Eetspiratie » Bananenpannenkoekjes
Bananenpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes of gewoon zoete mini omeletjes met banaan? Het kan allebei! Als ik een overrijpe banaan spot in mijn fruitschaal en ik heb nog eieren in huis dan maak ik er pannenkoekjes van. Deze eet ik meestal als ontbijt. Ik serveer er een flinke schep Griekse yoghurt en nog wat extra vers fruit bij.

Maar eerlijk, deze banaanpannenkoekjes zijn niet hetzelfde als gewone pannenkoeken. Het is een geschikt ontbijt voor als je ‘clean’ wilt eten. Dus puur en zonder toevoegingen. Ze worden ook genoemd in de categorie ‘gezond’ omdat ze maar uit 2 ingrediënten bestaan en er geen bloem of extra suiker aan toegevoegd wordt.

Een andere reden om deze pannenkoekjes te maken is omdat ze lekker zijn en de bereiding niet heel moeilijk is. Nou ja, ze bakken niet hetzelfde als gewone pannenkoeken. Je bakt met 1 banaan en 1 ei, 6 kleine pannenkoekjes.

Baktips voor bananenpannenkoekjes

  • gebruik olie om in te bakken, schep een eetlepel olie in de pan en wals dit rond zodat de hele bodem bedekt is
  • 1 eetlepel is een pannenkoekje
  • bak ze per drie stuks
  • zet het vuur niet te hoog
  • wacht tot het ei gestold is voordat je hem omdraait
  • maak tijdens het bakken de randjes los zodat je de pannenkoekjes kunt schuiven in de pan
  • draai de pannenkoekjes om met een grote spatel

Bananenpannenkoekjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 3 stemmen
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

1

personen
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

15

minuten

Simpele pannenkoekjes met maar twee ingrediënten.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 banaan

  • 1 ei

  • 1 mespunt kaneel

  • 1 eetlepel olie

BEREIDING

  • Prak de banaan en het ei samen met een mespunt kaneel in een kom.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes zoals hierboven omschreven aan beide kanten bruin en gaar.
  • Serveer met een schep Griekse yoghurt en vers fruit.

AANTEKENINGEN

  • Wil je iets stevigere pannenkoekjes? Voeg er dan een flinke eetlepel havermout aan toe.
  • Een slimme manier om meer groenten binnen te krijgen is om ze ergens in te verstoppen. Deze banaanpannenkoekjes zijn lekker en zoet maar er zitten stiekem veel groenten in.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.