Kruidnagel tip, handig als je nooit meer je kruidnagels in je gerecht wilt kwijtraken. Als je net als ik regelmatig een stoofgerecht maakt of Indische gerechten kookt dan gebruik je ongetwijfeld kruidnagels. Zelf ben ik gek op deze specerij Ik verwerk kruidnagels in mijn soepen, chai thee en in veel Indische recepten zoals daging smoor en smoor ajam. De oplossing ligt waarschijnlijk gewoon in je voorraadkast.
Om je kruiden en specerijen niet kwijt te raken in gerechten bestaan er bijvoorbeeld kruideninfusers of wordt er soms een thee – ei gebruikt. Een ander voorbeeld een is bouquet garni. Je bindt verse en/of gedroogde kruiden samen met een (kook)touwtje en doet dit in een soep of stoofschotel. Als het gerecht klaar is, vis je het bosje er weer uit. Het heeft dan alle smaken afgegeven en zijn werk gedaan.
Kruiden infuser ”Gusto” – Gefu
Raak nooit meer kruidnagels, steranijs of laurierblaadjes kwijt met deze kruideninfuser!
Mijn tip is, neem een halve ui en steek hier de kruidnagels in die je nodig hebt. Leg de ui in de pan of de slowcooker en zorg dat de kruidnagels in het vocht liggen. Zo geven ze smaak af. Als je gerecht klaar is vis je hem er in zijn geheel weer uit. In de Indonesische keuken wordt veel gebruik gemaakt van kruidnagel en op deze manier stoven ze heel gemakkelijk in je gerecht mee. Kruidnagel is gezond en geeft veel smaak af. Hou je niet van de sterke smaak van kruidnagel, ben dan een beetje terughoudend met de hoeveelheid. Neem dan bijvoorbeeld de helft dan de hoeveelheid die in een recept aangegeven staat. Een andere optie is gemalen kruidnagel poeder maar dat is lastiger te doseren vind ik persoonlijk.
Hoi, ik ben Simone!
Op Eetspiratie deel ik alles wat ik weet over koken met jou. Je vindt hier meer dan 900 recepten, variërend van Indische en Indonesische gerechten, slowcooker- en multicooker recepten tot voedzame, eiwitrijke vegan maaltijden.
Mijn recepten zijn niet alleen geïnspireerd door mijn Indonesische roots, maar ook door smaken uit allerlei keukens. Ik deel gerechten zoals mijn oma en moeder ze vroeger maakten, maar dan Eetspiratie-proof, met mijn eigen persoonlijke twist.
Ik wil jou ‘eetspireren’: laten zien dat koken leuk is, dat ook jij Indische gerechten kunt maken, dat tofu geweldig is en dat koken met groenten verrassend lekker kan zijn. Of je nu op zoek bent naar een makkelijk recept, waardevolle kooktips of hulp bij slowcooking – je vindt het allemaal op Eetspiratie.nl.
Meer weten over mij en mijn verhaal?
Klik dan hier en volg mij op social media!
Als je via deze advertentie of een van de andere affiliate links op mijn website iets bestelt, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra's, maar het helpt mij om mijn site te onderhouden en nieuwe content te blijven maken. Dus als je iets nodig hebt van
Bol.com, overweeg dan om via mijn link te shoppen en steun daarmee mijn blog. Bedankt!
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.
Functionele cookies
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Analytische cookies
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing cookies
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.