Chinese bosui pannenkoekjes

Chinese bosui pannenkoekjes

Bosui of lente-ui, het is maar hoe je het wilt noemen. Ik noem het altijd bosui en het is voor mij -net als sambal- een onmisbaar ingrediënt in de keuken. Wat mij betreft kun je overal bosui bij eten. Bosui geeft kleur en pit aan je gerecht. Deze Chinese bosui pannenkoekjes zijn echt megalekker vooral als je deze dipt in chilisaus.

Scallion pancakes worden deze pannenkoekjes ook wel genoemd. Dit gerecht is heel bekend in China maar ook in andere Aziatische landen. Eerder maakte ik Koreaanse courgette pannenkoekjes, deze lijken qua basisingrediënten veel op deze pannenkoekjes.

Je zou ze in plaats van pannenkoekjes ook mini platbroodjes kunnen noemen. Ze zijn namelijk krokant, de structuur lijkt op knapperig brood en qua smaak lijkt het veel op een loempia.

Voor deze pannenkoekjes maak je een simpel deeg van bloem en warm water. Het maken van dit deeg doe je een beetje op gevoel. Plakt het teveel? Voeg dan nog een beetje bloem toe. Is het te droog? Voeg dan een beetje extra water toe. Blijf kneden tot je een mooi soepel deegje hebt. Met dit recept maak je 4 pannenkoeken die je in vierkantjes knipt.

Chinese bosui pannenkoekjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Brood en borrelhapjes, Budget, Oosterse recepten, Tussendoortjes, Vegan, VegetarischKeuken: ChineesMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Bosui is onmisbaar in mijn keuken. Met bosui kun je heerlijke Chinese bosui pannenkoekjes bakken. Ideaal als snack, lichte lunch of als bijgerecht.

Ingrediënten

  • 250 gram bloem + extra voor het uitrollen van het deeg

  • 125 milliliter warm water

  • 4 bosuitjes

  • 1 flinke teen knoflook

  • 1 rode peper

  • 1 snufje grof zeezout

  • rijstolie of zonnebloemolie

  • dipsausjes naar smaak

Hoe maak je het?

  • Begin met het maken van het deeg. Doe de bloem met het warm water in een kom en maak er met de hand – ik gebruikte een spatel- een soepel deeg van. Voeg indien nodig extra water of bloem toe tot het deeg niet meer plakt. Dek het deeg af en zet het even apart tot gebruik.
  • Snijd de bosui in fijne ringetjes. Hak de knoflook en de rode peper heel fijn. Meng dit samen met de bosui en een snufje zout en zet even apart.
  • Bestuif je werkblad met bloem en verdeel het deeg in vier stukjes. Rol met een deegroller een stukje deeg uit op je werkblad. Het mag een mooie dunne pannenkoek worden. Als het deeg plakt, strooi dan een beetje bloem op de deeg en veeg het er met je hand overheen. Maak er een zo groot mogelijke pannenkoek van.
  • Neem een flinke eetlepel van het bosuimengsel en verdeel deze over de pannenkoek. Rol het deeg vervolgens op van onder naar boven zoals je ook doet bij ‘gewone’ pannenkoeken. Vouw de zijkanten naar binnen en druk het plat met je handen. Vouw het deeg nu een paar keer op, druk het plat en rol het vervolgens weer uit tot een platte pannenkoek. Doe dit weer met behulp van een beetje bloem zodat het deeg niet plakt.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes bruin en krokant. Je kunt ze heel laten of in reepjes of driehoekjes snijden. Serveer de bosui pannenkoekjes met dips. Je kunt ze zowel warm als koud eten.Bosui pannenkoekjes

Aantekeningen

  • Je eet Chinese bosui pannenkoekjes als snack en je dipt ze in sausjes zoals, chilisaus, sojasaus of hoisinsaus. Je kunt ze ook serveren als onderdeel van een Oosterse borrelplank.
  • Ook als lichte lunch zijn deze pannenkoekjes heerlijk. Bij Chinese tomatensoep of een andere lekkere Oosters getinte soep is het een handig bijgerecht.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*