Snelle (lunch) salade met kip

Snelle (lunch) salade met kip

Deze snelle (lunch) salade met kip eet ik regelmatig. Ik eet al een lange tijd koolhydraatarm en dat bevalt mij erg goed. Ik eet daardoor meer kip, ei en heel veel groenten. Een salade is mijn favoriete lunch. Een stukje gekruide kip erbij maakt het nog lekkerder. Ik heb altijd een potje met zelfgemaakte kipkruiden op voorraad zodat ik deze salade heel snel op tafel kan zetten.

Doordat ik aan huis werk, heb ik natuurlijk de mogelijkheid om tussen de middag de keuken in te duiken om mijn lunch te maken. Niet iedereen kan dat natuurlijk. De kip voor deze salade kun je ook makkelijk ‘preppen’. Je kunt aan het begin van de week de kip bakken en bewaren in de koelkast. Op deze manier is het een paar dagen houdbaar. Koud smaakt de kip ook prima. Ik gebruik in dit recept mijn eigen kipkruidenmix. Lees hier het recept.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 kipfilets
  • 4 flinke theelepels kipkruiden
  • klein sjalotje of een kleine rode ui
  • zak gemengde sla
  • halve komkommer
  • 4 cherry tomaatjes
  • rode paprika
  • handje zonnebloem en pompoenpitten
  • 2 schijfjes geitenkaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje zout en versgemalen zwarte peper

Hoe maak je de salade?

Maak de kipfilet schoon door alle flubbertjes die er niet aan horen eraf te knippen. Kruid de filets door ze met één theelepel van de kruidenmix per kant te bestrooien. Lees hier hoe ik mijn kip kruid en bak zonder dat de filet droog worden.

Bak de kipfilets aan beide kanten bruin en gaar. Snijd de paprika in blokjes en leg deze even apart. De paprika bak je straks even kort aan in dezelfde pan als de kip.

Koolhydraatarme (lunch) salade met kip

Doe de sla in twee kommen of diepe borden en verdeel de gesneden ui, komkommer en de tomaatjes erover. Besprenkel met een eetlepel olijfolie per bord en breng op smaak met een snufje zout en peper. Meng het even door elkaar met je handen. Haal de kipfilet uit de pan en doe de paprika erin. Bak deze op hoog vuur tot ze een beetje zacht en mooi glanzend zijn. Snijd de kip ondertussen in repen en schik de deze op de salade.

Schep de warme paprika op de borden, verkruimel een beetje geitenkaas over de salade en strooi er als laatste de pitjes overheen. Als laatste druppel je nog een klein beetje olijfolie op de kip en bestrooi je deze nog met een klein snufje vers gemalen zwarte peper.

Zo maak je een snelle lunchsalade met kip!

Koolhydraatarme lunchsalade met kip

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

2 Reacties

  1. Grappig, ik stuurde mijn vriend vanmiddag de ingredientenlijst door voor de boodschappen. Nu volop aan de bak en braad en komen erachter: er staat geen sla op de lijst :-D whaha

    • Hoi Sas, ik las je berichtje en ik moest wel even lachen in mezelf….een salade zonder sla!! Wat erg! Maar bedankt voor je berichtje, ik heb het natuurlijk meteen aangepast. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*