Kerrie telor (eieren in kerriesaus). In de Indische en Indonesische keuken zijn eieren eigenlijk onmisbaar. Met eieren kun je zoveel lekkere (bij)gerechten maken. Gewoon simpel geserveerd met rijst en groenten kan het ook prima als een volledige maaltijd gegeten worden. Kerrie telor is een fijn gerecht om in je kookrepertoire in hebben. Makkelijk te maken en de dag erna nog lekkerder.
Op Eetspiratie.nl zijn al een aantal Indische recepten met eieren te vinden:
- telor ketjap (eitjes in ketjapsaus)
- sambal goreng telor (pittige eieren in sambal)
- Indische omelet
- tahoe omelet
Kerrie telor (eieren in kerriesaus)
De bovenstaande gerechten met ei zijn ook een handige aanvulling voor een rijsttafel. Dit soort gerechten kun je in grote hoeveelheden maken. In principe kun je het basisrecept aanhouden. Het maakt niet uit of er nu 8 of 10 eitjes in de saus liggen. Ze nemen de smaak toch wel op. Wil je wat meer saus? Ga dan uit van het basisrecept en voeg dan iets meer van elk ingrediënt toe. Je kunt voor echt grotere hoeveelheden ook het recept verdubbelen.
Dit gerecht is ideaal als je een dagje geen vlees wilt eten. Geschikt voor vegetariërs (als je de vissaus weglaat). Als je een simpel gerecht wilt maken met producten die je in je voorraadkast/vriezer hebt. Het is een handig gerecht wat je in grotere hoeveelheden kunt maken.
Waar kun je deze eitjes bij eten?
- met platbrood en verse kruiden zoals koriander en bieslook
- rijst en groenten (boontjes of broccoli)
- rijst, krokante kipburger, boontjes en pickles
- bij nasi goreng
Dit gerecht past zowel bij een Indische rijsttafel als bij een vegetarische Indische rijsttafel.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE