Geroosterde broccoli uit de oven of airfryer, dé lekkerste manier om je broccoli te bereiden. Ik kan er niks aan doen, ik hou gewoon van broccoli. Deze groente kan ik elke dag wel eten. En dan bedoel ik geen doodgekookte bleke slappe broccoli. Rauwe broccoli zul je mij ook niet zien eten. Maar heerlijke fris groene gestoomde broccoliroosjes of licht geblakerde geroosterde broccoli daar word ik dus blij van.
Ik heb ook nog een handige broccoli tip. Soms vind je in je groentela een verdwaalde stronk broccoli. Deze ziet er niet meer groen en fris uit, maar geel en eigenlijk niet goed genoeg meer om te eten. Wat ik altijd doe (en ik doe hetzelfde met bloemkool) als ik mijn boodschappen ga inruimen is de broccoli alvast voorbereiden (preppen) voor als ik deze later in de week wil gaan opeten. Maar hoe doe je dit?
Je haalt de broccoli uit het plastic, je snijd een stuk van de steel af en breekt de roosjes eraf. Vervolgens bekleed ik een bak met keukenpapier en leg de roosjes er naast elkaar in. Als laatste leg ik bovenop nog een stukje keukenpapier en ik sluit de bak af met de deksel. Op deze manier blijft je broccoli langer groen en fris en als je het wilt gaan bereiden hoef je de roosjes alleen nog maar te wassen en eventueel iets kleiner te snijden. Dit doe ik precies hetzelfde met bloemkool. Voor mij werkt dit heel praktisch. Het scheelt tijd en je kan het snel uit de koelkast pakken omdat het ‘voorwerk’ al gedaan is.
Geroosterde broccoli uit de oven of airfryer
Broccoli is een hele handige groentesoort die je met maar een paar ingrediënten heel eenvoudig (en redelijk snel) kunt bereiden in de oven of airfryer. Ben je in het bezit van een airfryer? Dan kun je de broccoli op 190 graden voor ongeveer 8 minuten bakken. Zorg wel dat de roosjes niet op elkaar liggen maar verspreid ze over de bodem van de pan. Op deze manier worden ze gelijktijdig gaar. In de oven bak je ze iets langer, ongeveer 18 tot 20 minuten op 200 – 220 graden. Persoonlijk vind ik de broccoli lekkerder uit de oven, omdat de roosjes dan gelijkmatig garen. In de airfryer blijft de steel iets steviger, maar als je van een bite houdt, is dat natuurlijk geen probleem.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE