Eetspiratie » Kerrie telor (eieren in kerriesaus)
Kerrie telor (eieren in kerriesaus)

Kerrie telor (eieren in kerriesaus)

Kerrie telor (eieren in kerriesaus). In de Indische en Indonesische keuken zijn eieren eigenlijk onmisbaar. Met eieren kun je zoveel lekkere (bij)gerechten maken. Gewoon simpel geserveerd met rijst en groenten kan het ook prima als een volledige maaltijd gegeten worden. Kerrie telor is een fijn gerecht om in je kookrepertoire in hebben. Makkelijk te maken en de dag erna nog lekkerder.

Op Eetspiratie.nl zijn al een aantal Indische recepten met eieren te vinden:

Kerrie telor (eieren in kerriesaus)

De bovenstaande gerechten met ei zijn ook een handige aanvulling voor een rijsttafel. Dit soort gerechten kun je in grote hoeveelheden maken. In principe kun je het basisrecept aanhouden. Het maakt niet uit of er nu 8 of 10 eitjes in de saus liggen. Ze nemen de smaak toch wel op. Wil je wat meer saus? Ga dan uit van het basisrecept en voeg dan iets meer van elk ingrediënt toe. Je kunt voor echt grotere hoeveelheden ook het recept verdubbelen.

Dit gerecht is ideaal als je een dagje geen vlees wilt eten. Geschikt voor vegetariërs (als je de vissaus weglaat). Als je een simpel gerecht wilt maken met producten die je in je voorraadkast/vriezer hebt. Het is een handig gerecht wat je in grotere hoeveelheden kunt maken.

Waar kun je deze eitjes bij eten?

Dit gerecht past zowel bij een Indische rijsttafel als bij een vegetarische Indische rijsttafel.

Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Kerrie telor eieren in kerriesaus
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Kerrie telor (eieren in kerriesaus)

Kerrie telor (eieren in kerriesaus)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Keuken: Indisch, IndonesischNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

35

minuten

Kerrie telor (eieren in kerriesaus) is een fijn gerecht om in je kookrepertoire in hebben. Makkelijk te maken en de dag erna nog lekkerder.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 6 tot 8 6 tot 8 eieren

  • 1 1 grote witte/gele ui

  • 1 eetlepel 1 gemalen kurkuma

  • 4 centimeter 4 verse gember

  • 3 tenen 3 knoflook

  • 2 2 groene pepers (zaadjes verwijderd)

  • 3 3 rawits (rood of groen) (heel)

  • sambal oelek naar smaak

  • 300 milliliter 300 kokosmelk

  • 2 blaadjes 2 djeroek poeroet (geheel)

  • 1 stengel 1 gekneusde sereh (geheel)

  • halve eetlepel halve tamarinde puree of limoensap

  • halve eetlepel halve Thaise vissaus

  • 1 theelepel 1 (palm)suiker naar smaak

  • scheutje olie om in te bakken

  • naar wens zout en peper

Hoe maak je het?

  • Snipper de ui en knoflook. Haal de schil van de gember en snijd deze in kleine stukjes. Haal de zaadjes uit de 2 groene pepers en snijd ook deze in stukjes.
  • Doe de bovenstaande ingrediënten en de kurkuma in een hoge mengbeker en maak er met een staafmixer een pasta/puree van. Voeg eventueel een eetlepel water toe om het pureren makkelijker te maken. Je kunt het natuurlijk ook in een keukenmachientje fijnmalen. Kook ondertussen de eieren hard.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit hierin de boemboe (pasta) aan. Voeg de djeroek poeroet en de gekneusde sereh stengel toe. Deze mogen in zijn geheel mee sudderen in de saus. Prik met je mes een paar gaatjes in de rawits en leg deze in zijn geheel in de pan. Deze zullen straks smaak af geven aan de saus.
  • Nu mag de kokosmelk erbij. Roer alles goed door elkaar. Als de kokosmelk warm is ga je de saus op smaak brengen.
  • Voeg de tamarinde puree (of het limoensap) toe. Vervolgens de suiker, Thaise vissaus (of sojasaus) en sambal oelek. Blijf de saus proeven en corrigeer deze indien nodig tot de smaak naar wens is.
  • Pel de hardgekookte eieren en leg deze in de saus. Je kunt er een aantal hele eieren inleggen gecombineerd met een aantal doorgesneden eieren. Zo nemen ze de smaak van de saus goed op.

Aantekeningen

  • In dit recept heb ik Thaise vissaus gebruikt en daardoor is het niet vegetarisch. Wil je dit gerecht wel vegetarisch maken? Laat dan de Thaise vissaus weg en vervang dit voor een scheutje sojasaus.
  • En heb je geen tamarinde puree in huis? Vervang dit dan door het sap van een halve limoen.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE