Chinese bosui pannenkoekjes. Bosui of lente-ui, het is maar hoe je het wilt noemen. Ik noem het altijd bosui en het is voor mij (net als sambal) een onmisbaar ingrediënt in de keuken. Wat mij betreft kun je overal bosui bij eten. Bosui geeft kleur en pit aan je gerecht. Deze bosui pannenkoekjes zijn echt megalekker vooral als je deze dipt in chilisaus.
Scallion pancakes worden deze pannenkoekjes ook wel genoemd. Dit gerecht is heel bekend in China maar ook in andere Aziatische landen. Eerder maakte ik Koreaanse courgette pannenkoekjes en groentepannenkoekjes, ze zijn verslavend lekker. Deze Chinese pancakes zou je ook mini platbroodjes kunnen noemen. Ze zijn namelijk krokant, de structuur lijkt op knapperig brood en qua smaak lijkt het veel op een loempia.
Chinese bosui pannenkoekjes
Voor deze pannenkoekjes maak je een simpel deeg van bloem en warm water. Het maken van dit deeg doe je een beetje op gevoel. Plakt het teveel? Voeg dan nog een beetje bloem toe. Is het te droog? Voeg dan een beetje extra water toe. Blijf kneden tot je een mooi soepel deegje hebt. Met dit recept maak je 4 pannenkoeken die je in vierkantjes knipt.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE