Bananenpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes of omeletjes met bananensmaak? Hoe je het ook noemt, ze zijn erg lekker. Ideaal als ontbijtje en kinderen zijn er ook gek op. Voeg een beetje havermout toe om de pannenkoekjes wat steviger te maken, zo kunnen ze niet mislukken.

Wat heb je nodig voor 4 kleine pannenkoekjes?

  • 1 ei
  • snufje kaneel
  • 1 banaan
  • olie om in te bakken
  • 1 eetlepel havermout
  • voor erbij: Griekse yoghurt, vers fruit en kokosrasp

Hoe maak je het?

Prak een banaan in een schaaltje en meng het ei erdoor. Voeg een snufje kaneel en de havermout toe en meng dit goed door elkaar. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep 4 hoopjes van het beslag in de pan. Even wachten tot ze stevig genoeg zijn en draai ze dan met een paletmes of spatel om. Zet het vuur niet te hoog want anders verbranden ze snel!

Serveer er yoghurt en vers fruit bij de bananenpannenkoekjes, garneer met kokosrasp en klaar is je ontbijt!

* Deze pannenkoekjes zijn paleo, als je de Griekse yoghurt weglaat.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

6 Reacties

  1. Hallo Simone,

    Ik heb al eerder geprobeerd om pannenkoekjes met alleen banaan en havermout te maken maar het lukt mij niet goed om ze te bakken. Ze vallen of uit elkaar of ze breken bij het omdraaien. Wat gaat er mis?
    Met vriendelijke groet,
    Alexandra

    • Hoi Alexandra, gebruik je er ook een ei in? Want er moet wel een ingrediënt in zitten wat alles aan elkaar lijmt. Je neemt een flinke eetlepel beslag per pannenkoekje. Hoe kleiner het pannenkoekje, hoe makkelijker hij om te draaien is. Als de onderkant gaar en bruin is dan draai je het pannenkoekje om eventueel met behulp van 2 spatels. Het is dus een kwestie van geduld. Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips. Succes met bakken! Gr. Simone

  2. Hoi,

    Zelf ben ik niet zo’n vriendjes met banaaan :(
    Kan ik in plaats van banaan ook avocado gebruiken en dan het liefst zonder havermout?

    Groetjes

    Betty

  3. Ik ben heel benieuwd wat je er van vind!
    Gr. Simone

  4. Vanochtend gemaakt en gegeten, erg lekker!! Is echt een aanrader.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*