Bananenpannenkoekjes of gewoon zoete mini omeletjes met banaan? Het kan allebei! Als ik een overrijpe banaan spot in mijn fruitschaal en ik heb nog eieren in huis dan maak ik er pannenkoekjes van. Deze eet ik meestal als ontbijt. Ik serveer er een flinke schep Griekse yoghurt en nog wat extra vers fruit bij.
Maar eerlijk, deze banaanpannenkoekjes zijn niet hetzelfde als gewone pannenkoeken. Het is een geschikt ontbijt voor als je ‘clean’ wilt eten. Dus puur en zonder toevoegingen. Ze worden ook genoemd in de categorie ‘gezond’ omdat ze maar uit 2 ingrediënten bestaan en er geen bloem of extra suiker aan toegevoegd wordt.
Een andere reden om deze pannenkoekjes te maken is omdat ze lekker zijn en de bereiding niet heel moeilijk is. Nou ja, ze bakken niet hetzelfde als gewone pannenkoeken. Je bakt met 1 banaan en 1 ei, 6 kleine pannenkoekjes.
Baktips voor bananenpannenkoekjes
- gebruik olie om in te bakken, schep een eetlepel olie in de pan en wals dit rond zodat de hele bodem bedekt is
- 1 eetlepel is een pannenkoekje
- bak ze per drie stuks
- zet het vuur niet te hoog
- wacht tot het ei gestold is voordat je hem omdraait
- maak tijdens het bakken de randjes los zodat je de pannenkoekjes kunt schuiven in de pan
- draai de pannenkoekjes om met een grote spatel
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.