met een verstopte groente, namelijk: courgette. Bak heerlijke luchtige pannenkoekjes met banaan en groente. Serveer met honing of ahornsiroop. Heerlijke als ontbijt, lunch of tussendoortje.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 2 rijpe bananen, geprakt

  • halve courgette, geraspt

  • 1 theelepel biologische citroen rasp

  • 1 mespunt kaneel

  • 1 eetlepel havermout

  • 2 eetlepels olie

  • 1 snufje zout (naar wens)

  • optioneel: honing of ahornsiroop

BEREIDING

  • Rasp een halve courgette met de schil en doe deze in een kom samen met 2 rijpe geprakte bananen, 1 eetlepel havermout, 1 theelepel biologische citroenrasp, een mespunt kaneel en een snufje zout. Roer dit tot een beslag.
  • Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak 3 tot 4 pannenkoekjes per ronde. Herhaal dit tot het beslag op is. Serveer de pannenkoekjes met een drizzle honing of ahornsiroop.

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.