5 x recepten met ui. Als er een ingrediënt is die in mijn keuken nooit ontbreekt is het wel ui! Ui is de basis van veel van mijn recepten. In bijna elke boemboe die ik maak is het eerste ingrediënt een ui. Mijn favoriete ui is de bosui. Deze ui ken je misschien ook wel als lente-ui. Bosui staat standaard op mijn boodschappenlijstje. Omdat ik gek ben op ui, dit een vrij goedkoop product is en je er lekkere gerechten mee kunt maken zette ik 5 recepten met ui voor je op een rij.
In mijn voorraadkast vind je altijd rode uien en gele uien en in mijn koelkast heb ik meestal een aantal bosjes bosui. Bijna elke dag gebruik ik wel een ui (of meer) voor mijn gerechten. Ik eet ze rauw (bij bijvoorbeeld bruine bonen), gekookt (in een soep) of gebakken op bijvoorbeeld een kaas-uienbrood. Bosui is een lekkere en mooie garnering maar ook geschikt voor een olie of in een soep. Met ui kun je alle kanten op!
Wist je dat je je eigen bosuitjes kunt kweken? Meestal snijd je de ‘kontjes’ van de stengels af, waar de worteltjes aan zitten. Als je deze stengeltjes met de worteltjes in een glas water zet schieten er weer nieuwe worteltjes uit en gaat je bosui aan de bovenkant weer groeien. Vergeet niet elke dag het water even te verversen. Lees hier hoe je bosui vers kunt houden en hoe je het gebruikt.
5 x recepten met ui
Gember/bosui olie
Dit is echt mijn allerliefste lievelingsrecept! Geen idee of dat goed Nederlands is maar hiermee wil ik aangeven dat ik dit heel erg lekker vind. Deze scallion oil heeft wat mij betreft de echte Oosterse smaak. Het is klaar binnen 10 minuten en je kunt het combineren met allerlei gerechten. Het lekkerst vind ik deze olie met de Chinese fried rice (Chinese nasi goreng), komkommer en een stukje gebakken kipfilet.
Uiensoep, maar dan net even anders! Met een paar simpele ingrediënten zet je binnen een uurtje een lekkere uiensoep op tafel. Door de toevoeging van rode peper en ketjap, krijgt deze soep een Indofood tintje. En voor de liefhebber kun je er nog een steranijs aan toevoegen voor een extra volle smaak.
Deze pannenkoekjes zijn ideaal als je nog wat bosuitjes in je koelkast hebt liggen die op ‘moeten’. Ook is het een lekkere snack met dip zoals zoete chilisaus. Bij Chinese tomatensoep is het een heerlijk bijgerecht.
In dit simpele en snelle recept is de bosui de smaakmaker. Het gerecht is simpel. Het bestaat uit gekruid gehakt geserveerd met rijst en als topping heel veel bosui. Naast dat de bosui zorgt voor veel kleur, heeft het ook een pittige en frisse smaak. De bosui is dan ook onmisbaar bij dit gerecht.
Ook gebakken uitjes staan bijna dagelijks bij ons op tafel. Bij gerechten zoals nasi goreng of bamisoep mogen deze cripsy uitjes natuurlijk niet ontbreken. Gebakken uitjes kopen is makkelijk maar zelf maken kan natuurlijk ook.
Hoi, ik ben Simone en op mijn blog Eetspiratie deel ik mijn allerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische gerechten tot slowcooker recepten en praktische kooktips. Eetspiratie, voor jouw dagelijkse culinaire inspiratie. Wil je meer over mij en mijn blog weten, klik dan hier en/of volg mij op social media! Liefs Simone
Als je via deze advertentie of een van de andere affiliate links op mijn website iets bestelt, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra's, maar het helpt mij om mijn site te onderhouden en nieuwe content te blijven maken. Dus als je iets nodig hebt van Bol.com, overweeg dan om via mijn link te shoppen en steun daarmee mijn blog. Bedankt!
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.
Functionele cookies
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Analytische cookies
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing cookies
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.