Eetspiratie » Bananenpannenkoekjes
Bananenpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes

Zijn het nu bananenpannenkoekjes of gewoon mini omeletjes met banaan? Het kan allebei! Als ik een overrijpe banaan spot in mijn fruitschaal en ik heb nog eieren in huis dan maak ik er pannenkoekjes van. Deze eet ik meestal als ontbijt. Ik serveer er een flinke schep Griekse yoghurt en nog wat extra vers fruit bij.

Maar eerlijk, deze banaanpannenkoekjes zijn niet hetzelfde als gewone pannenkoeken. Het is een geschikt ontbijt voor als je ‘clean’ wilt eten. Dus puur en zonder toevoegingen. Ze worden ook genoemd in de categorie ‘gezond’ omdat ze maar uit 2 ingrediënten bestaan en er geen bloem of extra suiker aan toegevoegd wordt.

Een andere reden om deze pannenkoekjes te maken is omdat ze lekker zijn en de bereiding niet heel moeilijk is. Nou ja, ze bakken niet hetzelfde als gewone pannenkoeken. Je bakt met 1 banaan en 1 ei, 6 kleine pannenkoekjes.

Baktips voor bananenpannenkoekjes

  • gebruik olie om in te bakken, schep een eetlepel olie in de pan en wals dit rond zodat de hele bodem bedekt is
  • 1 eetlepel is een pannenkoekje
  • bak ze per drie stuks
  • zet het vuur niet te hoog
  • wacht tot het ei gestold is voordat je hem omdraait
  • maak tijdens het bakken de randjes los zodat je de pannenkoekjes kunt schuiven in de pan
  • draai de pannenkoekjes om met een grote spatel

Bananenpannenkoekjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Budget, Ontbijt, VegetarischKeuken: WereldkeukenNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

1

personen
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

15

minuten

Simpele pannenkoekjes met maar twee ingrediënten.

Ingrediënten

  • 1 1 banaan

  • 1 1 ei

  • 1 mespunt 1 kaneel

  • 1 eetlepel 1 olie

Hoe maak je het?

  • Prak de banaan en het ei samen met een mespunt kaneel in een kom.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes zoals hierboven omschreven aan beide kanten bruin en gaar.
  • Serveer met een schep Griekse yoghurt en vers fruit.

Aantekeningen

  • Wil je iets stevigere pannenkoekjes? Voeg er dan een flinke eetlepel havermout aan toe.
  • Een slimme manier om meer groenten binnen te krijgen is om ze ergens in te verstoppen. Deze banaanpannenkoekjes zijn lekker en zoet maar er zitten stiekem veel groenten in.
  • Je kunt van avocado en pompoen ook heerlijke pannenkoeken bakken. Kijk hier en hier voor de recepten.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE