Kruidnagel tip

Kruidnagel tip

Als je net als ik regelmatig een stoofgerecht maakt of Indische gerechten kookt dan gebruik je regelmatig kruidnagels. Zelf ben ik gek op kruidnagel. Ik doe kruidnagel in mijn soepen, chai thee en in veel Indische recepten. Die kruidnagels raak je vaak kwijt in je gerecht. Ik heb een handige kruidnagel tip zodat je ze altijd kunt terugvinden.
Heb je wel eens een kruidnagel in je mond gehad? Dat is niet heel erg lekker!

Wat ga je doen?

Je neemt een halve ui en steekt hier een aantal kruidnagels in en legt hem in de pan of slowcooker. Als je gerecht klaar is vis je hem er in zijn geheel weer uit. In de Indonesische keuken wordt veel gebruik gemaakt van kruidnagel en op deze manier stoven ze heel gemakkelijk in je gerecht mee. Kruidnagel is heel gezond en in een gerecht kun je er best een aantal gebruiken voor een lekkere kruidige smaak.

Een paar lekkere gerechten met kruidnagel zijn bijvoorbeeld:

Het is ook lekker om een aantal kruidnagels mee te koken in de rijst. Wist je dat ze in Indonesië een kruidnagel gebruiken tegen kiespijn? Je neemt dan een kruidnagel in je mond en plaatst deze op de pijnlijke plek om die te verzachten.

Meer handige tips vind je onder de tag ‘Tips & Trucs’ zoals bijvoorbeeld:

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

2 Reacties

  1. Je kan ook de ingrediënten die je niet op eet in een thee-ei / kruidenbuiltje of zo iets dergelijks doen, gerecht klaar, dan verwijderen, je weet zeker dat er niets achter blijft.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*