Snelle wok met gehakt en bosui

Snelle wok met gehakt en bosui

Dit gerecht is gebaseerd op een Koreaans recept genaamd: Korean beef. Het is een gerecht in de categorie ‘low budget’. Met een paar ingrediënten zet je snel een lekker gerecht op tafel. Het recept is niet hetzelfde als het origineel, ik heb er mijn eigen variant van gemaakt. Ik gebruik namelijk niet alleen beef (rundvlees) maar kipgehakt of half om half gehakt. Deze snelle wok met gehakt en bosui is ideaal voor een doordeweekse dag.

Dit gerecht is redelijk low budget. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Het grootste gedeelte van de ingrediënten zijn basis ingrediënten en heb je meestal wel in je voorraadkast. In dit artikel kun je lezen wat er zoal in mijn voorraadkast staat. Wil je het gerecht een beetje oppimpen? Kook er dan een eitje bij, bak een spiegelei of omelet. Serveer er een komkommersalade naast of gestoomde broccoli. Je kunt dit gerecht zo duur maken als je zelf wilt.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram kipgehakt of half om half gehakt
  • 4 eetlepels sojasaus (lees hier welke sojasaus ik gebruik)
  • 2 eetlepels honing
  • 2 centimeter verse gember
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een half verkruimeld bouillonblokje
  • sambal oelek naar smaak
  • 4 bosuitjes
  • 1 eetlepel ketjap manis (lees hier welke ketjap ik gebruik)
  • olie om in te bakken
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 kopjes rijst (1 per persoon)
  • optioneel: sesamzaadjes, gebakken ei, kroepoek, komkommer, partje limoen, broccoli

Hoe maak je het?

Dit gerecht is snel klaar. Begin met het koken van de rijst, zet vast een pan water op en verhit een scheutje olie in een koekenpan.

Snipper de ui fijn, rasp de knoflook en gember en snijd de bosui in fijne ringetjes. Leg de bosui apart want deze is voor de garnering. Fruit in de olie de ui, knoflook, gember en sambal oelek aan. Gebruik sambal naar smaak, ik gebruikte een bescheiden eetlepel.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Kook ondertussen de rijst. Ik gebruik een kopje rijst persoon. Mijn gezin bestaat uit 4 personen. Ik neem dan 4 kopjes rijst en 8 kopjes water. Zo kan je rijst eigenlijk niet mislukken.

Snelle wok met gehakt en bosui

Hoe nu verder?

Voeg nu het gehakt toe aan de koekenpan en rul het op hoog vuur tot het bruin is. Giet tussendoor het overtollige vocht af wat uit het gehakt komt. Voeg nu het groentebouillonpoeder, sojasaus en de honing toe en meng het goed door elkaar tot het gehakt een beetje glanst. Voeg als laatste een eetlepel ketjap manis toe en schep het nog even goed om. Proef of het gehakt op smaak is.

Snelle wok met gehakt en bosui

Serveren

Je kunt dit gerecht zoveel uitbreiden als je wilt. In principe wordt Korean beef enkel gegeten met rijst en bosui. Dat is op zich al erg lekker maar je kunt er nog allerlei andere dingen aan toevoegen. Ik serveerde er naast rijst en bosui ook nog gestoomde broccoli, sesamzaadjes en een spiegeleitje bij. Dit gerecht viel erg goed in de smaak!

Wil je er een vegetarische variant van maken? Vervang dan het gehakt door tahoe of tempeh.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*