Eetspiratie » Chinese bosui pannenkoekjes
Chinese bosui pannenkoekjes

Chinese bosui pannenkoekjes

Chinese bosui pannenkoekjes. Bosui of lente-ui, het is maar hoe je het wilt noemen. Ik noem het altijd bosui en het is voor mij (net als sambal) een onmisbaar ingrediënt in de keuken. Wat mij betreft kun je overal bosui bij eten. Bosui geeft kleur en pit aan je gerecht. Deze bosui pannenkoekjes zijn echt megalekker vooral als je deze dipt in chilisaus.

Scallion pancakes worden deze pannenkoekjes ook wel genoemd. Dit gerecht is heel bekend in China maar ook in andere Aziatische landen. Eerder maakte ik Koreaanse courgette pannenkoekjes en groentepannenkoekjes, ze zijn verslavend lekker. Deze Chinese pancakes zou je ook mini platbroodjes kunnen noemen. Ze zijn namelijk krokant, de structuur lijkt op knapperig brood en qua smaak lijkt het veel op een loempia.

Chinese bosui pannenkoekjes

Voor deze pannenkoekjes maak je een simpel deeg van bloem en warm water. Het maken van dit deeg doe je een beetje op gevoel. Plakt het teveel? Voeg dan nog een beetje bloem toe. Is het te droog? Voeg dan een beetje extra water toe. Blijf kneden tot je een mooi soepel deegje hebt. Met dit recept maak je 4 pannenkoeken die je in vierkantjes knipt.

Chinese bosui pannenkoekjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Brood en borrelhapjes, Budget, Oosterse recepten, Tussendoortjes, Vegan, VegetarischKeuken: ChineesNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Bosui is onmisbaar in mijn keuken. Met bosui kun je heerlijke Chinese bosui pannenkoekjes bakken. Ideaal als snack, lichte lunch of als bijgerecht.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 250 gram 250 bloem + extra voor het uitrollen van het deeg

  • 125 milliliter 125 warm water

  • 4 4 bosuitjes

  • 1 flinke teen 1 knoflook

  • 1 1 rode peper

  • 1 snufje 1 grof zeezout

  • rijstolie of zonnebloemolie

  • dipsausjes naar smaak

Hoe maak je het?

  • Begin met het maken van het deeg. Doe de bloem met het warm water in een kom en maak er met de hand of met behulp van een spatel een soepel deeg van. Voeg indien nodig extra water of bloem toe tot het deeg niet meer plakt. Dek het deeg af en zet het even apart tot gebruik.
  • Snijd de bosui in fijne ringetjes. Hak de knoflook en de rode peper heel fijn. Meng dit samen met de bosui en een snufje zout en zet even apart.
  • Bestuif je werkblad met bloem en verdeel het deeg in vier stukjes. Rol met een deegroller een stukje deeg uit op je werkblad. Het mag een mooie dunne pannenkoek worden. Als het deeg plakt, strooi dan een beetje bloem op de deeg en veeg het er met je hand overheen. Maak er een zo groot mogelijke pannenkoek van.
  • Neem een flinke eetlepel van het bosuimengsel en verdeel deze over de pannenkoek. Rol het deeg vervolgens op van onder naar boven. Het rolletje lijkt een beetje op een sigaar. Rol dit nu zo op dat het op een slakkenhuisje lijkt. Druk het plat met je hand en rol het deeg plat met de deegroller tot een pannenkoek. Doe dit weer met behulp van een beetje bloem zodat het deeg niet plakt.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes bruin en krokant. Je kunt ze heel laten of in reepjes of driehoekjes snijden. Serveer de bosui pannenkoekjes met dips. Je kunt ze zowel warm als koud eten. Bosui pannenkoekjes

Aantekeningen

  • Je eet Chinese bosui pannenkoekjes als snack en je dipt ze in sausjes zoals, chilisaus, sojasaus of hoisinsaus. Je kunt ze ook serveren als onderdeel van een Oosterse borrelplank.
  • Ook als lichte lunch zijn deze pannenkoekjes heerlijk. Bij Chinese tomatensoep of een andere lekkere Oosters getinte soep is het een handig bijgerecht.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE