Eetspiratie » Kruidnagel tip
Kruidnagel tip

Kruidnagel tip

Kruidnagel tip, handig als je nooit meer je kruidnagels in je gerecht wilt kwijtraken. Als je net als ik regelmatig een stoofgerecht maakt of Indische gerechten kookt dan gebruik je ongetwijfeld kruidnagels. Zelf ben ik gek op deze specerij Ik verwerk kruidnagels in mijn soepen, chai thee en in veel Indische recepten zoals daging smoor en smoor ajam. De oplossing ligt waarschijnlijk gewoon in je voorraadkast.

Om je kruiden en specerijen niet kwijt te raken in gerechten bestaan er bijvoorbeeld kruiden eieren of wordt er soms een thee – ei gebruikt. Een ander voorbeeld een is bouquet garni. Je bindt verse en/of gedroogde kruiden samen met een (kook)touwtje en doet dit in een soep of stoofschotel. Als het gerecht klaar is vis je het bosje er weer uit. Het heeft dan alle smaken afgegeven en zijn werk gedaan.

Kruidnagel tip

Mijn tip is, neem een halve ui en steek hier de kruidnagels in die je nodig hebt. Leg de ui in de pan of de slowcooker en zorg dat de kruidnagels in het vocht liggen. Zo geven ze smaak af. Als je gerecht klaar is vis je hem er in zijn geheel weer uit. In de Indonesische keuken wordt veel gebruik gemaakt van kruidnagel en op deze manier stoven ze heel gemakkelijk in je gerecht mee. Kruidnagel is gezond en geeft veel smaak af. Hou je niet van de sterke smaak van kruidnagel, ben dan een beetje terughoudend met de hoeveelheid. Neem dan bijvoorbeeld de helft dan de hoeveelheid die in een recept aangegeven staat. Een andere optie is gemalen kruidnagel poeder maar dat is lastiger te doseren vind ik persoonlijk.

Gerechten met kruidnagel:

Andere toepassingen voor kruidnagel:

  • In Indonesië wordt kruidnagel gebruikt tegen kiespijn.
  • Kruidnagel kun je meekoken in rijst voor en lekkere smaak.
  • In koek en speculaaskruiden is kruidnagel een hoofdbestanddeel.
  • Chai thee krijgt een kruidige smaak door kruidnagel.
  • In winterse drankjes zoals glühwein of een kruidig drankje met cranberry
  • Spekkoek krijgt zijn kruidige smaak door onder andere kruidnagel.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)