Bananenpannenkoekjes of gewoon zoete mini omeletjes met banaan? Het kan allebei! Als ik een overrijpe banaan spot in mijn fruitschaal en ik heb nog eieren in huis dan maak ik er pannenkoekjes van. Deze eet ik meestal als ontbijt. Ik serveer er een flinke schep Griekse yoghurt en nog wat extra vers fruit bij.
Maar eerlijk, deze banaanpannenkoekjes zijn niet hetzelfde als gewone pannenkoeken. Het is een geschikt ontbijt voor als je ‘clean’ wilt eten. Dus puur en zonder toevoegingen. Ze worden ook genoemd in de categorie ‘gezond’ omdat ze maar uit 2 ingrediënten bestaan en er geen bloem of extra suiker aan toegevoegd wordt.
Een andere reden om deze pannenkoekjes te maken is omdat ze lekker zijn en de bereiding niet heel moeilijk is. Nou ja, ze bakken niet hetzelfde als gewone pannenkoeken. Je bakt met 1 banaan en 1 ei, 6 kleine pannenkoekjes.
Baktips voor bananenpannenkoekjes
- gebruik olie om in te bakken, schep een eetlepel olie in de pan en wals dit rond zodat de hele bodem bedekt is
- 1 eetlepel is een pannenkoekje
- bak ze per drie stuks
- zet het vuur niet te hoog
- wacht tot het ei gestold is voordat je hem omdraait
- maak tijdens het bakken de randjes los zodat je de pannenkoekjes kunt schuiven in de pan
- draai de pannenkoekjes om met een grote spatel
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)