Iets wat ik altijd in huis heb zijn uien. Witte of gele uien gebruik ik meestal in boemboe’s en soepen. Rode uien gebruik ik vaak in salades en ik maak er pickles van die ik eet bij diverse gerechten. Dit keer had een hele grote hoeveelheid witte uien en ik wilde daar een lekkere pittige soep van maken met een Indo touch. Het werd een pittige uiensoep met ketjap.
In de Indonesische keuken kennen we ook uiensoep, dit wordt sop bawang (sop = soep, bawang = ui) genoemd. Mijn recept is anders dan het ‘originele’ recept. Ik heb mijn eigen versie van sop bawang gemaakt.
Het geheim van een lekkere uiensoep is geduld! Door de uien lang te laten smoren worden ze heerlijk zoet. Hoe langer hoe lekkerder.
In dit recept gebruik ik runderbouillon omdat je dan een lekkere volle smaak krijgt. Je kunt hiervoor verschillende varianten gebruiken:
- vers gemaakte runderbouillon (evt met vlees)
- bouillon van een blokje
- de beste vloeibare bouillon uit een pot (evt met vlees)
- groentebouillon voor een vegetarische variant
Let op als je bouillon gebruikt van een blokje. Blokjes uit de supermarkt kunnen soms vrij zout zijn. Proef dus de soep altijd voordat je nog ‘extra’ zout toevoegt.

REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE