Eetspiratie » Chinese bosui pannenkoekjes
Chinese bosui pannenkoekjes

Chinese bosui pannenkoekjes

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Chinese bosui pannenkoekjes, een lekker bijgerecht, snack of borrelhapje. Bosui of lente-ui, het is maar hoe je het wilt noemen. Het is voor mij een onmisbaar ingrediënt in de keuken. Bosui geeft kleur en pit aan je gerecht. In ringetjes gesneden, opgekruld in ijswater en zelfs gegrild, het is een lekkere toevoeging aan allerlei gerechten. Deze bosui pannenkoekjes zijn lekker knapperig en heerlijk met een dip.

Scallion pancakes worden deze pannenkoekjes ook wel genoemd. Dit gerecht is populair in China maar ook in andere Aziatische landen. Eerder maakte ik Koreaanse courgette pannenkoekjes en groentepannenkoekjes, ze zijn allemaal verslavend lekker. Deze Chinese pancakes zou je kunnen vergelijken met mini flatbreads. Ze zijn namelijk krokant, de structuur lijkt op knapperig brood en qua smaak lijkt het op een loempia.

Chinese bosui pannenkoekjes

Voor deze pannenkoekjes maak je een simpel deeg van bloem en warm water. Het maken van dit deeg doe je een beetje op gevoel. Plakt het teveel? Voeg dan nog een beetje bloem toe. Is het te droog? Voeg dan een beetje extra water toe. Blijf kneden tot je een mooi soepel deegje hebt. Met dit recept maak je vier pannenkoekjes. Knip ze in vierkantjes of stukjes en serveer ze met lekkere dips. Je kunt ze bakken en vervolgens bewaren in de koelkast of zelfs invriezen. Laat ze ontdooien en bak ze weer krokant in de pan met een beetje olie.

Een onverwoestbare koekenpan
Koock Amsterdam® Skillet gietijzeren koekenpan

Koock Amsterdam® Skillet gietijzeren koekenpan

Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie!

Chinese bosui pannenkoekjes

Chinese bosui pannenkoekjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 4 stemmen
Gang: Bijgerecht, SnackKeuken: AziatischNiveau: Gemiddeld
Porties

4

porties
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

45

minuten

Chinese bosui pannenkoekjes, een heerlijke snack, borrelhapje of bijgerecht. Knip of snijd ze in puntjes en serveer de knapperige pannenkoekjes met je favoriete dipsaus.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 250 gram bloem + extra voor het uitrollen van het deeg

  • 150 milliliter warm water

  • 4 bosuitjes, in ringetjes gesneden

  • 1 teen knoflook, fijngehakt

  • 1 rode peper, fijngesneden

  • grof zeezout

  • rijstolie of zonnebloemolie

  • dipsausjes naar smaak

BEREIDING

  • Begin met het maken van het deeg. Doe 250 gram bloem met 150 milliliter warm water en een snufje zout in een kom en roer dit met een spatel door elkaar. Als het roeren niet meer lukt ga je het deeg verder kneden met de hand. Kneed het tot een soepel deeg en maak er een deegbal van. Voeg eventueel extra bloem toe als het deeg nog een beetje plakt. Dek het deeg af en zet het even apart tot gebruik.
  • Snijd 4 bosuitjes in fijne ringetjes. Hak de teen knoflook en de rode peper heel fijn. Meng dit samen met de bosui en een snufje zout en zet even apart.
  • Bestuif je werkblad met bloem en verdeel het deeg in vier stukjes. Rol met een deegroller een stukje deeg uit op je werkblad. Het mag een mooie dunne pannenkoek worden. Als het deeg plakt, strooi dan een beetje bloem op de deeg en veeg het er met je hand overheen. Maak er een zo groot mogelijke pannenkoek van.
  • Neem een flinke eetlepel van het bosuimengsel en verdeel dit over de pannenkoek. Rol het deeg vervolgens op van onder naar boven. Het rolletje lijkt een beetje op een sigaar of lange dunne worst. Rol dit nu zo op dat het op een slakkenhuisje lijkt. Druk het plat met je hand en rol het deeg plat met de deegroller tot een kleine pannenkoek. Doe dit weer met behulp van een beetje bloem zodat het deeg niet plakt.
  • Verhit een halve eetlepel olie per pannenkoekje in een koekenpan en bak de pannenkoekjes om en om bruin en krokant. Je kunt ze heel laten of in reepjes of driehoekjes snijden. Serveer de bosui pannenkoekjes met dips. Je kunt ze zowel warm als koud eten.Bosui pannenkoekjes

AANTEKENINGEN

  • Je eet Chinese bosui pannenkoekjes als snack en je dipt ze in sausjes zoals, chilisaus, sojasaus of hoisinsaus. Je kunt ze ook serveren als onderdeel van een Oosterse borrelplank. Ook als lichte lunch zijn deze pannenkoekjes heerlijk. Bij Chinese tomatensoep of een andere lekkere Oosters getinte soep is het een handig bijgerecht.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!