Spekkoek bakken doe je niet ‘even’. Het is een hele klus waar je bijna een halve dag mee bezig bent. Dit is dus erg leuk als je een keer in de bakmodus staat en je ergens een vrije dag of een vrij weekend hebt. En je kunt geen spekkoek maken zonder roomboter en suiker. Trust me, ik heb het geprobeerd. Zonde van de tijd en de ingrediënten. Zonder die ingrediënten mag je het geen spekkoek noemen en zou ik een elleboogje hebben gekregen van mijn oma.
Een spekkoek bak je laagje voor laagje. Ja, je leest het goed, elk laagje wordt apart gebakken. Ook blijf je hier continue bij. Je maakt het beslag en verdeeld dat over twee kommen, een met wit beslag en een met donker beslag. Je doet een dun laagje wit in de bakvorm en bakt deze een paar minuten tot hij gaar is. Vervolgens haal je de bakvorm uit de oven, doet een laagje donker beslag in de bakvorm en bakt ook dit laagje gaar. Dit doe je net zolang totdat het beslag op is. Dus nu weet je waarom het zoveel tijd kost om zo’n heerlijke spekkoek te maken.
Spekkoek
Spekkoek eet je niet als een dikke plak cake. Je snijd een heel dun plakje af, zo heb ik het geleerd. Wij pelden vroeger de laagjes eraf of aten het op een boterham. Een spekkoek kun je prima invriezen. Je bakt deze in een springvorm en snijd deze in punten. Verpak de punten met een stukje huishoudfolie. Je kunt steeds een punt uit de vriezer halen en deze laten ontdooien. Hij smaakt uit de vriezer nog steeds erg lekker.
Keukenbenodigdheden:
- 3 beslagkommen
- 2 eetlepels
- kleine ronde springvorm (20 cm)
- handmixer of keukenmachine
- maatbeker
- spatel
- bakpapier
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE